School of Dentistry - University of Dundee

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Dentalskolan ligger i hjärtat av huvuduniversitetskampanjen, och därför finns tandläkarstuderande i nära anslutning till forskare och forskningsmöjligheter i andra delar av universitetet, samt till bibliotek, rekreations-, kulinariska och idrottsanläggningar.

Dental forskarstuderande i Dundee dra nytta av exponering för avancerad forskning i en väletablerad forskningsmiljö under hela studietiden. Det finns också utmärkta kliniska faciliteter för de studenter som bedriver kliniska program. Studerande från många delar av världen arbetar i en nära och integrerad miljö inom skolan med en aktiv forskningskultur

Förutom våra hemstuderande från olika delar av Skottland och Förenade kungariket finns för närvarande forskarstuderande doktorander från Saudiarabien, Egypten, Syrien, Jordanien, Irak, Bahrain, Nigeria, Singapore och Nya Zeeland. Dessa studenter arbetar tillsammans med kollegor från över hela världen på de populära utbildade masterkurserna inom prosthodontics (MDSc) och cancerforskning (MSc).


Dentalskolan i Dundee erbjuder sex utbildade forskarutbildningsprogram för dig att gå med. Dessa inkluderar MDSc i Prosthodontics, MRes i Oral Cancer, MFOdont i Forensic Odontology, MSc i Ortodontics, MSc i Oral Biology och MDPH i Dental Public Health. MRes MFOdont, MDPH och levereras gemensamt med kollegor över skolan. Vi har en pulserande gemenskap av forskarstuderande i tandläkare på både undervisade och forskningsprogram och internationellt erkända forskare och kliniker som deltar i studieprogrammen.

Studerande Studentförening

Det nyligen bildade Dundee Dental Postgraduate Students Society (DDPSS) är ett student-run postgraduate samhälle som syftar till att ge doktorander, studerar inom tandläkareområdet, med extracurricular akademiska och sociala möjligheter.

Medlemmarna av DDPSS är alla forskarstuderande inom tandhögskolan vid University of Dundee, heltid och deltid. Som en grupp strävar vi efter att:

  • stödja de poststudentstuderande som är associerade med tandläkarskolan
  • tillhandahålla en representant för postgraduate studentrepresentation
  • ge ett forum för interna och externa högtalare
  • erbjuda möjligheter till kompetensutveckling överförbar och teknisk
  • skapa en informell atmosfär där studenterna efter kursen kan mötas för att diskutera sina projekt och dela med sig av idéer och tillvägagångssätt för vanliga problem som ger upphov till en möjlighet för forskarstuderande att formellt ge forskningsuppdateringar
  • Främja en forskningskultur genom att låta studenterna eftersträva möjligheten att blanda sig socialt och nätverk med andra forskarstuderande inom tandläkarskolan

Vi gör allt ovan genom att hålla seminarier, sociala evenemang, sport tävlingar och mer.

Vi hoppas att vi ses vid nästa evenemang!

Platser

Dundee

Address
Nethergate, Dundee DD1 4HN, United Kingdom
Dundee, skottland, Storbritannien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium