Läs den officiella beskrivningen

Först i regionen, ledare i Ryssland, erkänd i världen

Kursk State Medical University ( KSMU ) är ett av de ledande läkarinstituten i Ryssland. Mer än 40 tusen läkare, läkare och andra vårdpersonal har utbildats för 83 års existens.

Universitetets verksamhet utförs i enlighet med kraven i statliga standarder och internationella standarder inom kvalitet, ledning och direktiv från Europeiska kvalitetssäkringsorganisationen för högre utbildning.

Det oberoende offentliga rådet "European Quality" har listat KSMU bland de hundra bästa ryska universiteten. Årligen visar KSMU sin effektivitet vilket återspeglas av övervakningsresultaten från Ryska federationens utbildningsministerium. Uppnådde höga rankningar i ryska och internationella betyg på universitetet, såsom; Round University Ranking (RUR) som utförs av European Science and Industrial Board, International Ranking ARES, Rating Agency RAEX (Expert RA), National University Ranking och andra.

Sedan 2016 har KSMU arbetat aktivt som en del av de tre akademiska medicinska grupperna: Västeuropeiska, Stomatologiska och Kemiska Farmaceutiska.

Idag studerar nittonhundratusentals (19000) personer på universitetet: 7 000 studenter får en högre utbildning, cirka niohundra (900) studenter - gymnasieskolan, mer än 600 invånare och doktorander, mer än tio tusen (10000 ) specialister inom folkhälsa och högre utbildning. Bland de stora specialiteterna för högre utbildning lärs på engelska Medium är; Allmänmedicin, tandläkare, apotek, ekonomi, förvaltning, socialt arbete och bioteknik.

KSMU har nio (9) utbildningsbyggnader / campus inredda med modern utrustning. Utbildning i specialiteter av högre och fortsatt yrkesutbildning utförs vid tolv (12) universitetets fakulteter, inklusive femtiofem (65) avdelningar. Kliniska avdelningar som ligger på grundval av medicinska anläggningar. Medico-Pharmaceutical College of KSMU utför förverkligandet av program för sekundär yrkesutbildning. 132 doktorer och 408 vetenskapliga kandidater deltar i utbildningsprocessen och det akademiska forskningsarbetet.

Att lösa dagens problem med tillhandahållande av hälsovårdssystem av kvalificerad personal, utrotning av personalbrist och obalans i medicinska organisationer, som ger primärvård, tillämpade universitetet innovativ pedagogisk teknik som; genomförande av kontinuerligt utbildningssystem för hälso- och sjukvårdspersonal och specifikt på grund av skapandet av interaktiva pedagogiska moduler och ackreditering av specialister.

84074_KSMU01.jpg

Kärnpunkten är kontinuerlig förbättring av yrkeskunskap och kompetens under hela livet, kontinuerlig yrkesutveckling och utvidgning av hälso- och sjukvårdspersonalens kvalifikationer ges till realisering av utbildningsprogram för högre utbildning - bostadsprogram, ytterligare program för yrkesomskolning och yrkesutveckling.

I KSMU träning i 35 specialiteter av bosättning, 350 program för yrkesomskolning och professionell utveckling. På universitetets hemsida finns en portal "Kontinuerlig medicinsk utbildning". Under 2017 och 2018 har utbildats 794 KSMU kandidater som kom till oss för utbildning från 20 territoriella enheter i Ryska federationen. Alla har framgångsrikt godkänt förfarandet för primära specialisters ackreditering mot yrkesstandarder "Allmän lokalläkare" och "Allmänna barnläkare".

Simuleringsträning utvecklas vid universitetet. Centrum för ackreditering och simulering Träning utrustad med 13 laboratorier med kompletta redskap av I-VI realistisk nivå.

Det akademiska forskningsarbetet, som är en integrerad del av universitetets verksamhet, syftar till att utbilda den medicinska, vetenskapliga, lärande personalen samt leda grundläggande och tillämpade utredningar i de teoretiska och kliniska biomedicinska problemen.

Ledande vetenskapliga projekt utvecklas utifrån KSMU : s experimentella biologiska kliniker och fyra forskningsinstitut: forskningsinstitut för genetisk och molekylär epidemiologi, forskningsinstitut för experimentell medicin, ett forskningsinstitut för allmän patologi, ett forskningsinstitut för fysiologi komplett med modern utrustning . De biologiska bankproverna (blod, DNA, vävnad) finns tillgängliga från mer än 10000 patienter med olika sjukdomar i fonden för forskningsinstitutet för genetisk och molekylär epidemiologi.

Det ger möjlighet att genomföra vetenskaplig forskning i världsklass, bland annat i samarbete med utbildnings-och vetenskapliga organisationer i Ryssland och i utlandet.

KSMU initierar regelbundet och organiserar alla ryska och internationella konferenser om aktuella problem inom medicin, apotek, psykologi och realisering av pedagogisk teknik inom medicinsk utbildning.

Universitetet ägnade stor uppmärksamhet åt den vetenskapliga delen av det internationella samarbetet: avdelningar inom internationella vetenskapliga forskningsprogram med utbildnings-, vetenskapliga och medicinska organisationer i Österrike, Cypern, Polen, Moldavien, Vitryssland och andra.

