Wroclaw Medical University

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Den Wroclaw Medical University är en av de mest kända offentliga medicinska skolor i Polen. Wroclaw Medical University består av 5 fakulteter: medicin, odontologi, farmaci, folkhälsa och forskarutbildning. Det totala antalet stolar och kliniker uppgår till 164. Sammanlagt 1093 akademiska professorer och lärare arbetar vid medicinska universitetet och cirka 5 700 studenter fortsätter sina studier.

Wroclaw Medical University har 39 internationella avtal samarbets undertecknats med andra universitet utomlands. Det finns ett stort utbyte av studenter och lärare inom ramen för Sokrates / Erasmus-programmet i Europeiska unionen, särskilt med Frankrike, Tyskland, Italien, Sverige, Spanien, Nederländerna och England.

Wrocław är en stad med en rik medicinsk tradition. Det första sjukhuset grundades på 13-talet. Medicin först lärs ut i 1745 genom inrättandet av Collegium Medico-Chirurgicum. Det var den första medicinska skolan i staden. Många kända läkare bott och arbetat i Wrocław, såsom Alois Alzheimer - neurolog och psykiater, som presenterade sina rön om degeneration av hjärnbarken (Alzheimers sjukdom), Robert Koch - skaparen av modern bakteriologi (Nobelpris 1905), Paul Erlich - pionjär inom nuvarande kemoterapi (Nobelpris 1908).

För närvarande är Wrocław ett aktivt centrum av medicinstuderande utbildning. Processen för undervisningen realiseras genom ett team av högt kvalificerade specialister. Medical University utför även ett brett utbud av vetenskapliga aktiviteter och ger hela regionen Nedre Schlesien med högspecialiserad vård.

Historiskt, har stadens strategiska läge mellan grenar av långsamgående Oder, som bildar många öar i området, som används i medeltiden när Wrocław förvandlades till en fästning. I tidiga modern tid, var systemet för försvar utvidgas. Det ses nu som befästningar som omger dess historiska centrum av ursprungliga arkitekturen. I slutet av andra världskriget, var 70% av staden förstördes. En stor insats behövdes.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Polska

Se M.D. » Se Magisterexamen »

Program

Skolan erbjuder också:

M.D.

Sexårigt Program För Medicin

Campusstudier Heltid 6 år October 2018 Polen Wrocław

Den engelska program för medicin består av sex på varandra följande läsår av medicinska, prekliniska och kliniska studier och är anpassad till det gemensamma europeiska programmet, i linje med europeiska normer antagning för medicinsk utbildning. [+]

Att lära sig att vara en läkare innebär den dyraste - och en av de longest- utbildningar för någon grad, så det är viktigt att de tänker på medicin som en karriär är helt säker på att detta är vad de vill göra med arbetslivet , innan du tar det första steget och tillämpa att ange en medicinsk skola. Den engelska program för medicin består av sex på varandra följande läsår av medicinska, prekliniska och kliniska studier och är anpassad till det gemensamma europeiska programmet, i linje med europeiska normer antagning för medicinsk utbildning. Sökande förväntas ha utmärkt sig i grundvetenskapliga kurser i fysik, kemi, biologi, matematik och engelska. Läsåret formellt börjar den 1 oktober och är uppdelad i två fem månader termer (terminer), inklusive provtillfällen. Studenten måste fullfölja alla kurser på ett läsår, innan de godkänns för befordran till nästa år.... [-]


Magisterexamen

Femårsprogram För Tandvård

Campusstudier Heltid 5 år October 2018 Polen Wrocław

Den engelska program för tandvård består av femte successiva läsår av dentala, prekliniska och kliniska studier och är anpassad till det gemensamma europeiska programmet, i linje med europeiska normer antagning för dental utbildning. [+]

Att lära sig att vara en tandläkare innebär den dyraste utbildningar för någon grad, så det är viktigt att de tänker på tandvård som en karriär är helt säker på att detta är vad de vill göra med arbetslivet, innan du tar det första steget och applicera att ange en Faculty of Dentistry.

Den engelska program för tandvård består av femte successiva läsår av dentala, prekliniska och kliniska studier och är anpassad till det gemensamma europeiska programmet, i linje med europeiska normer antagning för dental utbildning.

Läsåret formellt börjar den 1 oktober och är uppdelad i två fem månader termer (terminer), inklusive provtillfällen. Studenten måste fullfölja alla kurser på ett läsår, innan de godkänns för befordran till nästa år.... [-]


Videoklipp

Wroclaw Medical University

Kontakt

Adress, rad 1 Wroclaw Medical University, English Division, Faculty of Medicine Chalubinskiego 6a 50-368 Wroclaw Poland
50-368 Wrocław, Lower Silesian Voivodeship, Polen