Saint James School of Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Saint James School of Medicine är en internationell läkarskola med två campus på de karibiska öarna i Anguilla och St. Vincent och Grenadinerna. Våra studenter studerar grundvetenskap på ett av våra karibiska campus och studerar sedan kliniska vetenskaper genom ett kliniskt rotationsprogram på anslutna sjukhus i USA.

Saint James School of Medicine grundades 2001 av ett konsortium av medicinska utbildare och läkare från universitet och högskolor i USA och Europa.

Hundratals studenter har examen från Saint James sedan skolan grundades. Vi har en aktuell registrering av cirka 1000 studenter .

Vårt mål är att erbjuda studenter från USA och Kanada en högkvalitativ, prisvärd medicinsk utbildning . Läroplanen vid Saint James förbereder eleverna till USA: s Medical Licensure Examination (USMLE) och våra studenter är berättigade att träna som läkare i USA och Kanada .

Vårt uppdrag

Uppdraget för Saint James School of Medicine (SJSM) är att hjälpa motiverade studenter att inser sin dröm om en medicinsk karriär oavsett deras etniska, religiösa och kulturella bakgrund. Vi använder innovativa undervisningsmetoder för att forma våra elever och deras ande och hjälpa dem att omvandla dem till medkänsla av människokroppen och sinnet. Våra studenter är utbildade för att förfara sitt yrke med tillförsikt, balanserad med ödmjukhet och medkänsla.

Tio skäl att välja Saint James

  1. Få samma högkvalitativa medicinsk utbildning och möjligheter som från amerikanska och canadiska medicinska skolor, till 1/3 kostnaden
  2. Ackrediterad av CAAM-HP, erkänd av Medical Council of Canada. Vår läkarskola är listad i World Directory of Medical Schools med en ECFMG® Sponsor Note. För de examensår som anges i sponsarnoten är våra studenter och studenter godkända att ansöka om ECFMG för ECFMG-certifiering och USMLE® som ett steg mot ECFMG-certifiering.
  3. Vi är den första karibiska läkarskolan för att tillhandahålla en USMLE Steg 1 Pass-garanti.
  4. Lägsta undervisning bland alla ackrediterade medicinska skolor, med undervisning från $ 6,100 per termin
  5. Stipendier och lånoptioner tillgängliga
  6. MCAT valfritt
  7. Tre anmälningsperioder per år. Starta dina studier när du väljer
  8. Lågt förhållande mellan elev och lärare
  9. Kliniska rotationer garanteras hos ACGME godkända sjukhus i USA och Kanada
  10. Hög matchningshastighet. Våra studenter jobbar för närvarande i amerikanska och kanadensiska sjukhus i ett brett utbud av specialiteter.

Platser

Arnos Vale

Address
Arnos Vale, St. George, Saint Vincent och Grenadinerna

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium