Charité – University of Medicine Berlin

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Charité – University of Medicine Berlin

Charité är ett av de största universitetssjukhusen i Europa. All vår klinisk vård, forskning och undervisning levereras av läkare och forskare med högsta internationella standard. Charité anser stolt att mer än hälften av alla tyska Nobelprisvinnare i fysiologi eller medicin, inklusive Emil von Behring, Robert Koch och Paul Ehrlich. Charité är internationellt känd för sin spetskompetens inom undervisning och utbildning.

121289_121083_about-us-medical-neurosciences_460x337.jpg

Medical Neurosciences fokuserar på translationell forskning. Huvudmålet är att överbrygga klyftan mellan framgångar på bänken och behandling vid sängen. Vi integrerar grundläggande laboratorieforskning och kliniken när det gäller fakultet, studenter, kursinnehåll och infrastruktur. Programmet täcker bredden av neurovetenskap från molekylär neurobiologi till kognition och neurovaskulära sjukdomar.

Programmet uppmuntrar eleverna att utveckla sina egna, individuella yrkesverksamma och erbjuder en mängd olika valfria föreläsningar och labrotationsmöjligheter i kombination med utformningen av individuella utvecklingsplaner. Som ett resultat har eleverna utvecklat en mängd olika projekt och aktiviteter, till exempel ett studentkört nyhetsbrev CNS , bidrag till vetenskapsmassor, självorganiserade retreater, rådgivande grupper för utvecklingen av programmet och många andra.

121288_121084_4844_460x337.jpg

Universitetsplats

Berlin är en spännande och färgglad huvudstad i Tyskland som lockar människor från hela världen. Som en varm plats för vetenskap är Berlin hem för 13 universitet inklusive Humboldt-Universität zu Berlin och Freie Universität Berlin. Charité - Universitätsmedizin Berlin är den medicinska fakulteten för båda dessa prestigefyllda universitet. Dessutom baseras här en rad icke-universitetsforskningscentra som Max Delbrück Center for Molecular Medicine, Max Planck Institute for Human Development, Leibniz Research Center for Molecular Pharmacology och Max Planck Institute for Infection Biology.

Platser

berlin

Address
Charité — Universtätsmedzin Berlin
Charitéplatz 1

10117 berlin, berlin, Tyskland

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium