Faculty of Pharmacy - University Of Veterinary And Pharmaceutical Sciences Brno

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

universitet

Universitetet för veterinärmedicinska och farmaceutiska vetenskaper Brno grundades den 12 december 1918 som det första universitetet som bildades efter skapandet av Republiken Tjeckoslovakien. Det grundades inom lokalerna av det som en gång var kavalleri kaserner och en provinsiell träningsskola. Universitetet har sedan starten påbörjats som ett universitet som fokuserar på veterinärmedicin och veterinärhygien. År 1991 tillsattes en tredje fakultet - Farmakademin.Pavilion of Pharmacy II

Studera apotek i Brno

Avläggande av examen från Pharmacy gör det möjligt för eleverna att göra mycket mer än bara att jobba på ett apotek! Studenterna efter examen är redo att specialisera sig inom områdena kliniskt apotek, sjukhusapotek, toxikologi, biokemi, mikrobiologi, forskning, akademi, industriapotek, kliniska prövningar, lagstiftning, farmakokonomi, patenträtt och många andra. Allt du behöver göra är att välja .

Standard-masterprogrammet i apoteket tar fem år och bygger på ett kreditsystem. Fakulteten är medlem i Föreningen för Europeiska apotekskunskapen och dess examen uppfyller alla krav på yrket som uppfyller EU-direktiv 2005/36 / EG. Det är därför lätt att flytta länderna över hela Europa efter examen. Under de första två åren reviderar och breddar eleverna sina kunskaper om elementära naturliga och medicinska ämnen till den nivå som krävs för att förstå specifika ämnen från apotekets område. Studenterna följer föreläsningar, seminarier, praktiska laboratoriekurser och deltar i praktiska apoteksplaceringar. Under de följande studieåren arbetar de med sin avhandling. Programmet avslutas genom att försvara avhandlingen och ta den slutliga tillståndsundersökningen. Därefter tilldelas eleverna masterexamen (förkortad Mgr.).

Kandidater som erhållit masterexamen kan senare sitta för en grundlig statsexamen inklusive ett avancerat avhandlingar. Efter godkännande ges de doktorsexamen "Pharmacy" (förkortad PharmDr.).

Kandidater kan ansöka om forskarutbildning i fem ackrediterade filialer. Efter att ha försökt sin avhandling och genomgå den slutliga statsexamen får de doktorsexamen.Students in the Microbiology and molecular biotechnology laboratories

Studentlivet i Brno

Alla vet att studier handlar inte bara om att studera utan också om erfarenheter, vänskap och kvalitetstid på universitetet. Så vad gör vi för att stödja elevernas liv?

Sovsal ligger bara en kort promenad bort i lugnt grannskap och ligger i den historiska byggnaden av kulturarvet i Tjeckien - Kauns sovsal. Studenterna kan välja mellan flera typer av rum - singel, dubbel eller trippel. Rum kostar ca 120 € per månad. Sovsalmet är utrustat med studierum, tvättstuga med tvättmaskiner och torktumlare, bastu, bordtennisrum, sportfält och omgivet av grönska och närliggande skog.

Kounic's Student Dormitory

Universitets campus består av många elevernas faciliteter, till exempel stort bibliotek, studie- och datalokaler, matsal, cafeteria, gym, park att koppla av på, djurkliniker, läkare som allmänläkare, immunolog, pneumolog och gynekolog. Därför koncentrerar studenterna sig på campus inte bara till sudy utan också att koppla av och mötas.

För att göra elevernas liv enklare organiserar Pharmaceutical Students Union många händelser, börjar med att välkomna nybörjare och hjälpa till med att komma runt, fortsätter genom att organisera olika aktiviteter som mjukvaruutbildning, folkhälsokampanjer, studentpartier, fakultetsboll, etc. . Pharmaceutical Students Union är en del av European Pharmaceutical Students Association och International Pharmaceutical Students Federation som gör det möjligt för våra studenter att genomföra praktikplatser över hela världen, delta i europeiska och internationella kongresser, få de internationella vännerna och interkulturell medvetenhet. Många elever deltar också i Erasmus-programmet och studerar utomlands för en term eller helår. Inkomna Erasmus-studenter gör också den kulturella sorten väldigt bred vilket bidrar till den härliga atmosfären här på campus.

Platser

Brno

Address
Faculty of Pharmacy
University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno
Palackeho trida 1946/1
612 42 Brno

612 42 Brno, Södra Moraviska regionen, Tjeckien