The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Högskolan för medicin och veterinärmedicin består av två skolor. Dessa är Edinburgh Medical School och Royal (Dick) School of Veterinary Studies.

Tillsammans bildar vi en unik gruppering i Storbritannien där vets, medics och biomedicinska forskare arbetar tillsammans och studerar de gemensamma orsakerna till sjukdom som påverkar våra befolkningar. Våra campus, vår struktur och vår graders organisation säkerställer att vi har personer från Royal Dick School of Veterinary Studies och Edinburgh Medical School andas samma luft, utformar projekt tillsammans och undervisar inom sina specialistområden.

Veterinär

Royal (Dick) School of Veterinary Studies

Den högst rankade veterinärskolan i Storbritannien i Research Excellence Framework 2014, The Royal (Dick) School of Veterinary Studies är världsledande inom veterinärutbildning, forskning och praktik. Vi tillhandahåller enastående veterinärutbildning med hjälp av ett prisbelönt läroplan, innovativa undervisningsmetoder och en tvärvetenskaplig miljö. Vi placerades först bland de sju brittiska veterinärskolorna för forskningens kvalitet i 2008 års granskningsövning, vilket bekräftar skolans enastående internationellt rykte. Våra kliniska tjänster - Sjukhus för små djur och stor djurpraxis - är bland de mest inflytelserika centra för klinisk vård i Storbritannien.

Edinburgh Medical School

Edinburgh Medical School är värd tre Deaneries. Dessa är biomedicinska vetenskaper, kliniska vetenskaper och molekylär, genetisk och befolkningshälsovetenskap.

Undervisning för MBChB-programmet och andra biomedicinska grund- och forskarutbildningar sker över de tre dekanerna. Genom att samla de rätta personerna, både kliniska och icke-kliniska, katalyserar vi och skapar möjligheterna att utveckla spännande arbete som gör skillnad i människors liv. Edinburgh Medical School ger en förstklassig utbildning i förstklassiga lokaler av upphetsade människor som står i framkant.

Vi erbjuder en utmärkt upplevelse i en miljö där forskning vårdas och åtalas. Forskning är en viktig del av varje elevs liv som ett sätt att förstå ett sätt att tänka som kommer att utrusta dem för att leverera positiv förändring för mänskligheten.

Edinburgh Medical School: Biomedicinska vetenskaper

Genomförande banbrytande forskning, biomedicinska vetenskaper värd centrum för kognitiva och neurala system, centrum för integrativ fysiologi, centrum för neuroregeneration och division av infektion och vägmedicin.

Vi bidrar också till tvärvetenskaplig forskning med dessa anknutna centra: Edinburgh Infektionssjukdomar, Edinburgh Neurovetenskap, Muir Maxwell Epilepsy Center, Patrick Wild Center och Farmakologi, Toxikologi och Terapeutik.

Forskningsämnen inom dekanen omfattar:

  • Gener och utveckling
  • Membranbiologi
  • Neurala kontrollsystem
  • Kognition, lärande och synaptisk plasticitet
  • Neuropharmacology
  • Grundläggande och klinisk virologi
  • Bakteriell patogenes och kemoterapi

Även inom dekanal är Biomedicinsk undervisningsorganisation (BMTO) som spelar en viktig roll för administration, samordning och genomförande av grundutbildning.

BMTO är ansvarig för BSc Medical Sciences programmet, tillsammans med många hedersprogram i biologiska vetenskaper, medicinska vetenskaper och veterinärvetenskaper, plus fjorton biomedicinska vetenskap kurser för doktorander.

Veterinär

Edinburgh Medical School: kliniska vetenskaper

Med en långvarig internationell forskningsprofil är kliniska vetenskaper värd för Centrum för hjärt- och kärlsvetenskaper, Centrum för klinisk hjärnvetenskap, Centrum för inflammationsforskning, Centrum för regenerativ medicin, Centrum för reproduktiv hälsa, Edinburgh Postgraduate Dental Institute och Division av hälsovetenskap.

I den senaste brittiska forskningsbedömningsövningen rankades klinisk medicin topp av 28 inlagor i hela Storbritannien.

Dekanen är huvudsakligen baserad på Little France.

På Little France har kanslerens byggnad, drottningens medicinska forskningsinstitut och centrum för regenerativ medicin tillgång till toppmoderna undervisnings- och forskningsanläggningar i anslutning till Edinburgh Royal Infirmary och den biomedicinska forskningsparken Edinburgh BioQuarter.

Andra Deanery-platser är Edinburghs sjukhus, Western General Hospital, Royal Edinburgh Hospital och Lauriston Place.

Edinburgh Medical School: Molecular, Genetic and Population Health Sciences

Molecular, Genetic and Population Health Sciences omfattar MRC Institute of Genetics and Molecular Medicine, Usher Institute of Population Health Sciences och Informatics, Edinburgh Clinical Trials Unit och Division of Patology.

MRC-institutet för genetik och molekylärmedicin omfattar MRC Human Genetics Unit, Edinburgh Cancer Research Center och Center for Genomics and Experimental Medicine.

Usher Institute of Population Hälsovetenskap och Informatik omfattar Centrum för befolkningshälsovetenskap, Centrum för medicinsk informatik och Centrum för global hälsovetenskap.

Dekanalen är också värd för Edinburgh Clinical Trials Unit (ECTU), som nyligen var fullständig registrerad hos UK Clinical Research Consortium och tilldelades MRC-kliniska prövningsmetodiknavstatus och Division of Pathology.

Platser

edinburgh

Address
Edinburgh Dental Institute
Lauriston Building,
Lauriston Place
Edinburgh

EH3 9HA edinburgh, skottland, Storbritannien

Program