KSMU bekräftar regelbundet universitetets status som har ett högt internationellt rykte. Huvudområdena för internationellt samarbete är export av utbildningstjänster, utveckling av akademisk rörlighet för studenter och akademisk personal, ackreditering av utbildningar på universitetets KSMU , KSMU image perfektion på den globala marknaden för utbildnings tjänster och så vidare. Universitetet samarbetar med 50 pedagogiska, vetenskapliga organisationer och medicinska kliniker.

KSMU : s utbildningsprogram är ackrediterat i 15 utländska länder. Universitetet är det första i Ryssland som har öppnat representationskontoret i Malaysia (Kuala Lumpur).

84076_47581_Screen_Shot_2016-07-28_at_17.19.26.png

Idag studerar cirka 2600 utländska studenter från 47 länder i världen i KSMU . Antalet utländska studenter överstiger 30% i summan av elevernas befolkning.

KSMU är medlem i Universitetets internationella sammanslutning, Sammanslutning av rysk-kinesiska medicinska universitet och Internationella europeiska föreningen för dentalutbildning.

Distinkt utländska lärare och forskare deltog i universitetets pedagogiska verksamhet i form av akademisk rörlighet.

I juli 2016 KSMU rektor av KSMU professor VA Lazarenko av Ryska federationens presidentdekret Vänskapsordenen i erkännande av hälsoutveckling, medicinsk vetenskap och år av samvetsgrannt arbete.

Allmän information

 • Etableringsår: 7 februari 1935
 • Typ av institution: Stat (sponsrad av federala statsbudgeten)
 • Utbildningsspråk: Ryska Medium eller Engelska Medium
 • Total studentpopulation: Ca 19000 Medborgare, bestående av lokala och internationella studenter, doktorander och doktorander.
 • Internationella studenter: 2600 internationella studenter från 47 länder
 • Recognized / Listad av: WHO, GMC, JPA, MMC
 • Undervisningsavgift: Fast för hela programmets varaktighet.
 • Studiens längd: Pre-University (Pre-Medical) kurs - 7 till 12 månader, Medicinska programmet - 6 år, Apotek och tandläkarprogram - 5 år, ekonomi, ledning, socialt arbete och bioteknik - 4 år.
 • Entré datum: september / oktober intag, februari / mars intag

Levande campus

KSMU ligger i hjärtat av Kursk City, som gör alla faciliteter för internationella studenter inom gångavstånd. KSMU är ett bra ställe att studera, göra nya vänner, delta i sport och kulturaktiviteter / evenemang eller bara koppla av i en mångsidig och välkomnande miljö.

Studentstöd och tjänster

Från invandringsprocedurer till säkerhetsfrågor KSMU Administration till att säkerställa att ditt lärande och levnadserfarenhet i Kursk är så problemfritt som möjligt.

Hälsoförsäkring

Alla internationella studenter får en adekvat sjukförsäkring som gäller i Ryssland.

boende

KSMU till alla KSMU studenter.

Airport Pick Up Service

En av administrationens personal kommer att vara på Moskva flygplats för att träffa nya studenter och följa med dem till KSMU .

Universitetsrepresentanten

Trans Russian Co. den internationella officiella representanten för KSMU sedan 1994.

Kurser för internationella studenter

KSMU var det första universitetet i Ryssland att erbjuda full läkarutbildning på engelska Medium. Under det engelska mediet har KSMU rätt att utbilda specialister på KSMU , examen inom medicin, tandläkare och apotek (MD / grundutbildning) och forskarutbildning.

Studerande på ordinarie nivå (eller motsvarande)

KSMU ger möjlighet till elever med O-nivåskvalifikationer eller A-nivå med låga betyg för att gå vidare till grundutbildningen genom att anmäla sig till Pre-University (premedicinsk) kurs som ingår i UK-utmärkande organ i PRE-U Foundation Studies. Varaktighet för denna kurs 7 till 12 månader och förbereder dig för vidare studier på KSMU .

Ämnet som ska studeras i förkursen Engelska Medium:

 1. Ryska språket
 2. Matematik
 3. Biologi
 4. Kemi
 5. Fysik

Student på avancerad nivå (eller motsvarande)

Sökande med A-Level utbildningsbevis kan fortsätta till en examen (grundutbildning) Medicin, Apotek eller Tandläkare (Tandläkare) på engelska Medium.

Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Ryska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

Kursk State Medical University

Studiemedicin i engelskmedium i ett av de ledande läkarinstituten i Ryssland. Ingen "premedicinsk" kurs krävs eftersom studieprogrammet ger en allomfattande. Detta sexåri ... [+]

Fakulteten grundades 1935. Sedan dess har mer än 20 000 läkare utbildats av och examen från fakulteten. Bland akademikerna av alla år finns 120 D.Sc. och mer än 650 Ph.D. Många akademiker har etablerat nya skolor och ursprungliga vetenskapliga trender. Dessa är akademiker från den ryska akademin för medicinska vetenskaper VN Nikolaeva-Menshikova, VS Ryabtsev, Yu.K. Skripkin, VG Gostishev, motsvarande - medlemmar av RAMS AF Bykovsky, VL Guryev, OK Skobelkin, G.Ye. Ostroverkhov.

Studiemedicin i engelskmedium i ett av de ledande läkarinstituten i Ryssland. Ingen "premedicinsk" kurs krävs eftersom studieprogrammet ger en allomfattande.

Detta sexåriga heltidsområde för masterstudier förbereder kandidaten för en doktors yrke. Den är avslutad med doktorsexamen i allmän medicin. Under de första två åren innehåller kursprogrammet teoretiska kurser (biokemi, anatomi, histologi, fysiologi, etc.).... [-]

Ryssland Russia Online
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
6 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Kursk State Medical University

Fakulteten erbjuder ett femårigt program för stomatologi. Undervisningsinlärningsprocessen är avsedd att betona utvecklingen av praktisk kompetens. Noggrann uppmärksamhet ... [+]

Stomatologiska fakulteten öppnades vid Kursk State Medical University 1997. För närvarande utbildas mer än 300 studenter vid fakulteten.

Fakulteten erbjuder ett femårigt program för stomatologi . Undervisningsinlärningsprocessen är avsedd att betona utvecklingen av praktisk kompetens. Noggrann uppmärksamhet ägnas åt utvecklingen av elevernas personlighet och arbetsvanor, med betoning på personlig kompetens som är viktiga faktorer för framgångsrika karriärer.

Curriculum

Studenterna undervisas generella ämnen (kemi, biologi, matematik, fysik, anatomi, fysiologi etc.) under första och andra akademiska år. Senare läggs mer uppmärksamhet vid nyutvecklade områden inom apotekets studie: molekylärbiologi, bioteknik, biofarmaceutik och biofarmaceutik. De kliniska aspekterna av moderna apotek läggs starkare tonvikt varje år. Utbildningen omfattar 6 månaders praktisk träning på både offentliga och sjukhusapotek.... [-]

Ryssland Russia Online
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Kursk State Medical University

Pharmacyfakulteten grundades 1966. Fakulteten förbereder eleverna för en karriär inom apoteket med en grundlig förståelse av droger och sjukdomar. Läroplanen främjar inte ... [+]

Pharmacyfakulteten grundades 1966. Fakulteten förbereder eleverna för en karriär inom apoteket med en grundlig förståelse av droger och sjukdomar. Läroplanen främjar interaktion mellan apotekare och andra hälsovårdspersonal. Läroplanen för apotek erbjuder ett professionellt femårigt program som leder till en farmaceutisk nivå.

Undervisningsmetod

Apoteket undervisas i terminer, var och en av dem slutar i prov eller projektpresentationer. Studier består av föreläsningar (30 procent av läroplanen) och seminarier / praktiska sessioner, vilka är de huvudsakliga undervisningsmetoderna och utgör 70 procent av hela läroplanen. Varje kurs innehåller föreläsningar, seminarier, laborationer, grupparbete, praktikbaserade aktiviteter och uppdrag. Med hjälp av kroppssystemmodellen som ett integrerat sammanhang för undervisning är läroplanen utformad för att bryta ner hinder mellan discipliner, vilket hjälper eleverna att lära sig mer effektivt. Undervisningen är integrerad, vilket underlättar elevernas exponering för grundläggande och tillämpad vetenskap och professionell praxis inom patientvården. Detta kommer att stödjas av ett ökande fokus på praktikrelaterat lärande, vilket framgår av placeringar och intern simulationsbaserad inlärning, samt ytterligare praktikupplevelse som tillhandahålls internt.... [-]

Ryssland Russia Online
September 2019
Engelska
Heltid
5 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Pre-Med

Kursk State Medical University

Förberedande kurser för studier av medicin och vetenskap som äger rum i vår Pre-University Center är utformad för studenter som har O-nivå eller motsvarande. ... [+]

Förberedande kurser för studier av medicin och vetenskap som äger rum i vår Pre-University Center är utformad för studenter som har O-nivå eller motsvarande.

Vid slutet av programmet ges studenterna dubbelt certifikat, KSMU Pre-University

Vårt program för International Health Scholar skräddarsys för att passa lärandemålen och målen för varje studentgrupp.

Boende finns i närliggande student Hostel. Prisvärd utbildningsavgift.

Varför välja KSMU ?No.1 Russian Medical School med över 80 års erfarenhetEffektiva små grupp lärande metoderInternationellt erkänd av WHO, GMC, JPA, MMC6 år Medicinsk kurs på engelskaOm ossEtablerade 1935 med mer än 80 års erfarenhet av att lära medicin1: a universitetet i Ryssland att erbjuda medicinsk program fullt ut på engelskaPlacering 1: a bland de medicinska universiteten i Ryssland i RUR World University Rankings 2018Cirka 2650 internationella studenter från över 50 länder runt om i världen studerar för närvarande vid universitetet... [-]
Ryssland Russia Online
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
7 - 12 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
Kursk State Medical University
C/O Mohammed Chahine
Karl Marx No.3, Main Campus, office 127
Kursk city, index: 305041

Russia Online, RU