Läs den officiella beskrivningen

Umeå universitet grundades 1965 och är Sveriges femte äldsta universitet. Idag har vi en stark internationell och mångkulturell närvaro med studenter, lärare och forskare från hela världen. Som ett av de ledande omfattande universiteten i landet lever vi med entusiasm, kreativitet och nya idéer.

Vi strävar ständigt efter att vara ett av Skandinavien och Europas bästa miljöer för utbildning , forskning och samhällsengagemang som möter utmaningarna i ett ständigt växande globalt samhälle.

Våra campus

Umeå Universitets Campus Umeå är huvudcampus och mönstras efter den amerikanska campusmodellen. Följaktligen sker nästan alla kurser och program som ges på engelska på Campus Umeå eller på det intilliggande Universitetssjukhuset.

Campus Umeå

Det finns faktiskt två campus i Umeå, Sveriges största stad. Campus Umeå är Umeå universitetets huvudcampus och fokcentral, och de flesta kurser och program hålls i sina många byggnader och anläggningar. Universitetsbiblioteket med dess 1,2 miljoner volymer och Universum, campusens centrum med pubar, kaféer, restauranger, bokhandel, studentrum och så vidare ligger också på Campus Umeå

Umeå Arts Campus

Umeå Arts Campus - som för närvarande är i utveckling - ligger på östra sidan av Umeås natursköna stränder och ligger inom kort gångavstånd från Campus Umeå. Den är värd för Umeå designhögskola, konsthögskolan i Umeå och den nya arkitekturskolan i Umeå. HUMlab-X har också fått plats på denna nya "konstnärliga campus", tillsammans med Bildmuseet, Umeå universitetets museum för samtidskonst och visuell kultur.

Campus Skellefteå och Campus Örnskoldvik

Våra campus i Skellefteå och Örnsköldvik erbjuder främst program och kurser med regionala band, både heltid och deltidskurser på ett långsammare studie tempo. Utbildningsprogrammen utvecklas och utformas enligt en inventering av behov med lokal eller regional anslutning.

Övriga studieplatser

Umeå universitet har också en närvaro i många andra städer och kommuner i norra Sverige, däribland Lyksele och Kiruna. Dessutom har tusentals personer som är inskrivna i vårt brett utbud av distansutbildningskurser och -program flexibla att studera i sina hemmiljöer.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Kurser

Umeå University - Faculty of Science and Technology

De fristående kurser omfattar föreläsningar, seminarier och laborationer. Immunologi omfattar organisation och utveckling av immunsystemet, dess aktivering vid stimulerin ... [+]

Infektion, Neurobiologi, och genetik

De fristående kurser omfattar föreläsningar, seminarier och laborationer. Immunologi omfattar organisation och utveckling av immunsystemet, dess aktivering vid stimulering, de olika effektormekanismer involverade i medfödda och adaptiva immunsvar (cellulär och humoral immunitet), immunologiskt minne, tolerans mekanismer, transplantation immunologi, autoimmunitet, överkänslighet, immundefekter och de försvarsmekanismer mot olika patogener. Den Bakteriell fysiologi och patogenes naturligtvis kommer att lyfta fram spännande värld av bakterier. Det kommer att ge en inblick i bakteriell mångfald och några av deras särskiljande livsmiljöer. Det kommer att belysa i molekylär detalj regler hos mikrobiell anpassning till dessa olika miljöer. Det kommer att diskutera vilken roll horisontell genöverföring i bakteriell utveckling och förvärv av nya kodningspotential, såsom antibiotikaresistens. Kursen kommer att presentera det aktuella läget för kunskap om patogena mekanismer och allvarlig sjukdom som orsakar bakterier som använder dem. Detta kommer att innehålla en förklaring på molekylär nivå av olika patogena strategier som motilitet, biofilmer, quorum sensing, sekretionssystem, toxiner, vidhäftningsfaktorer och immun skatteflykt mekanismer. Mot bakgrund av utbredda antibiotikaresistens bland ledande bakteriella patogener, kommer nya anti-bakteriella behandling och förebyggande alternativ också tas upp. Den neurobiologi Kursen ger studenten fördjupade kunskaper om hur nervsystemet är organiserat och hur det fungerar för att förändra fysiologiska tillstånd av neuronala kretsar som ligger bakom uppkomsten av beteende. Således är nervsystemet utforskas på molekylär, cellulär, system och beteende nivåer. Den Genetics Kursen syftar till att ge kunskap om genetisk teori, metodik och analys. Syfte innefattar genetiska principer och de underliggande mekanismerna på molekylär nivå samt på de cellulära, organism och... [-]

Sverige Umeå Skellefteå
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
19 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
Campus Umeå
Petrus Laestadius väg

Umeå, Västerbotten County, SE-901 87 SE
Location address
Campus Skellefteå
Building C on campus,
Bockholmsvägen 23

Skellefteå, Västerbotten County, SE-931 87 SE