Läs den officiella beskrivningen

Eleverna väljer andra fakulteten för sin exceptionella forskning och undervisning excellens, på grund av en stolt tradition av vänskap och enighet bland lärare, studenter och administrativ personal, och den unika studenten upplevelse som vi erbjuder. Vårt engagemang för att förbereda framgångsrika yrkesverksamma inom primär eller sjukhusbaserad sjukvård gör vår fakultet ett utmärkt val för dina studier.

Forskning & undervisning excellens

På andra fakulteten du dra nytta av daglig kontakt med internationellt kända forskare samt forskningsledare inom många medicinska områden i Tjeckien. Vi fokuserar särskilt på forskningen inom humangenetik och genomik, barndom onkologi och hematologi, oncogynaecology, neurovetenskap och pediatrik. Vi publicerar regelbundet våra resultat i de bästa internationella vetenskapliga tidskrifter. Många av våra lärare och doktorander är pristagare av nationella eller internationella priser och utmärkelser, och våra erkända specialister ta hand om de nationella idrotts representationer. Allt detta ger dig bästa möjlighet att bli en framstående läkare.

Erfarenhet av de största universitetssjukhuset i landet

Eleverna tillbringar större delen av sin praktik på Motol Universitetssjukhuset, den kliniska basen av andra medicinska fakulteten och en av de största och mest utvecklade sjukhusen i Centraleuropa. Motol Universitetssjukhuset ger vård i alla medicinska områden för boende i Prag och hela Tjeckien. Det är känt för sin behandling av framstående VIP patienter, varav den tjeckiske presidenten. Den har ett totalt antal av cirka 2 300 bäddar, varav 690 är i pediatriska avsnittet medan vuxna delen har 1 230 bäddar. Årligen över 70 000 patienter inlagda på sjukhus, och mer än 750 000 öppenvårdspatienter behandlas. Sammanlagt 3 000 medicinsk personal används, inklusive 800 läkare. Alla Barn avdelningar är mycket specialiserade, med vissa medicinska tjänster är unikt i Tjeckien (Oncology, Hemodialys, Epileptology, etc.).

Elevernas praktik sker också på Na Bulovce sjukhus och militära Universitetssjukhuset Prag.

Pediatrik - vår unika bonus till standard utbildning

Andra Medicinska fakulteten historiskt fortsätter fakulteten för pediatrik. Även om det ger allmän medicinsk utbildning och sina studenter är framgångsrika i invärtes liksom barnläkare (eller specialister inom andra discipliner), har läroplanen behållit ett brett tillämpningsområde för pediatrik. Jämfört med andra fakulteter, kan eleverna bli mer bekant med barn inriktningar, såsom neurologi, hematologi, onkologi, psykiatri, ortopedi, kardiologi, Stomatologi, bland annat.

State-of-the-art undervisning och lärande miljö

Som student drar du nytta av välutrustade och tekniskt avancerade laboratorier och avancerade forskningsinstrument. Den nya byggnaden (så kallad "Žížala '-' Earthworm") ger state-of-the-art utbildning och forskningsanläggningar. Alla teoretiska, prekliniska och kliniska ämnen undervisas med betydande användning av upp-to-date audiovisuella och datateknik.

Utmärkta faciliteter och tjänster

Vi strävar efter att förse dig med alla de tjänster och stödjande personal du behöver för en stor lärande och upplevelse. När eleverna har du till ditt förfogande föreläsningssalar med datorutrustning som ger tillgång till bibliografiska nätverksdatabaser, ett bibliotek välfyllda med främmande språk litteratur och avkoppling områden, en fikarummet och studentklubben. Våra internationella studenter samordnare är alltid redo att svara på alla dina frågor, att ta hand om dina behov och hjälpa dig att lösa vardagliga problem student liv.

Individuell inställning och en "familj" miljö

Andra fakulteten rankas bland mindre fakulteter. De gynnsamma lärare vs studenter förhållandet 1: 2 (i engelska programmet) och ett individuellt förhållningssätt höja kvaliteten på undervisningen, gör det möjligt för studenter att känna sig helt hemma i fakulteten. Som en internationell student, har du fördelen av att veta i stort sett alla dina kollegor, så att du kan lita på vänlighet och stöd inom gruppen.

Bred internationellt erkännande

De examina från andra Medicinska fakulteten är erkännas fullt ut i alla EU-länder och i USA på en federal nivå. (För information om tillståndsförfarandet för att utöva läkaryrket, är det nödvändigt att kontakta yrkesorganisation i det aktuella landet.)

