Läs den officiella beskrivningen

VILKA VI ÄR

Holsby är en internationell bibelskola och läger

VAD VI TRÖJER

Vårt trosförklaring är det för Torchbearers International, där vi är en medlemskola:

 • Gud är den triune gud: Fader, Son och Helige Ande.
 • Herren Jesus Kristus är Guds Son som en med Fadern. Alla saker skapas av honom och för honom.
 • Genom Helligåndens handling, och född av Jungfru Maria, blev han en man.
 • Han var utan synd och hans fria vilja, och genom sin offerdöd på korset skapade han frälsning för denna fallna värld.
 • Han är den enda medlararen mellan Gud och människan, och genom att acceptera Hans frälsning genom tro är människan rättfärdigad från sina synder och mottar förlåtelse och evigt liv.
 • Jesus Kristus är uppstånden från de döda.
 • Jesus Kristus kommer att återvända för att leverera rättvis dom och för att alla saker ska fullbordas.
 • Den Helige Anden är Gud i enighet med Fadern och Sonen.
 • Genom Heliga Andes utbrott kommer Jesus Kristus att bo inom dem som accepterar Honom genom troen. Genom Heliga Andes närvaro blir en person en ny varelse, och förvandlas till likhet med Jesus Kristus.
 • Jesus Kristus lägger till dem som tror på honom i hans kropp. Detta är hans kyrka på jorden, av vilken han är huvudet.
 • Bibeln är i sin helhet Guds uppenbarelse för mänskligheten, inspirerad av Helige Ande.

VÅR PERSONAL

"... vi var glada att dela med dig inte bara Guds evangelium utan också våra liv ..."

-1 Tessalonikerna 2: 8

Det är vårt privilegium som personal att investera i människors liv som Herren ger till Holsby varje år. Oavsett om det sker genom diskussioner i klassrummet, sena nattchattar i sovsalmet, som serverar sida vid sida i köket eller hänger högt i marken i linbanan ser vi fram emot att lära känna gästerna Herren ger här och se deras liv påverkas av Kristus.

ANORDNINGAR

Brunnsgården

Brunnsgården är Holsbys huvudbyggnad med ett stort matsal med plats för upp till 120 personer, en läsrum, datorrum, huvudkontor, kök och andra faciliteter. Rummen på övervåningen i Brunnsgården fungerar som kvinnors sovsal under bibelskolan.

Kapellet

Kapellet är där söndag morgon tjänster hålls samt alla föreläsningar under veckan. En övre våningslounge som heter Bik är utrustad med ett fotbollsbord, soffor och en kiosk där förfriskningar kan köpas.

Ekhaga

Ekhaga är vår manliga studentresidens under skolåret och huser besökande läger och reträttgrupper under sommaren. Varje rum sover två till fyra personer, med delade toaletter och duschar ner i korridoren. Byggnaden på 1880-talet har byggnaden nyligen renoverats och har ett mysigt samlingsområde med soffor och öppen spis. Ekhaga rymmer också viktrummet Holsby.

Solhöjdsvägen

Denna byggnad, som går tillbaka till mitten av 1800-talet, är den äldsta strukturen på campus. Det används nu som en personal / internt bostad och ibland en student sovsal. Nedervåningen är ett gemensamt vardagsrum och kök. Varje rum har 1-4 sängar, ett handfat, och vissa har också en toalett. Extra toalett och duschar finns i hallen.

sporter

Holsby har många fritidsanläggningar och aktiviteter att erbjuda. Eleverna kan använda idrottsfältet på fritiden, spela fotboll eller Ultimate Frisbee. På hösten och vårtermen är högtrappakursen öppen för eleverna. Paddla kanot, vandring och bergsklättring finns också. Holsby har ett viktrum, samt en basket och tennisbana för användningen av eleverna.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Address
Brunnsvägen,31
570 15 Vetlanda SO, Jonkoping County, Sverige