University of Bordeaux

Introduktion

University of Bordeaux rankades bland de främsta universiteten i Frankrike och var ett av de första universiteten som fick bekräftelse av märket " Initiative of Excellence ", tilldelat av den franska regeringen som ett erkännande av sina innovativa program för utbildning, forskning och kunskapsöverföring.

Ett tvärvetenskapligt utbildningserbjudande

University of Bordeaux välkomnar 56 000 studenter, varav nästan 2 000 är doktorander och 7 200 (12%) internationella studenter. 250 masterprogram och 150 kandidatprogram föreslås inom de fyra stora vetenskapliga områdena: vetenskap och teknik / juridik, statsvetenskap, ekonomi, management / liv- och hälsovetenskap / samhällsvetenskap .

Universitetet har utvecklat ett brett utbud av internationella studieprogram som undervisas på engelska (eller andra språk) och som ger studenterna möjlighet att studera utomlands och / eller genomföra gemensamma eller dubbla examina. Ett ledande universitet i Frankrike för deltagande i Erasmus Mundus-programmet, University of Bordeaux erbjuder cirka 20 EU-märkta utbildningar.

Ett ledande internationellt forskningsuniversitet

Forskning är också tvärvetenskaplig, organiserad enligt 11 avdelningar: Samhällsvetenskap för samtida förändringar; Utvärdering, beteende, organisation; Lag och sociala omvandlingar; Bordeaux Neurocampus; Biologiska och medicinska vetenskaper; Folkhälsan; Hälsovetenskap och teknik; Miljövetenskap; Ingenjörs- och digitalvetenskap; Material- och ljusvetenskap; Arkeologiska vetenskaper .

Universitetet räknar totalt 88 forskningslaboratorier som är under gemensam tillsyn med nationella forskningsorganisationer. En forskarskola för forskarutbildning samordnar hela doktorandområdet i samarbete med de åtta doktorandskolorna som säkerställer stöd och vägledning för doktorander. Forskningsprogram har genomförts inom områdena neurovetenskap, digital folkhälsa och ljusvetenskap och teknik.

Kluster av spetskompetens

En av de viktigaste prioriteringarna för University of Bordeaux är att främja utvecklingen av tematiska kompetenskluster för forskning, utbildning och kunskapsöverföring inom följande områden: neurovetenskap, medicinsk bildbehandling, miljö / klimat, avancerade material, arkeologi, lasrar / optik, digital certifiering, hälsa och samhälle och kardiologi.

Platser

  • 146 rue Léo Saignat, 33 076, Bordeaux

  • 16 avenue Léon Duguit, 33 608, Pessac

  • 351 cours de la Libération, 33 405, Talence

Frågor