Global undersökning och utbildningsmöjligheter

Som student av andra fakulteten, kan du välja från ett brett spektrum av studie utbytesprogram och praktik utomlands. Du kan tillbringa en termin eller hela läsåret på några av våra partneruniversitet i Europa och runt om i världen; genomgå en praktisk praktik på sjukhus och medicinska institutioner i hela världen (läs om våra studenters erfarenheter); eller delta i humanitära medicinska uppdrag.

Rum för att utveckla sina talanger

Om du inte gillar bara deltar föreläsningar, men vill bevisa dina talanger, kan du ha rätt att delta i undervisningen yngre studiekamrater. Från andra året, kan du vara användbar som en medicinsk demonstrant i anatomi och histologi klasser, som du är nära i ålder och yrke till andra studenter och kan förstå deras problem och behov.

Utmärkta kommunikationer

Prags centrum nås inom 15 minuter med tunnelbana. Stationen exit Metro leder direkt till ingången av fakulteten.

Nöjda studenter och framgångsrika akademiker

Enligt deras egen utvärdering av undervisningen vid andra Medicinska fakulteten, studenter är nöjd på lång sikt och akademiker utföra framgångsrikt i tjeckiska och internationella arbetsmarknaderna.

Studentliv, underhållning och kultur

Fakulteten ger en trevlig atmosfär och goda relationer mellan studenter och personal. Våra studentföreningar strävar efter att förbättra studentlivet med många fritids händelser, klassiska och populära konserter, konstutställningar och idrottstävlingar, bland annat en traditionell sommar fest på en ångbåt. Freshers veckan i början av året är en ovärderlig möjlighet att träffa dina studiekamrater och lära känna Prag samt Tjeckien.

Aktiva och originella studentföreningar

Som medlem i några av de studentföreningar, kan du delta aktivt i alla dessa aktiviteter. Förutom att delta i att organisera evenemang, kan du utveckla din kreativitet som reporter eller fotograf med Motolák; bistå vid hanteringen av praktiska praktik utomlands med International Federation of Medical Students 'Associations Tjeckien (IFMSA); eller delta i de internationella studenternas gemenskap genom Association of International Medical Students (AIMS).

Bekvämligheten av elektroniska dokument

För att du ska undvika onödigt pappersarbete, vi kör många elektroniska tillämpningar, inklusive studie applikationer, examen inskrivning, utvärdering av undervisning och elektroniska resurser undervisning.

Sport & fitness

Som student har du möjlighet att delta i en mängd året-runt sport kurser, samt sommar- och vinterkurser. Den moderna universitets sportcenter i Hostivař ger utmärkta faciliteter för aqua-aerobics, friidrott, basket, innebandy, paddling, simning, kroppsbyggnad, softball, volleyboll, golf, squash och klättring. Du kan delta i kanot, skidåkning och cykling kurser samt kurser som hålls vid havet.

Lättillgängliga och prisvärda studenten hallar

Prag är en underbar plats att bo och Charles universitets studentbostäder ligger tvärs över staden. Majoriteten av våra studenter bo på Kajetánka Hall, som ligger nära Břevnov kloster och en pittoresk park, bara åtta minuter med buss från fakulteten och också inom gångavstånd. Komenského Hall och Hvězda Hall är också populära bland internationella studenter.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Tjeck

Skolan erbjuder också:

M.D.

Charles University Second Faculty of Medicine

Utbudet av generaldirektör vid andra medicinska fakulteten, Charles University i Prag, är jämförbar med andra medicinska fakulteter i Tjeckien och utomlands. Platsen är a ... [+]

Andra medicinska fakulteten erbjuder en sexårig heltid MD-studieprogram i allmänmedicin.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterier

Entréprov:

Inträdesexamen sker på specificerade datum vid andra medicinska fakulteten, Charles University, Tjeckien. Dessutom sker det på utvalda platser utomlands.

Entréprovet består av två delar: Ett skriftligt flervalsprov och en intervju.

Första delen:

Sökande tar ett skriftligt flervalsprov i Biologi, Fysik, Kemi och Logik (4 x 15 frågor) som motsvarar de vanliga läroplanerna. Inträdesexamen och exempel på frågorna finns på vår hemsida. Sökande har 75 minuter för att slutföra testet. Varje fråga presenteras med fyra möjliga svar. Fyra poäng tilldelas om alla korrekta svar på frågan väljs och alla felaktiga svar förbli avmarkerade. Inga poäng tilldelas om det finns en skillnad mellan det slutliga valet och det korrekta svaret. Det totala antalet poäng som kan förvärvas för det skriftliga provet är 240. Avslutade skriftliga prov är märkta anonymt.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
6 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

PhD

Charles University Second Faculty of Medicine

Doktorsprogrammet "Imaging Methods in Medicine" omfattar olika kvalitativa och kvantitativa metoder för bildanalys i biologi och medicin. Forskning och utveckling av nya ... [+]

Doktorsprogrammet "Imaging Methods in Medicine" omfattar olika kvalitativa och kvantitativa metoder för bildanalys i biologi och medicin. Forskning och utveckling av nya bildtekniker och förfaranden samt analys, bearbetning och tolkning av data betonas också. Gradprogrammet är nära besläktat med molekylärbiologi, molekylär bildbehandling, radiologi, kärnmedicin, patologi och många andra grundläggande och kliniska områden inom biomedicin. Studiens standardlängd är tre (3) år.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterierVederbörligen avslutad masters studieprogram, dvs. inlämning av en certifierad kopia av universitetsexamen eller nostrifiering av universitetsutbildning, senast den 30 september 2019.Inlämning av ansökningsblanketten inklusive alla relevanta bilagor, dvs. CV, yrkesmässig referens, betalnings kvitto på inträdesavgiften senast den 30 april 2019Inlämning av avhandlingsprojektet senast den 30 april 2019Framgångsrikt genomförande av tentamen, som bygger på lämplig kunskap inom det valda vetenskapliga området.... [-]
Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Biokemi och patobiokemi handlar huvudsakligen om biokemiska och molekylära biologiska problem med biomakromolekyler, dvs proteiner och enzymer, lipider och nukleinsyror, ... [+]

Biokemi och patobiokemi handlar huvudsakligen om biokemiska och molekylära biologiska problem med biomakromolekyler, dvs proteiner och enzymer, lipider och nukleinsyror, liksom deras strukturella och andra viktiga lågmolekylära substanser i näringssystem.

Syftet med studien klargör också deras ämnesomsättning och deras roll i regleringen av livsprocesser som hormoner, neurotransmittorer, tillväxtfaktorer, receptorer, antikroppar, signalmolekyler etc. Ett mycket viktigt fält är också forskning om biologiska membran, membrantransportörer , subcellulära komponenter, energitransformationer, extracellulär matris och de andra budbärarnas roll i cellreglering. Forskningen fokuserade på fria radikalernas roll vad gäller deras verkan som mutagener, på forskning av andra toxiska ämnen för nukleinsyror och biomembraner och på forskning av cancerframkallande och atherogenes. Det metodiska fältet kräver kunskap om grundläggande tekniker och separation och funktionell karakterisering av biomakromolekyler såväl som lågmolekylära biokemiska komponenter i celler och kroppsvätskor, eller molekylärbiologiteknik eller cell- och vävnadsodlingskultivering.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Biomekanik är en tvärvetenskaplig disciplin, som bygger på en detaljerad kunskap om anatomi och biokemi av relevanta processer, handlar om den mekaniska strukturen och be ... [+]

Biomekanik är en tvärvetenskaplig disciplin, som bygger på en detaljerad kunskap om anatomi och biokemi av relevanta processer, handlar om den mekaniska strukturen och beteendet hos levande system och deras ömsesidiga mekaniska interaktioner.

Det huvudsakliga teoretiska syftet är att formulera generellt giltiga regler, både på cellulär och organisk nivå, såväl som på den mänskliga, individuella nivån. Det biofysiska och tekniska metodologiska tillvägagångssättet för att lösa uppgifter stöds av högkvalitativ kunskap om den biologiska karaktären. Forskningen sker på olika skilda nivåer från mikrobiomekanik (cellnivå) till levande makrosystem (t.ex. biomekanik hos människor). Det är möjligt att stöta på biomekaniska tillämpningar inom ett brett spektrum av vetenskap och yrkesverksamhet.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Studieprogrammet Experimentell kirurgi syftar till att studera de teoretiska grundvalarna för medicinska discipliner som använder kirurgiska ingrepp i vidaste bemärkelsen ... [+]

Studieprogrammet Experimentell kirurgi syftar till att studera de teoretiska grundvalarna för medicinska discipliner som använder kirurgiska ingrepp i vidaste bemärkelsen.

Forskningens ämne är molekylära, strukturella, metaboliska och patofysiologiska förändringar av skadade celler, vävnader och organ som sker under utvecklingen av patologiska processer, eventuellt med deras experimentella induktion, och vilka är kirurgiskt inverkade. Särskild uppmärksamhet ägnas åt problem med reparationer och läkning av olika vävnadsstrukturer.

Dessa processer kommer att undersökas i genetiskt, immunologiskt och endokrinologiskt sammanhang. Baserat på ovanstående specialisering kommer experimentell kirurgi att fastställas ämnen för forskarutbildning inom olika medicinska områden (discipliner - kirurgi, ortopedi, urologi, plastikkirurgi, gynekologi och obstetrik, otorhinolaryngologi). Särskilda ämnen i olika specialiseringar bestäms av handledaren, alltid kombinerat kliniskt och teoretiskt arbete.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Farmakologi och toxikologi är forskningsämnen som undersöker mekanismerna för interaktion mellan ämnen och läkemedel med biologiska system och spårar deras positiva och n ... [+]

Farmakologi och toxikologi är forskningsämnen som undersöker mekanismerna för interaktion mellan ämnen och läkemedel med biologiska system och spårar deras positiva och negativa konsekvenser för organismen. Det slutliga målet är att använda denna kunskap i förebyggande, diagnos och behandling av mänskliga och djursjukdomar. Forskningsämne omfattar studier av båda processerna från molekylär nivå för att påverka hela kroppen och även forskning kring klinisk praxis hos patienter.

Bestämningen av de senaste forskningsmetoderna möjliggör tvärvetenskaplig forskning på receptornivå, budbärarsystem och överföring av genetisk information. Skapat nya discipliner som farmakokemi, farmakogenetik, farmakonomi och andra.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Programmet för doktorandstudier inom kinesiologi och rehabilitering baseras huvudsakligen på magisterexamen inom medicin, fysioterapi, ergoterapi och andra master- eller ... [+]

Kinesiologi behandlar mänsklig rörelse, dess kontroll och motorisk inlärning i förhållande till de biomekaniska parametrarna för den rörliga apparaten. Rehabilitering hänför sig till denna kunskap för att återställa eller förbättra lokomotoriska funktioner när en sjukdomsstörning, skador eller medfödda defekter uppträder.

Programmet för doktorandstudier inom kinesiologi och rehabilitering baseras huvudsakligen på magisterexamen inom medicin, fysioterapi, ergoterapi och andra master- eller ingenjörsdiscipliner. Deras vetenskapliga kunskaper används i rehabilitering (t.ex. biomedicinsk och klinisk teknik, biomedicinsk teknik, protetik, biocybernetik, robotik och informationsteknik). Det föreslagna doktorandprogrammet fokuserar på objektivering av fysiologiska parametrar av mänskliga motoriska störningar, identifierar orsakerna till rörelsestörningar och möjligheten till terapeutisk ingrepp.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Emnet för studieprogrammet inom begreppet komplexa biomedicinska fält är frågan om fysiska processer i en levande organisme, fysiska faktorer på levande organismer och an ... [+]

Emnet för studieprogrammet inom begreppet komplexa biomedicinska fält är frågan om fysiska processer i en levande organisme, fysiska faktorer på levande organismer och användningen av moderna fysiska metoder inom biomedicinska områden. Biophysics som ett tvärvetenskapligt fält erbjuder doktorsexamen till universitetsexaminerade av olika specialiseringar (medicin, naturvetenskap, matematik, fysik, etc.).

Studiet utförs i samarbete med Vetenskapsakademins institut för fysiologi i Tjeckien.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterierVederbörligen avslutad masters studieprogram, dvs. inlämning av en certifierad kopia av universitetsexamen eller nostrifiering av universitetsutbildning, senast den 30 september 2019.Inlämning av ansökningsblanketten inklusive alla relevanta bilagor, dvs. CV, yrkesmässig referens, betalnings kvitto på inträdesavgiften senast den 30 april 2019Inlämning av avhandlingsprojektet senast den 30 april 2019Framgångsrikt genomförande av tentamen, som bygger på lämplig kunskap inom det valda vetenskapliga området.... [-]
Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

En kandidat kan självständigt och på lämplig nivå behandla ämnen från fältet biomedicinsk informatik. Han / hon kan tillämpa förvärvad kunskap som forskare och chef inom ... [+]

En kandidat kan självständigt och på lämplig nivå behandla ämnen från fältet biomedicinsk informatik. Han / hon kan tillämpa förvärvad kunskap som forskare och chef inom biomedicin och hälsovård, t.ex. inom design och utvärdering av hälsovårdsinformationssystem inom telemedicin, beslutsstödssystem, kunskapsupptäckt i biomedicinska databaser och analyser av biomedicinska data och kunskaper med hjälp av statistiska metoder och metoder för artificiell intelligens. Han / hon kan vara anställd inom alla områden inom biomedicinsk forskning och även att skapa ett informations- och kunskapssamhälle inom vården. Hans plats finns i företag som arbetar med utveckling och distribution av sjukvårdssystem, produktion och distribution av medicinsk utrustning och programvara.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Syftet med studien är dynamiken, relationerna och funktionell karakterisering av grundläggande strukturella komponenter hos eukaryota celler under normala fysiologiska fö ... [+]

Syftet med studien är dynamiken, relationerna och funktionell karakterisering av grundläggande strukturella komponenter hos eukaryota celler under normala fysiologiska förhållanden och i patologiska processer, liksom i deras modellering. Vidare gäller de allmänna uttrycken för funktionella celler, såsom cellcykel, rörelse etc., inklusive dess regleringsmekanismer. Metodiskt landmärke är vytokemi, in situ hybridisering, elektronmikroskopi, bildanalys, ett biologiskt experiment in vivo och in vitro. Detta program överlappar ett antal andra områden, särskilt inom molekylärbiologi, biokemi och fysiologi.

Studiet utförs i samarbete med Institutet för experimentell medicin, Institutet för molekylär genetik, Mikrobiologiska institutet och Institutet för fysiologi vid Vetenskapsakademin i Tjeckien.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Studiet undersöker mekanismerna för interaktion mellan kemiska, fysiska och biologiska faktorer i organismens levande och arbetsmiljöer. Den integrerar metodologiska till ... [+]

Studiet undersöker mekanismerna för interaktion mellan kemiska, fysiska och biologiska faktorer i organismens levande och arbetsmiljöer. Den integrerar metodologiska tillvägagångssätt, särskilt inom området toxicologi, molekylärbiologi och immunologi. Det är den teoretiska grunden för förebyggande medicinfält, dvs. hygien och epidemiologi.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterierVederbörligen avslutad masters studieprogram, dvs. inlämning av en certifierad kopia av universitetsexamen eller nostrifiering av universitetsutbildning, senast den 30 september 2019.Inlämning av ansökningsblanketten inklusive alla relevanta bilagor, dvs. CV, yrkesmässig referens, betalnings kvitto på inträdesavgiften senast den 30 april 2019Inlämning av avhandlingsprojektet senast den 30 april 2019Framgångsrikt genomförande av tentamen, som bygger på lämplig kunskap inom det valda vetenskapliga området.... [-]
Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Funktionellt definierad disciplin som studerar organens regulatoriska funktioner som svar och anpassning av organismens specifika system till förändringar i den externa o ... [+]

Funktionellt definierad disciplin som studerar organens regulatoriska funktioner som svar och anpassning av organismens specifika system till förändringar i den externa och interna miljön i normala och patologiska tillstånd. Det finns övergångsdominans från studier av indirekta manifestationer av vissa funktioner till studier av egna funktionella och regulatoriska mekanismer på cellulär och molekylär nivå för att använda den förvärvade kunskapen för förebyggande, diagnos och terapi av mänskliga sjukdomar.

Studiet utförs i samarbete med Vetenskapsakademins institut för fysiologi i Tjeckien.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterierVederbörligen avslutad masters studieprogram, dvs. inlämning av en certifierad kopia av universitetsexamen eller nostrifiering av universitetsutbildning, senast den 30 september 2019.Inlämning av ansökningsblanketten inklusive alla relevanta bilagor, dvs. CV, yrkesmässig referens, betalnings kvitto på inträdesavgiften senast den 30 april 2019Inlämning av avhandlingsprojektet senast den 30 april 2019Framgångsrikt genomförande av tentamen, som bygger på lämplig kunskap inom det valda vetenskapliga området.... [-]
Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Studiet undersöker mekanismerna för immunsvar på cellulär och molekylär nivå under normala och patologiska förhållanden. Studiet utförs i samarbete med Molecular Genetics ... [+]

Studiet undersöker mekanismerna för immunsvar på cellulär och molekylär nivå under normala och patologiska förhållanden.

