Läs den officiella beskrivningen

Glasgow Caledonian University är ett distinkt, inkluderande och framåtblickande universitet som är engagerat i sitt sociala uppdrag för att främja det gemensamma bästa. Vi har blivit ett internationellt kompetenscenter för högre utbildning, främjande av anställbarhet och globalt medborgarskap i våra studenter. Vi vinner utmärkelser för vårt stöd och engagemang för studentupplevelsen, samtidigt som vi levererar innovation genom vår världsklassade forskning inom viktiga områden av styrka. Vi har en tradition att bredda tillgången till högre utbildning för begåvade individer oavsett deras bakgrund och vi utnyttjar vårt intellektuella och sociala kapital till förmån för de samhällen vi tjänar i Skottland och internationellt.

Glasgow Caledonian University (GCU) är ett pulserande, innovativt och prisbelönt universitet för det gemensamma bra.

Vi strävar efter att bidra till samhället på ett sätt som omfattar ännu går utöver det universella traditionella rollen. GCU: s för det gemensamma goda engagemanget kommer till liv och levereras av studenter och personal över akademiska skolor och avdelningar.

Välkommen till Skolan för hälsa och biovetenskap

Skolan för hälsa och livsvetenskaper, en av tre akademiska skolor i GCU, samlar avdelningarna för biovetenskap, psykologi, socialt arbete och allierat hälsovetenskap och omvårdnad och gemenskapshälsa.

Skolan för hälsa och biovetenskap har tillsammans med våra anställda, studenter och externa intressenter skapat en förenande vision som syftar till att uppfylla 2020-strategin för universitetsstrategi, inbädda excellens, engagemang och energi i alla aspekter av skollivet.

Vår skola samlar avdelningarna för biovetenskap, psykologi, socialt arbete och allierat hälsovetenskap och omvårdnad och gemenskapshälsa. Interdepartementalt samarbete möjliggör för skolan att erbjuda ett oöverträffat utbud av undervisningsprogram och flexibla leveransmöjligheter, forskning, skräddarsydd utbildning och konsulttjänster inom hälso-, socialvården och biovetenskapssektorerna.

Skolan har mer än 280 akademiker inklusive professorer, läsare, doktorander och forskarassistenter. Vi fick en enastående 93% studenttillfredsställelse i den senaste nationella studieundersökningen. Vi har över 4000 studenter från hela världen, inklusive Storbritannien, Kanada, Myanmar, Indonesien, Kuwait, Saudiarabien och Bangladesh. De är en högt värderad och integrerad del av vårt akademiska samhälle.

Vi är engagerade i innovativ, engagerande och inter-professionell utbildning för alla våra studenter. Detta stöds av våra faciliteter i världsklass och avancerad forskning. Framgången med vår metodik framgår av våra utmärkta nationella studieundersökningsresultat.

Forskning Excellence

Excellens inom undervisning och forskning, högsta akademiker, stödjande och stimulerande lärmiljö inom ett brett spektrum av områden - från livsmedelsbiovetenskap till omvårdnad.

Vår forskning

I REF 2014 rankades vi i topp 20 i Storbritannien för hälsovetenskap vid världsledande och internationellt utmärkta standarder. Ta reda på om våra prisbelönta akademiker och vibrerande forskargrupper.

Våra faciliteter

Vi erbjuder studenter och företag tillgång till state-of-the-art inlärnings- och forskningsfaciliteter i alla våra avdelningar.

Våra avdelningar

Styrkorna för hälsa och biovetenskap och det associerade institutet för tillämpad hälsoforskning ligger i vår professionella expertis, tvärvetenskaplig teambaserad serviceleverans och strikt överensstämmelse med regelverk som kräver partnerskap med allmänheten och kommersiella och icke-statliga organisationer.

Vår skolas engagemang för excellens och samarbete garanterar att vi står på förgrunden för grundutbildning, forskarutbildning och forskningspraxis och kunskap, inspirerad av en individuell och kollektiv önskan att bidra till förbättring av hälsa och välbefinnande.

Vår skola erbjuder en bredd av teoretisk kunskap, övningsförmåga och pedagogiskt engagemang som spänner över samhället till bänk till företag och säng, och tillbaka till samhället och stöds av löpande investeringar i våra människor och lokaler.

Skolan består av tre avdelningar indelade i akademiska ämnesgrupper:

 • Institutionen för omvårdnad och gemenskapshälsa
 • Institutionen för psykologi, socialt arbete och allierat hälsovetenskap
 • Institutionen för biovetenskap

Öva akademiska karriärer

Vår policy för att stödja praktik / klinisk akademisk karriär inom alla discipliner är grundläggande för Hälso- och biovetenskapliga institutionen. Dessa är inbäddade i vårt uppdrag mot Common Weal och grundar vårt engagemang för att säkerställa att både klinisk och akademisk övning driver vår inlärning och vår forskning.

Vårt pågående mål är att etablera vår skola som ett nationellt och internationellt erkänt kompetenscenter, med klinisk akademisk karriär och praktikutbildning akademiska karriärer utgör ett centralt inslag i denna vision.

Skolans kliniska akademiker praktiserar framgångsrikt klinisk kunskap, kompetens, forskning och utbildning inom sitt specialområde för att gynna patienter / kunder och elever och förbättra serviceleveransen.

Genom vår kliniska akademiska karriär och praktikutbildnings akademiska karriär arbetar Hälso- och biovetenskapliga institutionen med verklig forskning och utbildning för att svara på äkta dilemma i praktiken och frågor som tagits upp av dem som ligger i framkant av service och vårdleverans. Övning driver vår inlärning och forskning, och vår forskning ger bevis som implementeras för att träna till patienter / klienter, samhällen, hälso- och sjukvårdstjänster.

Stödpraxis akademiska karriärer

Den kliniska akademiska forskningen och praktikutbildningen Akademiska utövare representerar alla discipliner i hälso- och hälsovårdsskolan och är medlemmar i etablerade forskargrupper vid Institutet för tillämpad hälsoforskning, med tillhörande infrastruktur och forskningsinverkan. De uppfyller nyckelroller i att generera viktiga forskningsfrågor från övning och arbete för att säkerställa nya bevisformer och påverka tjänsteutbud samt hälso- och socialvårdspolitik. Skolan har övning / kliniska akademiska forskare och praktiserar utbildnings akademiska utövare inom områdena:

 • Amning
 • Socialt arbete
 • Psykologi
 • Fysioterapi
 • Arbetsterapi
 • fotvård
 • Radiologi
 • Visionsvetenskap - Optometri, Ortopoptik
 • Operations Department Practice

Programmen undervisas på:
 • Engelska

Skolan erbjuder också:

BSc

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Kandidater är berättigade att ansöka om medlemskap i Occupational Therapy College och registrering med hälsan ... [+]

Arbetsterapeuter arbetar med en mängd olika människor för att hjälpa dem att nå sin potential och få så mycket oberoende som möjligt.

För personer med fysisk eller psykisk hälsobegränsning kan vardagliga uppgifter vara svåra. Men genom arbetskraft möjliggör arbetsterapi människor att leva mer produktiva och roliga liv.

För att uppfylla kraven i Världsorganisationen för ergoterapeuter krävs minst 1000 timmars praktikplacering. Som en av de största leverantörerna av kvalificerade ergoterapeuter i Skottland är GCU innovativt i praktiken placeringserfarenhet, vilket resulterar i skapande av nya arbetstillfällen.

Arbetsterapeuter arbetar som en del av ett team och en tredjedel av detta program är tillägnad den interprofessionella studien, där studenter från en rad hälso- och socialvårdsutbildningar lär sig tillsammans.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

GCUs Diagnostic Imaging-kvalifikation är erkänd över hela världen och tillåter dig att registrera dig hos Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC) och Society of Radiographers. ... [+]

Diagnostiska radiografer producerar och tolkar bilder av människokroppen. Diagnostisk bildbehandling är centralt för vården och är avgörande för diagnos och behandling av trauma och sjukdom.

GCUs Diagnostic Imaging-kvalifikation är erkänd över hela världen och tillåter dig att registrera dig hos Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC) och Society of Radiographers.

De flesta av Skottlands diagnostiska radiografer examinerar från GCU, utrustade med den kunskap, kompetens och attribut som behövs för att träna i den moderna hälso- och socialvården. Du får tillgång till en dedikerad röntgenpaket som simulerar träning.

En valfri placering vid slutet av år 3 ger möjlighet att studera utomlands.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Farmakologer spelar en viktig roll vid upptäckten och utvecklingen av nya läkemedel som gynnar människors och djurs hälsa. ... [+]

Farmakologer spelar en viktig roll vid upptäckten och utvecklingen av nya läkemedel som gynnar människors och djurs hälsa.

Det här programmet omfattar en stor del av praktiskt arbete, inklusive en fem dagars praktisk molekylärbiologi workshop som sammanför teori och praktik, för att utrusta dig med laboratoriekunskaperna arbetsgivare behöver. Du kommer att förstå hur kroppen fungerar, vad som går fel i sjukdomen och hur droger kan användas för att hantera dessa sjukdomar.

Den framgångsrika brittiska drogindustrin sysselsätter 70 000 personer och genererar ytterligare 250 000 jobb i närstående industrier. I Skottland innebär utbyggnaden av hälsorelaterade industrier och bioteknik sektorn att efterfrågan på kandidater på detta område överstiger utbudet.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Efter avslutad utbildning kommer du att kunna anmäla dig till Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC). ... [+]

Oavsett om man arbetar på ett sjukhus, samhälle, industri, skolor, sport, offentliga eller privata hälsoinställningar, hjälper fysioterapeuter människor att övervinna fysiska svårigheter genom att återställa rörelse och funktion så nära normalt som möjligt. Sjukgymnastiker är nyckelmedlemmar i vårdgruppen som arbetar i ett utmanande och givande yrke.

Vårt mål är att utveckla akademiker med värderingar och färdigheter för att bli innovativa och problemlösande utövare. Du kommer att utveckla en vetenskaplig syn och hantera patienter i olika inställningar. från neurorehabilitering till muskuloskeletala till andningsvård och industri.

För att utveckla de färdigheter som krävs för fysioterapi ökar du på andra studenter i din klass. Ditt lärande stöds också genom att besöka kliniska simuleringslabb, fältresor, öva utbildningsplatser och e-learning. Du kommer också att få erfarenhet av valfri placering i Storbritannien eller utomlands.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Det längsta löpande Dietetics-programmet i Skottland, ackrediterat av British Dietetic Association och Health and Care Professions Council (HCPC). ... [+]

Human Nutrition and Dietetics är tillämpningen av nutritionens vetenskap på förebyggande och behandling av sjukdomar och främjande av hälsa.

GCU har det längsta löpande dietetikprogrammet i Skottland. Det ger en djupgående förståelse för näring och metabolism, som erhållits från studier av fysiologi, biokemi, farmakologi och livsmedelsvetenskap, med erkännande av psykologiska och sociologiska inflytandeaspekter.

Programmets starka praktiska inriktning handlar om problembaserat inlärning i klassrummet, näringslaboratoriet och kliniska simuleringslabb samt placering.

Programmet är ackrediterat av British Dietetic Association och Health and Care Professions Council (HCPC). Det leder till behörighet att ansöka om HCPC-registrering (studenterna är skyldiga att slutföra 1000 timmar av klinisk placering för att vara berättigad) och följer kärnplanen som fastställts av British Dietetics Association.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Ta den 4-åriga BSc (Hons) barnsjuksköterskursexamen och delta i praktikplatser i en mängd olika inställningar, även internationella placeringar är tillgängliga. Efter avs ... [+]

Ackrediterad av: NMC

Barnsjuksköterskor arbetar som en integrerad del av hälsovårdspersonalen och levererar specialistvård till barn och deras familjer från födsel till ung vuxen ålder. Barnsjuksköterskor övar i ett brett utbud av inställningar från intensivvårdsenheter och familjehem för att leverera vård i globala krissituationer.

Interprofessional inlärning med studenter från en rad hälsovårdspersonal kurser kommer att uppmuntra din medvetenhet om roller och ansvarsområden i det bredare tvärvetenskapliga laget och fosterlagets arbetsförmåga.

Som studentsjuksköterska kommer du att utöva praktikplacering i en mängd olika miljöer, inklusive det nya Glasgow barnsjukhuset, vårdhemmet och skolvården. Dessa erfarenheter kommer att stödjas av teoretisk omvårdnadskunskap och praktiska erfarenheter som utvecklats i GCU: s toppmoderna inter-professionella kliniska simuleringscenter.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Detta program erbjuder en unik möjlighet för studenter att studera vårdleverans inom två områden av praktik, inlärningssvårigheter och barn. ... [+]

Vårdvården levereras i en rad olika nutida vårdinrättningar. Registrerade sjuksköterskor inom något praktikområde måste vara beredda att tillgodose behoven hos patienter, serviceanvändare och vårdgivare, till en nivå som förväntas av allmänheten, för att kunna svara på utmaningar och möta efterfrågan på vårdleverans i en modern och komplext hälsovårdssystem.

Detta program erbjuder en unik möjlighet för studenter att studera vårdleveranser inom två områden av praktik, inlärningssvårigheter och barn och är strukturerad för att ge dig en rad teori och praktikmoduler på båda områdena.

Det här är en ny och innovativ Pathway och som studentsjuksköterska lär du dig genom olika metoder. 50% av din erfarenhet kommer att vara klinisk praxis; starka länkar och integrerad praxisinlärning med lokala hälso- och sjukvårdspersonal gör det möjligt för dig att sätta teorin i bruk och utveckla ett brett spektrum av färdigheter.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Den högkonkurrerade BSc Hons Learning Disability Nursing gör att du kan bli en registrerad sjuksköterska och arbeta med individer och familjer för att förbättra deras liv ... [+]

Inlärningsinriktad omvårdnad innebär att man arbetar i partnerskap med individer och familjer för att förbättra autonomi, främja hälsa och stödja integration. Detta inkluderar att göra ett verkligt bidrag till att förbättra beteenden och livsstilar som hjälper till att uppnå de bästa hälsoutfallen.

Programmet fokuserar på att möta de holistiska behoven hos personer med inlärningssvårigheter. Du kommer att undersöka viktiga teman inom nutida inlärningssvårighetsutövning, inklusive mötesbehov, samhällsengagemang, personcentrerad planering, integration och integration, hantering av ojämlikhet i hälsa, lagstiftning, rättsmedicinsk praxis, vårdplanering och bedömning, bevisbaserad praxis, forskningsmetoder och värdering.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Denna hedersjuksköterska tar 4 år och ger dig en mängd praktisk erfarenhet och de färdigheter och kunskaper du behöver för att bli en psykisk sjuksköterska när du är klar ... [+]

Genom att främja individuella styrkor, mental välbefinnande och självständighet, stöder mentala sjuksköterskor människor som har svårt att klara av aspekter av sitt liv på grund av psykiska problem.

Detta program fokuserar på samtida tillvägagångssätt i stöd och behandling tillgänglig för personer med psykiska problem. Studenterna åtar sig att träna erfarenhet för 50% av kursen inom ett brett spektrum av placeringar inom NHS Greater Glasgow och Clyde. Dessa inkluderar NHS-samhälle och sjukhusplaceringar samt oberoende och frivillig branscherfarenhet.

Under dessa praktikupplevelser är eleverna involverade i mentalvårdsjukvård, inklusive bedömning och vård av en rad patienter som är relevanta för deras valda Pathway . Det finns möjligheter till internationella placeringar eller erfarenheter på olika punkter i programmet.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

BSc (Hons) vuxenutbildning grad från GCU. Är mycket konkurrenskraftig och våra akademiker fortsätter att njuta av ett brett utbud av karriärer i NHS. Denna 4-åriga examen ... [+]

Vuxenomsorg är en dynamisk, givande och högkvalificerad vård och medkänsla karriär. Du kommer att utveckla olika färdigheter som sträcker sig från leverans av hälsoutbildning för individer från en mängd olika bakgrunder för att ge komplex vård för personer med flera akuta eller långsiktiga förhållanden.

Programmet syftar till att utveckla sjuksköterskor som kan leverera personcentrerad, säker och effektiv vård, arbetar med andra yrken och byråer i en ständigt föränderlig och komplex vårdmiljö.

Du kommer att uppleva en mängd olika kliniska placeringar och lär dig med ett brett spektrum av tekniker och metoder. Du kommer att genomföra klinisk praxis för 50% av kursen, i samhälls- och sjukhusplaceringar samt oberoende och frivillig branscherfarenhet.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

GCU: s Optometry-program är utformat för att ge den teoretiska och praktiska träningen för att utrusta akademiker med avancerade kliniska färdigheter som de kommer att an ... [+]

GCU: s Optometry-program är utformat för att ge den teoretiska och praktiska träningen för att utrusta akademiker med avancerade kliniska färdigheter som de kommer att använda för att arbeta som oberoende ögonperspektiv.

Optometrists är ögonvårdspersonal som upptäcker synproblem och förskriver och passar glasögon samt kontaktlinser och andra visuella hjälpmedel. Optometrista upptäcker och hanterar också en mängd olika ögonförhållanden som glaukom och åldersrelaterad makuladegenerering.

Optometrists i Skottland har en utökad vårdrolle jämfört med någon annanstans i Storbritannien. Den avancerade kunskapen och de kliniska färdigheter som optometrists behöver för att uppfylla denna roll ligger i centrum för vårt fyraåriga Optometry-program.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Att studera ortoptiker är intressant och utmanande och sysselsättningsmöjligheterna är utmärkta. Kvalificeringen är erkänd över hela världen. ... [+]

Ortopoptiker är allierade vårdpersonal som specialiserar sig på diagnos och hantering av ett brett spektrum av ögonförhållanden.

Att förstå ögat och hjärnans roll i visuell erfarenhet är nyckeln till det ortopoptiska arbetet. Ortopoptiker arbetar i vården och hanteringen av patienter med dålig utveckling av syn och tillstånd som inkluderar hjärnskada, diabetes, stroke, nedsatt syn och glaukom.

Ortopoptiker arbetar nära med ögonläkare och optiker, barnläkare, neurologer, barnläkare, hälsobesökare, endokrinologer och andra allierade vårdpersonal inom multidisciplinär vård.

Programmet vid GCU innebär att man lär sig tillsammans med andra vårdpraktikanter som ger eleverna en tvärvetenskaplig erfarenhet under hela sina fyra års studier. Ortopedi är lämplig för personer som är intresserade av hälsovård, som tycker om att arbeta med människor, särskilt barn och äldre.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Detta program är godkänt av UK Society of Chiropodists and Podiatrists och UK Health ... [+]

Patienter som har problem med fötterna eller underbenen behöver expertvård och uppmärksamhet. Podiatriker är oberoende högutbildade proffs, som både kan diagnostisera och behandla problem som påverkar fötterna och underbenen.

Vi strävar efter att utveckla kreativa, innovativa och skickliga podiatriska utövare med en kommunikativ och omtänksam inställning till patienter. Du kommer att få praktisk erfarenhet i den kliniska miljön, observera och arbeta tillsammans med skickliga och erfarna och världsberömda forskare.

Detta program är godkänt av UK Society of Chiropodists and Podiatrists och UK Health

Det är det enda Podiatry-programmet i Storbritannien som erbjuder en HCPC-godkänd internationell akademisk utbyte. Detta är med La Trobe University, Melbourne, Australien.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

GCU är den största leverantören av terapeutisk radiografiutbildning i Skottland. Undervisningsgruppen arbetar nära kollegor i NHS. ... [+]

Terapeutiska radiografer är högutbildade vårdpersonal som har en viktig roll vid behandling av patienter med cancer. De levererar strålbehandling med hjälp av toppmodern utrustning.

Radioterapi-radiografer arbetar som en del av hälsovårdsgruppen och är inblandade i beslut om patientbehandling av strålbehandling. De tillhandahåller vård och stöd till patienter och deras familjer under hela cancerturen.

GCU är den största leverantören av terapeutisk radiografiutbildning i Skottland. Lärarna arbetar nära varandra med att träna kollegor i NHS och med sin yrkesorganisation för att säkerställa att programmet är relevant och aktuellt.

Du kommer att ha användning av ett särskilt radioterapi behandlingsplaneringslaboratorium och digital bildvisningsutrustning. Praktikplaceringar ger dig erfarenhet av både stora och mindre cancercenter.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Vi erbjuder det enda biomedicinska vetenskapsprogrammet med placering i Glasgow som godkänns av Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC) och ackrediterat av Institute of Biomedic ... [+]

Ackrediterad av: HCPC IBMS RSB

Biomedicinska forskare utför laboratorietester på prover skickade för analys av läkare och andra vårdpersonal.

Biomedicinsk vetenskap är avgörande för den kliniska diagnosen av sjukdom och korrekt behandling av patienter och NHSs och andra hälsorelaterade industrier.

Vi erbjuder det enda biomedicinska vetenskapsprogrammet med placering i Glasgow som godkänns av Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC) och ackrediterat av Institute of Biomedical Science (IBMS).

Du kommer att få de kunskaper och färdigheter som behövs för att bli biomedicinsk forskare, inklusive cellulär patologi, klinisk biokemi, hematologi och klinisk mikrobiologi. En viktig styrka i programmet är en arbetsbaserad placering på ett skotskt sjukhus.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Ett flexibelt program riktat till sjuksköterskor som söker en avancerad kvalifikation. ... [+]

Ett professionellt utvecklingsprogram för kvalificerade sjuksköterskor, att fördjupa sina akademiska kvalifikationer till examensnivå eller hedersexamen; eller för att få ett examensbevis. Flera leveransmetoder och ett brett utbud av modulmöjligheter ger flexibilitet för att passa en rad hemma och internationella marknader. Rutter till utmärkelser kan skräddarsys för att möta individuella utövares personliga utvecklingsbehov och operativa krav och strategiska behov av serviceutveckling.

Varför välja det här programmet?

Vi är experter inom alla fyra områden av omvårdnad (vuxen, barn, inlärningssvårigheter och mental hälsa) samt hälsovård, barnmorska och folkhälsa.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 6 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

GCU är det enda universitetet i Skottland för att erbjuda ett heltidshantverksdispenseringshanteringsprogram i det erkända GCU Vision Center, som ligger på campus. ... [+]

Dispensing optiker är ögonvårdspersonal som passar och levererar glasögon och hanterar optiska metoder. Dispenseringsoptiker kan expandera till kontaktlinsanslutning och leverans av specialoptiska apparater.

GCU är det enda universitetet i Skottland för att erbjuda ett heltidshantverksdispenseringshanteringsprogram i det erkända GCU Vision Center, som ligger på campus. Visionscentret är en modern specialbyggd dispenseringsklinik, och den idealiska miljön för träning mot kommersiell praxis.

Genom att erbjuda en utmärkt, integrerad yrkesutbildning öppnar BSc in Ophthalmic Dispensing Management från GCU dörrar till professionella placeringar, vilket ger länkar till framtida arbetsgivare i hela Storbritannien. Vissa samarbetsprogram finns också med internationella partners. BSc Ophthalmic Dispensing Management är ackrediterad av General Optical Council.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Efter examen får du tillträde till Sjuksköterskans sjuksköterska för sjuksköterska och barnmorska. ... [+]

Ackrediterad av: NMC

Barnsjuksköterskor arbetar som en integrerad del av hälsovårdspersonalen och levererar specialistvård till barn och deras familjer från födsel till ung vuxen ålder. Barnsjuksköterskor övar i ett brett utbud av inställningar från intensivvårdsenheter och familjehem för att leverera vård i globala krissituationer.

Interprofessional inlärning med studenter från en rad hälsovårdspersonal kurser kommer att uppmuntra din medvetenhet om roller och ansvarsområden i det bredare tvärvetenskapliga laget och fosterlagets arbetsförmåga.

Som studentsjuksköterska kommer du att utöva praktikplacering i en mängd olika miljöer, inklusive det nya Glasgow barnsjukhuset, samhällsomsorg och sköterska. Dessa erfarenheter kommer att stödjas av teoretisk omvårdnadskunskap och praktiska erfarenheter som utvecklats i GCU: s toppmoderna inter-professionella kliniska simuleringscenter.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Inlärningsinriktad omvårdnad innebär att man arbetar i partnerskap med individer och familjer för att förbättra autonomi, främja hälsa och stödja integration. ... [+]

Inlärningsinriktad omvårdnad innebär att man arbetar i partnerskap med individer och familjer för att förbättra autonomi, främja hälsa och stödja integration. Detta inkluderar att göra ett verkligt bidrag till att förbättra beteenden och livsstilar som hjälper till att uppnå de bästa hälsoutfallen.

Programmet fokuserar på att möta de holistiska behoven hos personer med inlärningssvårigheter. Du kommer att undersöka viktiga teman inom nutida inlärningssvårighetspraxis, inklusive möteshälsovård, samhällsengagemang, personcentrerad planering, inkludering och integration, hantering av ojämlikhet i hälsa, lagstiftning, rättsmedicinsk praxis, vårdplanering och bedömning, bevisbaserad praxis, forskningsmetoder och bedömning.... [-]

Storbritannien Glasgow
Augusti 2020
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Detta program fokuserar på samtida tillvägagångssätt i stöd och behandling tillgänglig för personer med psykiska problem. ... [+]

Genom att främja individuella styrkor, mental välbefinnande och självständighet, stöder mentala sjuksköterskor människor som har svårt att klara av aspekter av sitt liv på grund av psykiska problem.

Detta program fokuserar på samtida tillvägagångssätt i stöd och behandling tillgänglig för personer med psykiska problem. Studenterna åtar sig att träna erfarenhet för 50% av kursen inom ett brett spektrum av placeringar inom NHS Greater Glasgow och Clyde. Dessa inkluderar NHS-samhälle och sjukhusplaceringar samt oberoende och frivillig branscherfarenhet.

Under dessa praktikupplevelser är eleverna involverade i mentalvårdsjukvård, inklusive bedömning och vård av en rad patienter som är relevanta för deras valda Pathway . Det finns möjligheter till internationella placeringar eller erfarenheter på olika punkter i programmet.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Bli en registrerad sjuksköterska med 3-årig vuxenutbildning BSc från GCU. När du är klar är du berättigad att registrera dig som sjuksköterska hos Nursing and Midwifery C ... [+]

Vuxenomsorg är en dynamisk, givande och högkvalificerad vård och medkänsla karriär. Du kommer att utveckla olika färdigheter som sträcker sig från leverans av hälsoutbildning för individer från en mängd olika bakgrunder för att ge komplex vård för personer med flera akuta eller långsiktiga förhållanden.

Programmet syftar till att utveckla sjuksköterskor som kan leverera personcentrerad, säker och effektiv vård, arbetar med andra yrken och byråer i en ständigt föränderlig och komplex vårdmiljö.

Du kommer att uppleva en mängd olika kliniska placeringar och lär dig med ett brett spektrum av tekniker och metoder. Du kommer att genomföra klinisk praxis för 50% av kursen, i samhälls- och sjukhusplaceringar samt oberoende och frivillig branscherfarenhet.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Detta spännande och utmanande program undervisas i Glasgow Dental Hospital, Glasgow Caledonian University och ett antal utredningscenter. ... [+]

Tandhygienister / terapeuter är högkvalificerade yrkesverksamma som arbetar som en del av tandläkaren som ger vård för att hjälpa patienterna att ha god tandhälsa.

De spelar en viktig roll för att förebygga orala sjukdomar som tuggummi, tandförfall och muncancer. Deras färdigheter inkluderar att erbjuda preventiva, periodontala och återställande terapier i vuxna och barns tänder genom klinisk behandling och utbildning.

Detta spännande och utmanande program undervisas i Glasgow Dental Hospital, Glasgow Caledonian University och ett antal utredningscenter. Dentalskolans kliniska kompetenslaboratorier har fantastiska faciliteter och toppmodern undervisningsteknik.

... [-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

BSc Paramedic Science är den första heltid grundutbildning i sitt slag i Skottland. ... [+]

Den moderna paramedicinsken behandlar och bryr sig om människor lokalt, eller i hemmet, för att hjälpa till med att minska sjukhusintrång och undvikande av nödsituationer. Under hela detta utmanande och spännande program lär du dig tillsammans med andra vårdpraktiker som återspeglar den samarbetsvilliga karaktären av att arbeta i ett modernt hälsovårdssystem.

BSc Paramedic Science är den första heltid grundutbildning i sitt slag i Skottland. Vårt toppmoderna simuleringslaboratorium, inklusive högfärdiga mannequiner och teknik, ger dig en autentisk lärande som levereras av utmärkta föreläsare från olika kliniska bakgrunder.

Övningsbaserad utbildning inom skotsk ambulansservice utöver en rad praktikplatser inom hälso- och socialvård ger dig möjlighet att länka och förbättra teorin och praktisk kunskap och färdigheter som uppnåtts i undervisningen.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Ett flexibelt program riktat till sjuksköterskor som söker en avancerad kvalifikation. ... [+]

Ett professionellt utvecklingsprogram för kvalificerade sjuksköterskor, att fördjupa sina akademiska kvalifikationer till examensnivå eller hedersexamen; eller för att få ett examensbevis. Flera leveransmetoder och ett brett utbud av modulmöjligheter ger flexibilitet för att passa en rad hemma och internationella marknader. Rutter till utmärkelser kan skräddarsys för att möta individuella utövares personliga utvecklingsbehov och operativa krav och strategiska behov av serviceutveckling.

Varför välja det här programmet?

Vi är experter inom alla fyra områden av omvårdnad (vuxen, barn, inlärningssvårigheter och mental hälsa) samt hälsovård, barnmorska och folkhälsa.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Diplom

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Gör en skillnad i barns och familjs liv och välbefinnande samtidigt som du utvecklar din karriär med vår PgD Specialist Community Public Health Nurse (Health Visiting). ... [+]

Gör en skillnad i barns och familjs liv och välbefinnande samtidigt som du utvecklar din karriär med vår PgD Specialist Community Public Health Nursing (SCPHN). Gemenskaperna har olika behov och utmaningar - och vi har utformat ett program som förbereder dig för att möta dem.

Som hälsobesökare får du möjlighet att tjäna det gemensamma gott på daglig basis, och främja bättre hälsa på individ-, grupp- och samhällsnivå. Och på GCU får du en världsklass utbildning från en institution med en lång historia av träning på fältet.

Vi hjälper dig att utveckla de färdigheter du behöver för effektiv och effektiv vård, med ett barn- och familjecentrerat tillvägagångssätt som ger både leverantörer och patienter. Med fokus på förebyggande och förebyggande vård kommer du att spela en unik roll i hälsovården, samarbeta med och uppmuntra nya föräldrar och deras familjer.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

MSc

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Programmet är utformat för registrerade sjuksköterskor som vill bygga vidare på sin befintliga kunskap och utveckla nya färdigheter. ... [+]

Skärpa ditt beslutsfattande och problemlösningsförmåga och lär dig att möta utmaningarna i komplexa kliniska situationer i vår PgD Advanced Practice i Distriktsomsorg med specialistutbildning. Programmet är utformat för registrerade sjuksköterskor som vill bygga vidare på sin befintliga kunskap och utveckla nya färdigheter.

Få träning för att bättre uppfylla de politiska och organisatoriska kraven på att leverera vård - och utveckla bästa praxis inom ditt område. Använd ditt engagemang för det gemensamma gott att göra en meningsfull skillnad på lokal, nationell eller global nivå. Förbered dig för en utmanande och givande karriär som specialistutövare i ett program som använder olika dynamiska inlärningsmöjligheter.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

MSc Biomedical Science är designad för arbetsforskare, och är den enda i sitt slag i Glasgow. ... [+]

Som en NHS-forskare bidrar du redan till det gemensamma bästa - vilket ger en positiv inverkan på meningsfullt arbete. Nu är du redo för nästa steg: du är redo att leda.

MSc Biomedical Science är designad för arbetsforskare, och är den enda i sitt slag i Glasgow. Detta deltidsprogram möjliggör biomedicinska forskare som för närvarande är anställda i NHS-patologi-servicelabs för att uppnå större kompetens och avancera till nästa steg i sin karriär.

GCU: s MSc Biomedical Science är ackrediterad av Institute of Biomedical Science (IBMS). Med deltidstudier tar programmet två till tre år att slutföra.

Genom detta program kan sjukhuslaboratoriearbetare utvecklas genom Agenda for Change bandings och uppfylla de kvalifikationer som krävs för att bli en Chartered Scientist (CSci).... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Deltid
2 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Godkänd av Health and Care Professions Council och ackrediterad av Arbetsterapeutskollegiet och Världsorganisationen för ergoterapeuter. ... [+]

Ackrediterad av: HCPC

Föreställ dig nöjet att hjälpa människor att nå sin verkliga potential, ta kontroll över sina liv och delta fullt ut i världen runt dem. Med en MSc Arbetsterapi från GCU är det precis vad du ska göra. Arbetsterapeuter är kompetenta proffs som hjälper människor i alla åldrar att utföra aktiviteter som är svåra av fysisk eller psykisk sjukdom, handikapp eller åldrande.

Godkänd av Health and Care Professions Council och ackrediterad av både Occupational Therapy College och World Federation of Occupational Therapists, kommer vårt program att bredda din erfarenhet och ge dig ny insikt i vård av patienter.

Som examen av någon disciplin kan du få en världsklass utbildning i arbetsterapi med en internationellt erkänd läroplan. Träna i både teori och övning, och förbered dig för att bidra till det gemensamma bästa, samtidigt som du också får en positiv inverkan på din framtida karriär.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Utveckla din kunskap ... [+]

Förvandla folkhälsot teorin till sociala åtgärder och skapa meningsfull förändring på lokal, nationell och internationell nivå med vår MPH folkhälsa. Du kommer att bli med utövare från ett brett utbud av bakgrunder i detta unika och mycket relevanta program. Utveckla de kunskaper och färdigheter du behöver för att främja din karriär och förbättra livet för människor runt om i världen.

Genom ett blandat tillvägagångssätt av traditionell instruktion som stöds av online-studien, förbereder ditt program dig att göra en positiv inverkan på ett brett spektrum av problem inom folkhälsan, från att förebygga sjukdom och minimera konsekvenserna för att förlänga livet och förbättra hälsan. Vi har utformat en rad olika utvärderingar - inklusive skriftliga uppdrag, projektförslag, småskalig forskning och systematiska recensioner - för att se till att du får ut mesta möjliga av dina studier.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 - 5 år
Campusstudier
Internet
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Med flexibla studiealternativ anpassade till ditt träningsområde, ger GCUs MSc Medical Ultrasound dig den teoretiska grunden och den verkliga erfarenheten du behöver för ... [+]

Med flexibla studiealternativ anpassade till ditt träningsområde, ger GCU: s MSc Medical Ultrasound dig den teoretiska grunden och den verkliga erfarenheten du behöver för att förbättra inte bara ditt eget arbete - men ditt område i stort.

Med hjälp av toppmoderna simuleringsanläggningar (MedaPhor ScanTrainer) och sonografisk utrustning (GES8) kommer vårt multidisciplinära team av akademiska experter och kliniska specialister att coacha dig i säker och effektiv medicinsk ultraljudspraxis. Du kommer att öva dina färdigheter i en inställning som förbereder dig för verklighet i praktiken och få snabb återkoppling som är specifik för ditt område.

Akkrediterat av Consortium for Accreditation of Sonographic Education (CASE), kommer ditt program att dra fördel av branschens bästa praxis för en läroplan som är både bevisbaserad och varierad - med föreläsningar, workshops, simuleringar, seminarier och fallstudier som hjälper dig att lära dig. Och på GCU får du en utbildning i världsklass som också bidrar till det gemensamma gottet - genom kritisk utvärdering av forskning, professionell diskussion och debatt som syftar till att främja innovation på området.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Deltid
1 - 6 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Vårt högt ansedda MSc biomolekylära och biomedicinska vetenskapsprogrammet kommer att förbereda dig med praktiska färdigheter inom vetenskaplig utredning och en värdefull ... [+]

De biomolekylära och biomedicinska vetenskaperna är utmanande, krävande entusiastiska, drivna studenter. Naturligtvis erbjuder dessa banbrytande fält också otrolig potential för positiva effekter - och meningsfulla karriärer.

Biomedicinska vetenskaper erbjuder hopp om att bota sjukdomar och förbättra hälsan och välbefinnandet hos människor över hela världen. Varje upptäckt formar framtiden. Varje bidrag främjar det gemensamma bästa.

GCU är rankad i topp 20 i Storbritannien för allierad hälsovetenskap som utförs på världsledande standarder (Research Excellence Framework). Vårt högt ansedda MSc biomolekylära och biomedicinska vetenskapsprogrammet kommer att förbereda dig med praktiska färdigheter inom vetenskaplig utredning och en värdefull akademisk kunskap informerad av den senaste forskningen inom området.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

GCUs MSc Diabetes Care and Management kommer att förbereda dig för att fördjupa din karriär med självförtroende och hjälpa människor i ditt samhälle att njuta av hälsosam ... [+]

Diabetes är stigande över hela världen. Sjukvårdspersonal med kompetens inom diabetesvård är i hög efterfrågan. Arbetet är utmanande men givande, och fältet behöver begåvade proffs med ett verkligt engagemang för det gemensamma bästa.

GCU: s MSC Diabetes Care and Management kommer att förbereda dig för att fördjupa din karriär med självförtroende - och hjälpa människor i ditt samhälle att njuta av hälsosammare och mer uppfyllande liv.

MSc Diabetes Care and Management är tvärvetenskaplig, som sammanför viktiga insikter från flera områden. Du lär dig om bästa praxis inom diabetesvård och -ledning från ett brett spektrum av perspektiv.

Förstå sjukdomen biologiLär dig om att förebygga, diagnostisera och hantera diabetesKänna igen diabetesproblemUtforska den senaste forskningen inom områdetSurvey up-to-date framsteg inom ledning och vårdFå färdigheter att samarbeta med aktiv forskning... [-]
Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
16 - 36 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Utformat för att utbilda en ny generation ledare inom området, kommer vårt MSc Diagnostic Imaging-program att ge dig ny inblick i nuvarande och bästa praxis och träna dig ... [+]

Utformat för att träna en ny generation ledare inom fältet, kommer vårt MSc Diagnostic Imaging-program att ge dig ny inblick i nuvarande och bästa praxis - och träna dig för att skapa verklig och meningsfull förändring. Du kommer att utveckla avancerade kritiska tänkande färdigheter, syntetisera bevis från en rad forskning och andra källor och bygga på branschkunskap och klinisk erfarenhet för att informera professionell diskussion och debatt.

Som en del av GCUs blomstrande och mångfacetterade akademiska samhälle kommer du inte bara att förbereda dig för en framgångsrik karriär utan använda det du lär dig att gå vidare på fältet och bidra till det gemensamma bästa.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Som en del av vår blomstrande, mångsidiga och globalt nätverkade forskargrupp, undersöker du hur kroppen fungerar och vad som går fel när en sjukdom slår och lär dig hur ... [+]

Från inhalatorer som underlättar andning till piller och injektioner som förstör cancer, påverkar farmakologin miljarder människor runt om i världen som en kraftfull kraft för gott. I vårt MSc Pharmacology-program kommer du att upptäcka hur man utnyttjar den kraften att spara och förbättra otaliga liv.

På GCU kommer du att utveckla en övergripande förståelse för vetenskapen bakom droger och deras effekter på människokroppen - och behärska de avancerade teknikerna, laboratoriebänkegenskaper och kritiska tänkande tillvägagångssätt som du behöver lyckas.

Som en del av vår blomstrande, forskargrupp och globalt nätverkade forskargrupp, undersöker du hur kroppen fungerar och vad som går fel när en sjukdom slår - och lär dig hur droger är konstruerade för att vända och till och med förhindra ett brett utbud av medicinska tillstånd.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Lär dig i toppmoderna anläggningar, studera det senaste inom klinisk forskning och få avancerad träning i vårt MSc-program för fysioterapi. ... [+]

Lär dig i toppmoderna anläggningar, studera det senaste inom klinisk forskning och få avancerad träning i vårt MSc-program för fysioterapi. GCU samarbetar med industrin för att ge en banbrytande kurs till fysioterapeuter som söker förskott i karriären. Programmet levereras av praktiserande experter, specialister och akademiker - och informeras av de senaste utvecklingen inom området.

Du kommer att finslipa dina färdigheter i en vänlig, öppen och mångsidig miljö - där vi fokuserar på att öka din karriär och engagera dig i globalt engagemang, socialt ansvar och betjäna det gemensamma bästa. Få en världsklass utbildning som tar ett tvärfunktionellt tillvägagångssätt, med bidrag från fältet omvårdnad, podiatry, arbetsterapi och radiografi samt fysioterapi och moduler undervisade av gästexperter och erfaren akademisk personal över GCU: s hälso- och livsklinik Sciences.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Få den kompetens och kunskap du behöver ansöka om medlemskap i Fysioterapinsamfundet (CSP), registrera dig hos Hälso- och sjukvårdsrådet (HCPC) och bli en praktiserande f ... [+]

Du vill problemlösas i klinisk förmåga, tänka självständigt och träna som en befraktad fysioterapeut - och du är redo att komma dit snabbt. Vår accelererade MSc-fysioterapi är programmet för dig.

På GCU är programmen båda mycket relevanta för din karriär - och inriktad på att skapa meningsfull förändring som bidrar till det gemensamma bästa. Du får den expertis och kunskap du behöver ansöka om medlemskap i Fysioterapin (Chartered Society of Physiotherapy), registrera dig hos Health and Care Professions Council (HCPC) och bli en praktiserande fysioterapeut.

Du kommer att utveckla ny insikt inom områdena neuromuskuloskeletala, kardiovaskulära och respiratoriska behandlingar och neurorehabilitering - kombinera traditionell studie med omfattande praktisk erfarenhet i kliniska praktikplatser. Och du får stöd av ett blomstrande, vänligt och mångsidigt GCU-samhälle som du lär dig.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Genom GCUs MSc Clinical Microbiology kommer du att förvärva de färdigheter som krävs för att lyckas på detta mycket konkurrenskraftiga och viktiga område. ... [+]

Trots otroliga framsteg inom medicin finns det fortfarande mycket arbete att göra under det 21: a århundradet för att skapa hälsosammare samhällen över hela världen - och mikrobiologerna leder vägen.

Tuberkulos och kolera förstör fortfarande befolkningar runt om i världen. Nya och dödliga influensastammar uppträder. Zika-virus sprider sig snabbt med varmare globala temperaturer - liksom andra parasitära sjukdomar.

Under nästan ett sekel har vi åberopat vacciner och antibiotika för att förebygga och behandla infektionssjukdomar. Men när nya patogener uppstår och antimikrobiella läkemedelsresistenser sprider, behövs innovativa tillvägagångssätt. Insatserna för mikrobiologer är högre än någonsin.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Vår MSc Nursing: Advance Professional Practice Program förbereder dig att leda och innovera inom avancerad omvårdnad, oavsett om du arbetar i Storbritannien eller utomlan ... [+]

Att främja omvårdnadens kunskaper, färdigheter och attribut är avgörande för att stödja yrkesutövning. MSc Nursing: Advancing Professional Practice ger registrerade sjuksköterskor en pedagogisk plattform för karriärutveckling genom att göra en fokuserad studie om att förbättra sin kliniska kunskap, färdigheter och attribut inom specifika områden av praktiken.

Det här programmet erkänner vårdens växande komplexitet och erbjuder ett brett utbud av flexibla och valfria studiealternativ, som är pedagogiskt mottagliga för att ändra riktningen för Storbritanniens politik.

Bidragande personal på MSc Nursing: Advance Professional Practice-programmet är aktivt i ledande forskning och policyutveckling i samarbete med grupper som; Hälsoskydd Skottland; Det skotska sjukvårdsassocierade infektionsinstitutet; Det brittiska Slaget Självhanteringsnätverket, Föreningen för Utbildad Utbildare (AAPEUK).... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

MSc Nursing Studies (Förregistrering) erbjuder kandidater från vilken bakgrund som helst möjligheten att överföra sina examen färdigheter till omvårdnad. ... [+]

Denna nya och spännande MSc-väg erbjuder kandidater från vilken som helst bakgrund möjligheten att överföra sina examensförmåga och utnyttja dem för att bli sjuksköterska.

Genom att erkänna det förändrade sammanhanget inom vården och sjuksköterskans profil är det nödvändigt att utrusta universitetsstuderande sjuksköterskor med avancerade kritiska tänkande färdigheter, samt praktiska färdigheter och kompetenser för att ge medkännande, kompetent, personcentrerad, effektiv, säker och högkvalitativ hälso- och sjukvård.

Civilingenjörerna kommer att förväntas göra ett viktigt bidrag till att "förbättra livet" på en individ, gemenskap och global nivå. Samtidigt som de arbetar i samarbete med vårdpersonal för hälso- och sjukvårdspersonal för att tillgodose behoven hos patienter, kunder och serviceanvändare, kommer de också att bidra till folkhälsopåverkan genom utbildning och hälsofrämjande insatser.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
28 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Akkrediterad av College of Podiatry i London och erbjuds i samarbete med Queen Margaret University i Edinburgh, förbereder detta deltidsprogram dig att bedriva en framgån ... [+]

Utveckla en solid akademisk grund i ett snabbt föränderligt område med vår MSc Theory of Podiatric Surgery. Akkrediterad av College of Podiatry i London och erbjuds i samarbete med Queen Margaret University i Edinburgh, förbereder detta deltidsprogram dig att bedriva en framgångsrik karriär inom avancerad träning eller podiatrisk kirurgi.

Vi bygger på ett brett utbud av nuvarande undervisningsmetoder och kombinerar självständigt arbete med ett team-tillvägagångssätt för vård, vilket ger dig ett nytt perspektiv på kritiskt tänkande, problemlösning och reflexiv praxis inom området. Ditt program kommer att förse dig med de färdigheter och verktyg du behöver för att förbättra kvaliteten och bredda omfattningen av din övning - utveckla din egen karriär medan du bidrar till det gemensamma bästa.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Deltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Vår MSc Investigative Oftalmologi och Vision Research ger ögonvårdspersonal som du den akademiska kunskapen och de praktiska färdigheter som de behöver för att effektivt ... [+]

Vår MSc Investigative Oftalmologi och Vision Research ger ögonvårdspersonal som dig den akademiska kunskapen och de praktiska färdigheter som de behöver för att bidra till banbrytande medicinska framsteg och effektivt diagnostisera och behandla ett brett spektrum av okulära förhållanden.

Oavsett om du vill bedriva vidare akademiska studier eller ta på sig nya ansvarsområden som vårdgivare - vårt program ger dig den kliniska kompetens och forskningserfarenhet du behöver. Förduga din karriär och få ett meningsfullt inflytande på framtidens område.

En kombination av kärn- och valmöjligheter och forskningsmöjligheter - med ett forskningsprojekt som utgör en tredjedel av programmet - gör att du kan anpassa dina studier utifrån dina personliga intressen och professionella krav. Detta inkluderar möjligheten att välja en specialisering som leder till en namngiven examen efter avslutad avhandling:... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
1 - 2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

PhD

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Doktorn för fysioterapi (DPT) är ett heltidsprogram som levereras med hjälp av innovativa undervisningsmetoder för att hjälpa och kontextualisera inlärning. ... [+]

Doktorn för fysioterapi (DPT) är ett heltidsprogram som levereras med hjälp av innovativa undervisningsmetoder för att hjälpa och kontextualisera inlärning. Detta program leder till kvalifikation som fysioterapeut, berättigad att ansöka om HCPC-registrering som praktiserande fysioterapeut. Moduler levereras av erfarna lärare, forskare och inbjudna akademiska och kliniska lärare som är specialister inom sitt kompetensområde.

Våra nära förbindelser med kliniska / praktikspecialister gör det möjligt för våra studenter att få tillgång till det mest aktuella kliniska materialet, forskningen och den professionella kompetensen inom universitet och praktik.

DPT är praxis och forskning ledd och programmet är utformat för att producera akademiker som är utrustade för att möta dagens och framtida behov och utmaningar av hälsa... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
42 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Det enda programmet i sitt slag i Skottland erbjuder DPsych på GCU den omfattande kliniska utvecklingen och träningen som tar dig till Registered Counseling Psychologist- ... [+]

Ackrediterad av: HCPC BPS

Få integrerad klinisk utbildning och omfattande yrkesutveckling genom GCU: s DPsych Counseling Psychology - det enda programmet i sitt slag i Skottland. Counseling Psychology är ett snabbt växande område för tillämpad psykologi, och ett brett utbud av olika inställningar har behov av högkvalificerade HCPC Registered Counseling Psychologists.

I detta doktorandprogram utvidgar du din förmåga att arbeta med komplexa klientgrupper och bidra till en omfattande forskning inom området psykologisk hälsa.

Vi bygger på våra relationer med aktiva utövare för att ge dig en världsklass och mycket relevant utbildning, med klinisk träning i både humanistiska (person-centrerade) och kognitiva beteendemetoder. Vi tar ett holistiskt och omfattande tillvägagångssätt för undervisning, och du utvecklar dina färdigheter i tillämpad psykologisk teori och forskning samt komplett arbete i pågående kliniska placeringar.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
Deltid
3 - 7 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Det enda programmet i sitt slag i Skottland utvecklar DPsych i Health at GCU den vitala kunskapen och kompetensen för att nå BPS Practitioner Psychologist status och bli ... [+]

Enligt British Psychological Society är syftet med hälsopsykologin att studera vetenskapligt de psykologiska processerna för hälsa, sjukdom och vård.

Syftet är att tillämpa hälsopsykologi på främjande och underhåll av hälsa, analys och förbättring av hälso- och sjukvårdssystemet och bildandet av hälso- och sjukvårdspolitiken, förebyggande av sjukdomar och funktionshinder och förbättring av utfallet hos dem som är sjuka eller funktionshindrade.

Hälsopsykologi som disciplin är det snabbast växande området psykologi i Storbritannien. För närvarande finns det dock inga hälsopsychologiska doktorer erbjudna i Skottland. Med tanke på en åldrande och obesogen population, med tillhörande långsiktiga hälsoförhållanden, är efterfrågan på beteendemässiga hälso- och välbefinnandeinterventioner (och därmed hälspsykologer) bara förhöjd.... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Det enda programmet i sitt slag i Skottland utvecklar DPsych i Sport och Motion avancerade terapeutiska färdigheter genom tvärvetenskaplig inlärning, undervisning och for ... [+]

Sport och motion psykologi är ett relativt nytt och alltmer populärt område inom tillämpad psykologi i Storbritannien.

DPsych Sport and Exercise Psychology är det enda programmet i sitt slag i Skottland, med ett starkt fokus på att utveckla enastående terapeutiska färdigheter, tvärvetenskapligt lärande, undervisning och forskning.

Idrotts- och träningspsykologer arbetar inom alla områden för idrott och motion, speciellt professionella och olympiska sporter och ökad fysisk aktivitet och övningsdeltagande bland den allmänna befolkningen.

De representerar en pålitlig och pålitlig struktur inom idrottsvetenskaplig bestämmelse på lokal, nationell och olympisk nivå och över strukturer inom professionell fotboll, rugby, golf och de nationella sportinstituten (Skottland, Nordirland, Wales och England).... [-]

Storbritannien Glasgow
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Learning support from the School of Health and Life Sciences

Address
Cowcaddens Road
G4 0BA Glasgow, Scotland, Storbritannien