Läs den officiella beskrivningen

Kungliga Tekniska högskolan har fungerat som ett av Europas viktigaste centra för innovation och intellektuell talang för nästan två hundra år. Erkänd som Sveriges mest prestigefyllda tekniska universitet, är också KTH landets äldsta och största. Med över 18.000 studenter och ett internationellt rykte för kvalitet, fortsätter universitetet att vårda världens skarpaste hjärnor, bidrar till att forma framtiden.

Masterprogram omfattar nio ämnesområden med femtio grader tillgängliga. Undervisas på engelska, dessa program tillåter studenter att avancera i sina studier, i en skiftande miljö med världsklass. KTH har en stor internationell student kropp och betonar de praktiska industriella tillämpningar av kunskap, som omfattar universitetets nära band med ledande branschföreträdare. Denna unika metod för lärande innebär att masterstudenter kan se fram emot spännande karriärmöjligheter med en internationellt erkänd examen.

Med en stark historia av banbrytande forskning ger KTH en tredjedel av Sveriges tekniska och teknisk forskning på universitetsnivå. Universitetet säkrar också betydande forskningsmedel varje år med bidrag från viktiga organisationer som Europeiska forskningsrådet, och spelar en central roll i det nybildade Europeiska institutet för innovation och teknik (EIT). Masterstudenter kommer att gå över 2000 personer som bedriver forskning vid KTH och hitta en mängd olika möjligheter att växa i sina egna fokusområden.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

KTH Royal Institute of Technology

Medicinteknik är ett område med utmärkta karriärutsikter, och KTH är en ledande teknisk universitetsutveckling av toppmodern utbildning på detta område. Projektledare kan ... [+]

Medicinteknik är ett område med utmärkta karriärutsikter, och KTH är en ledande teknisk universitetsutveckling av toppmodern utbildning på detta område. Projektledare kan förvänta sig att få en solid grund i avancerade, moderna applikationer samt relevanta forskningssamarbeten med Karolinska Institutets och Karolinska Universitetssjukhuss globalt erkända medicinska miljö.

Medicinteknik vid KTH

Magisterprogrammet lär ut fördelarna och begränsningarna i den nuvarande tekniken som ligger till grund för kliniska tillämpningar. Studenterna får den kunskapsbas som är nödvändig för att de ska kunna förbättra och utveckla framtidens medicinteknik.

Ett viktigt område är bildteknik, såsom ultraljud och MR. Ett annat huvudområde är simuleringsanalys - utveckling av programvara för att skapa virtuella miljöer för att analysera processer i exempelvis hälsovård. Ett tredje huvudfält är biomedicinska implantat, som handlar om konstruktion av konstgjorda kroppsdelar.... [-]

Sverige Stockholm
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Research and education for a brighter tomorrow

Innovate Yourself at KTH

Address
Brinellvägen 8
114 28 Stockholm, Stockholm County, Sverige