Studiet utförs i samarbete med Molecular Genetics Institute och Institute of Microbiology of the Academy of Sciences i Tjeckien.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterierVederbörligen avslutad masters studieprogram, dvs. inlämning av en certifierad kopia av universitetsexamen eller nostrifiering av universitetsutbildning, senast den 30 september 2019.Inlämning av ansökningsblanketten inklusive alla relevanta bilagor, dvs. CV, yrkesmässig referens, betalnings kvitto på inträdesavgiften senast den 30 april 2019Inlämning av avhandlingsprojektet senast den 30 april 2019Framgångsrikt genomförande av tentamen, som bygger på lämplig kunskap inom det valda vetenskapliga området.... [-]
Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Studier är inriktade på kunskapen om de biologiska processer som förekommer i mikroorganismerna på organisationsnivåer på molekylär, cellulär och ekosystemnivå. Kandidate ... [+]

Studier är inriktade på kunskapen om de biologiska processer som förekommer i mikroorganismerna på organisationsnivåer på molekylär, cellulär och ekosystemnivå. Kandidater utförs i färdigheter med oberoende forskning och vetenskapligt arbete inom mikrobiologi.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterierVederbörligen avslutad masters studieprogram, dvs. inlämning av en certifierad kopia av universitetsexamen eller nostrifiering av universitetsutbildning, senast den 30 september 2019.Inlämning av ansökningsblanketten inklusive alla relevanta bilagor, dvs. CV, yrkesmässig referens, betalnings kvitto på inträdesavgiften senast den 30 april 2019Inlämning av avhandlingsprojektet senast den 30 april 2019Framgångsrikt genomförande av tentamen, som bygger på lämplig kunskap inom det valda vetenskapliga området.... [-]
Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Homologt och heterogent genuttryck och dess reglering, genmanipulering industriell stam av mikroorganismer, graden av ribosomal biosyntes av proteiner. Påverkan av medici ... [+]

Homologt och heterogent genuttryck och dess reglering, genmanipulering industriell stam av mikroorganismer, graden av ribosomal biosyntes av proteiner. Påverkan av medicinska tillämpningsområdena (ärftliga och infektionssjukdomar, vacciner, nya droger), jordbruk (transgena organismer och växt- och djuruppfödning), ekologi och bioteknik.

Studiet utförs i samarbete med Molekylärgenetik av Vetenskapsakademin i Tjeckien.

Beskrivning av verifierings- och utvärderingskriterierVederbörligen avslutad masters studieprogram, dvs. inlämning av en certifierad kopia av universitetsexamen eller nostrifiering av universitetsutbildning, senast den 30 september 2019.Inlämning av ansökningsblanketten inklusive alla relevanta bilagor, dvs. CV, yrkesmässig referens, betalnings kvitto på inträdesavgiften senast den 30 april 2019Inlämning av avhandlingsprojektet senast den 30 april 2019Framgångsrikt genomförande av tentamen, som bygger på lämplig kunskap inom det valda vetenskapliga området.... [-]
Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska
Charles University Second Faculty of Medicine

Neurovetenskap har en speciell position i systemet av vetenskapliga fält på grund av den höga specificiteten hos funktionell neural vävnad som skiljer sig väsentligt från ... [+]

Neurovetenskap har en speciell position i systemet av vetenskapliga fält på grund av den höga specificiteten hos funktionell neural vävnad som skiljer sig väsentligt från andra vävnader i nästan alla observerbara parametrar på alla nivåer. Till detta är den enorma heterogeniteten i funktionell neuronpopulation och det faktum att en av de yttre världens kardinalfunktionella manifestationer är en återspegling av mental aktivitet. Neurovetenskap samlar en rad subdiscipliner som neuroanatomi, neurofysiologi, neurokemi, neurologi, neurokirurgi och psykiatri.

Studiet utförs i samarbete med Institutet för experimentell medicin och institut för fysiologi vid Vetenskapsakademin i Tjeckien.... [-]

Tjeckien prag
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Kombinerat online och på campus
Läs mer på svenska

About the Second Faculty of Medicine

Location address
Charles University in Prague
2nd Faculty of Medicine
V Úvalu 84
150 06 Praha 5 - Motol

Prague, prag, CZ
Social Media