University of Rzeszów - 6 Year M.D. Program in English, Faculty of Medicine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Rzeszów är en växande, livlig stad med cirka 192 000 invånare i sydöstra Polen. Universitetet i Rzeszow, som ligger 15 minuters promenad från stadens centrum, är ett stort offentligt universitet med över 18 000 heltids- och deltidsstudenter, varav 2800 är inskrivna i medicinska fakulteten.

University of Rzeszów Faculty of Medicine English Division erbjuder ett 6-årigt program som leder till graden av läkare (MD). Medicinska fakulteten Engelska divisionsprogrammet bygger på det standardiserade 6-åriga europeiska MD-programmet som består av 2 års preklinisk kurs och 4 års klinisk kurs och praktik med undervisning av medicinsk fakultet på engelska.

Ansökningsinformation för det 6-åriga MD-programmet

Preklinisk och klinisk undervisning i anatomi, histologi och embryologi hålls i den nya morfologiska vetenskapsbyggnaden utrustad med moderna anatomi, histologi, rättsmedicin och patomorfologilaboratorier. Denna moderna byggnad är utrustad för att rymma 250 praktiserande studenter på en given dag och klasserna är indelade i grupper på mellan 10 och 15 studenter. Klinisk träning ges i grupper om 5 studenter. Anatomi laboratoriet i Morfologiska Vetenskapsenheten är utrustad med prosessbord med kirurgisk belysning , konfokal mikroskopi, datortomografi för rättsmedicinska behov, digitala tredimensionella mänskliga modeller på ett virtuellt anatomiskt bord och ett fullt utrustat mikroskopi laboratorium. Varje elev har tillgång till ett databankbibliotek med histologiska bilder av mänskliga organ.

Studenterna är också instruerade på Clinical Provincial Hospital No. 1 och Clinical Provincial Hospital nr 2 (Clinical Provincial Hospital nr 2 ligger intill den morfologiska vetenskapsbyggnaden) i Rzeszów och i flera andra lokala sjukhus anslutna till medicinska fakulteten. Över 6.000 sjukvårdspersonal arbetar på de regionala sjukhusen i Rzeszów.

Under de två första åren av preklinisk studie ska studenterna ta kurser inom anatomi, histologi, embryologi och cytofysiologi, biokemi, biofysik, medicinsk psykologi, fysiologi, molekylärbiologi, mikrobiologi med parasitologi, immunologi, genetik, hygien och epidemiologi, informationsteknik och biostatistik , Första hjälpen, patientvård, folkhälsa, medicinsk etik, familjedoktor och akut hjälp.

Obligatoriska sommarutbildningar i klinisk sjukhusutbildning utförs ofta på våra lokala sjukhus och i andra länder i Europa som Italien och Tyskland.

Kliniska kurser som tagits under åren 3-6 omfattar patologi, patofysiologi, farmakologi, toxikologi, klinisk genetik, bilddiagnos, dermatologi och venerologi, infektionssjukdomar, katastrofmedicin, otolaryngologi, mastisk organsjukdom, inre sjukdom, barnsjukdomar, inre sjukdomar, kirurgi, gynekologi , Laboratoriediagnostik, neurologi, familjemedicin, anestesiologi, akutmedicin, ögonläkemedel, kärnmedicin, pulmonologi, transplantologi, psykiatri, ortopedi, neurokirurgi, urologi, onkologi, klinisk immunologi och akutmedicin.

En doktorand som erhåller en professionell titel av medicinsk doktor har möjlighet att arbeta i offentliga och privata hälsovårdsinstitutioner, forskningsinstitut och forsknings- och utvecklingscentra samt institutioner som arbetar med rådgivning och spridning av kunskap om förskoleutbildning.

Medicinska fakultetens avdelning följer i traditionen av vår etablerade medicinska skola för polska invånare. Detta program erbjuds kvalificerade gymnasieskolan som har visat sig ha en hög kvalitet inom biologiska och fysiska vetenskaper och kan genomgå preklinisk och klinisk medicinsk utbildning på talat och skriftligt engelska. Kandidater kommer att utvärderas för antagning baserat på deras akademiska historia och en intervju som ska bedöma kunskaper inom biologi, kemi, fysik och engelska.

Platser

Rzeszow

Address
aleja Tadeusza Rejtana,16C
35-001 Rzeszow, Podkarpackie Voivodeship, Polen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium