Royal Tropical Institute (KIT)

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Även hälsan förbättras globalt, många fortfarande på efterkälken genom ojämlikhet. På KIT Health, är vi fast beslutna att hjälpa minska detta gap. Med ett multidisciplinärt team av forskare, lärare och rådgivare är vi en innovativ aktör inom internationell och folkhälsa.

KIT (Kungliga Tropical Institute) utrustar vårdpersonal att ta itu med folkhälsoutmaningar runt om i världen. Vi erbjuder masterprogram och avancerade kurser vid våra utbildningslokaler i Amsterdam och genom e-learning. Dessutom genomför vi regionala, skräddarsydda utbildningar i länder runt om i världen. Genom att sammanföra människor från olika länder och regioner, KIT internationella kurser skapa ett forum för att länka och utbyta erfarenheter mellan ett brett spektrum av utvecklings utövare.

Impact: Ledare i global hälsa

Våra utbildningar svarar på aktuella globala utvecklingen på hälsoområdet. KIT kurser är kända för sin praktiska tillämpbarhet, den tvärvetenskapligt angreppssätt och de interaktiva, deltagande träningsmetoder.

Våra utbildningsprogram syftar till att utveckla effektiva ledare som som skapar effekter i sina hemländer. Alumner KIT få högre positioner efter examen och bidrar till hälsopolitiken på distriktsnivå, regional och nationell nivå. De passerar också på sina kunskaper till kollegor och lokala hälso- och sjukvårdspersonal, och genom att undervisa på universitet och utbildningsinstitut. Som sådan har vi en bred påverkan.

Under de senaste femtio åren har över 3000 vårdpersonal studerat vid KIT. Vi är stolta över att vara en del av deras professionella resan att bli ledare i hälsa runt om i världen. Ackreditering satsens masterkurser ges i samarbete med Vrije Universiteit Amsterdam (VU) och är ackrediterade av holländska flamländska Ackreditering Organisation (NVAO www.nvao.com).

Dessutom avancerade kurser är alla ackrediterade av tropEd, ett internationellt nätverk av institutioner för högre utbildning i internationell hälsa.

Varför studera på KIT?

Up-to-date syn på komplexa folkhälsofrågor Praktiskt inriktad Utbyte mellan discipliner Interaktiv utbildning Utveckling av personliga och yrkesmässiga kompetens Nätverksbyggande Personlig handledning Deltagare från olika bakgrunder och länder Undervisning av högt kvalificerade specialister Positivt granskats av tropEd KIT: internationellt kompetenscentrum inom internationell hälsa och utveckling Ackrediterad av NVAO

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Health Kurser » Se Health Magisterexamen »

Program

Skolan erbjuder också:


Master of Public Health - Internationell kurs i hälsoutveckling (MPH / ICHD)

Campusstudier Heltid 1 år September 2019 Nederländerna Amsterdam

Internationell kurs i hälsoutveckling (MPH / ICHD) är ett årligt tolvmånaders mästerskap för folkhälsoprogrammet anordnat av Royal Tropical Institute (KIT) i samarbete med Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Specialiseringar i: Hälso- och sjukvårdspolitik och -hantering, Sexuell och reproduktiv hälsa, Hälso- och sjukvårdssystem i bräckliga och konfliktpåverkade miljöer. [+]

Master i folkhälsa / Internationell kurs i hälsoutveckling (MPH / ICHD)

Vill du studera i en inspirerande miljö och bli uppdaterad om den senaste utvecklingen inom folkhälsan? Diskutera hälsoproblem och utbyta erfarenheter med en grupp likvärdiga vårdpersonal från Mexico till Myanmar, från Kanada till Kina, från Afghanistan till Zambia? Kom och studera sedan i vår magnifika byggnad i hjärtat av Amsterdam! Vår mästare i folkhälsan erbjuder följande specialiseringar:

MPH-spår i hälso- och sjukvårdspolitik och -ledning.MPH Spår i Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter.

Internationell kurs i hälsoutveckling (MPH / ICHD) är ett årligt tolvmånaders mästerskap för folkhälsoprogrammet anordnat av Royal Tropical Institute (KIT) i samarbete med Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Hälso- och sjukvårdssystemen i utvecklingsländerna står inför ett brett spektrum av utmaningar: ojämlikhet inom hälso- och sjukvården; de överväldigande problemen som hiv-pandemin utgör reformer inom hälso- och sjukvården ett krav på eget kapital och fattigdomsminskning epidemiologiska och demografiska övergångar med deras dubbla sjukdomsbördan; Nya partnerskap med givare och andra institutioner genom branschövergripande strategier och globala fonder. uppnåendet av millennieutvecklingsmålen och fokus på tjänsternas kvalitet och bevisbaserad folkhälsa. Att ge ett effektivt svar på dessa frågor kräver att välutbildade proffs kan lösa komplexa folkhälsoproblematiskt systematiskt och använda en sektorsövergripande strategi.... [-]


Nederländerna kurs i tropisk medicin och hygien (NTC)

Campusstudier Heltid 3 månader March 2019 Nederländerna Amsterdam

Nederländerna kurs i tropisk medicin och hygien eller Nederlandse Tropen läroplan (NTC) ger grundläggande förberedelse för läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och annan vårdpersonal som avser att arbeta i låg- och medelinkomstländer eller samhällen. [+]

Den Nederländerna kurs i tropisk medicin och hygien eller Nederlandse Tropen läroplan (NTC) ger grundläggande förberedelse för läkare, sjuksköterskor, barnmorskor och annan vårdpersonal som avser att arbeta i låg- och medelinkomstländer eller samhällen. Deltagarna kan förbereder sig för att arbeta i ett distrikt sjukhus på den första nivån av remiss, eller har för avsikt att delta i hälso- och sjukvårdsprojekt med icke-statliga organisationer (NGO).

NTC kan tas som en fristående kurs eller som en del av Master in International Health kurs (MIH). I Nederländerna, NTC utgör en del av en eftergymnasial utbildning för läkare som leder till en examen i tropisk medicin. För mer information, gå till: www.nvtg.org.... [-]


Master in International Health (MIH)

Campusstudier Heltid Deltid 1 - 5 år March 2019 Nederländerna Amsterdam + 1 fler

[+]

Master in International Health Master in International Health

syftar till att utveckla kapaciteten hos vårdpersonal som planerar att arbeta i gränssnittet mellan internationella organisationer och nationella hälso- och sjukvårdssystem.

Eftersom du kan designa din egen program, MIH förbereder dig på bästa sätt för önskad arbetsfält - oavsett om det är barns hälsa, hiv och aids, mödrahälsa, katastrof inställningar, forskning, hälsopolitik, mänskliga resurser eller något annat område. Programmet kan slutföras inom 1 till 5 år, beroende på tillgänglighet. Den MIH arrangeras av Kungliga Tropical Institute (KIT) och Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Kursens mål ... [-]

Övervakning och utvärdering i en dynamisk hälsan (M

Campusstudier Heltid 2 veckor August 2019 Nederländerna Amsterdam

Kursen utrustade med deltagare med aktuell kunskap och state-of-the-art övervakning och utvärdering (M [+]

Denna avancerade utövare kurs ger deltagare med aktuell kunskap och state-of-the-art övervakning och utvärdering (M

Vilka modeller, ramar och verktyg är lämpliga för en specifik utvärdering? Hur balanserar man olika perspektiv för olika intressenter?

Övervakning och utvärdering är grundläggande verktyg för att arbeta i en dynamisk utvecklingsmiljö. De bidrar till beslutsfattande och leder till förbättringar i projektets effekter genom att maximera tillgängliga lärdomar.

Kursen är utformad för chefer som aktivt deltar i planering, ledning och utvärdering av reformer inom hälsosektorn i utvecklingsländerna. Dessa ledande befattningshavare kan antingen arbeta i hälsovårdsministerierna, eller de kan vara ambassader, internationella organisationer eller icke-statliga organisationer som utvecklar partnerskap med hälsominister inom ramen för nuvarande hälsovårdsreformer.... [-]


Med hjälp av geografiska informationssystem i sjukdomsbekämpning program (GIS)

Campusstudier Heltid 2 veckor June 2019 Nederländerna Amsterdam

Kursen ger en introduktion till användningen av GIS i sjukdomskontrollprogrammen och ger kunskaper och grundläggande färdigheter om hur GIS kan användas för sjukdomsbekämpning, med fokus på den epidemiologiska bedömningen av sjukdomsbördan och förbättring av programmatisk planering och förvaltning. [+]

Kursen "Med hjälp av GIS i sjukdomsbekämpningsprogram" organiseras gemensamt av KIT och International Institute for Geo-informationsvetenskap och jordobservation (ITC) Enschede, kombinerar expertis inom geografiska informationssystem och dess tillämpning i sjukdomsbekämpningen.

Kursen ger en introduktion till användningen av GIS i sjukdomskontrollprogrammen och ger kunskaper och grundläggande färdigheter om hur GIS kan användas för sjukdomsbekämpning, med fokus på den epidemiologiska bedömningen av sjukdomsbördan och förbättring av programmatisk planering och förvaltning. Deltagarna kan välja mellan en rad praktiska fallstudier att skräddarsy kursen till sina egna behov.... [-]


Analysera störda hälsosystem i länder i kris (ADHS)

Campusstudier Heltid 2 veckor August 2019 Nederländerna Amsterdam

Detta 10-dagars träningsprogram för hälso- och sjukvårdspersonal fokuserar på analys av hälsosystem i länder som drabbas av eller återhämtar sig från en långvarig kris. Det är organiserat gemensamt med Center for Disease Control and Prevention (CDC), Rädda Barnen och Världshälsoorganisationen (WHO). [+]

Om du är hälsovårdspersonal som arbetar i eller med länder i kris, arbetar som hälsopersonal i statliga institutioner, icke-statliga organisationer, FN-organ och humanitära organisationer eller som oberoende konsult, då är kursen avsedd för dig.

Detta 10-dagars träningsprogram för hälso- och sjukvårdspersonal fokuserar på analys av hälsosystem i länder som drabbas av eller återhämtar sig från en långvarig kris. Det är organiserat gemensamt med Center for Disease Control and Prevention (CDC), Rädda Barnen och Världshälsoorganisationen (WHO) .

Plats och datum

Amsterdam, Nederländerna: 19-30 augusti 2019

Kursavgift: 1960 Euro Tidig fågelavgift: 1660 Euro (om betalad före 1 maj 2019)... [-]


Kontrollstrategier för överförbara och icke-smittsamma sjukdomar (CCND)

Campusstudier Heltid 3 veckor April 2019 Nederländerna Amsterdam

Sjukdomskontroll hänvisar till ett brett paket strategier för att kontrollera sjukdomar, från primärprevention, hälsofrämjande och hälsolagstiftning för screening för tidig upptäckt, behandling och rehabilitering. Kursen är utformad för att hjälpa sjukdomskontrollpersonal behålla styrkan i sina program samtidigt som de går mot mer integrerade och sektorsövergripande tillvägagångssätt. [+]

Sjukdomskontroll hänvisar till ett brett paket strategier för att kontrollera sjukdomar, från primärprevention, hälsofrämjande och hälsolagstiftning för screening för tidig upptäckt, behandling och rehabilitering. Kursen är utformad för att hjälpa sjukdomskontrollpersonal behålla styrkan i sina program samtidigt som de går mot mer integrerade och sektorsövergripande tillvägagångssätt.

Denna kurs är TropEd-ackrediterad och kan följas som fristående kurs eller som en del av Master of International Health eller Master of Public Health-programmet.

För att kunna välja rätt strategier för en viss sjukdom i en given situation måste vårdschefen förstå det sammanhang där en sjukdom uppstår, de faktorer som bidrar till dess spridning och sjukdoms naturliga förlopp.... [-]


Kurs i hälsopolitik och finansiering (HP

Campusstudier Heltid 2 - 3 veckor May 2019 Nederländerna Amsterdam

En djupgående undersökning av viktiga frågor och aktuella debatter inom hälsopolitik, hälsoekonomi och hälsofinansiering, med hänsyn till de olika vinst- och vinstsystemen. [+]

En djupgående undersökning av viktiga frågor och aktuella debatter inom hälsopolitik, hälsoekonomi och hälsofinansiering, med hänsyn till de olika vinst- och vinstsystemen.

Denna kurs är tropEd ackrediterad och är avsedd för folkhälsopersonal som vill höja sina möjligheter inom vårdfinansiering. Det kan följas som en fristående kurs eller som en del av Master of International Health eller Master i folkhälsoprogram.

Innehåll

Denna modul tar en djupgående titt på viktiga frågor och aktuella debatter inom hälsopolitik, hälsoekonomi och hälsofinansiering. Bland dessa är de vitala diskussionspunkterna för decentralisering, den offentliga-privata blandningen, internationell finansiering av hälsovårdsprodukter, biståndseffektivitet, TRIPS, samhällsdeltagande, sjukförsäkring och styrning av hälsosystem. Det inflytande som vissa aktörer, som det internationella givargemenskapen och konsumentgrupperna, har på hälsopolitiska dagordningen, undersöks, och nyligen inflytelserika rapporter om hälsopolitiken diskuteras.... [-]


Kurs i kartläggning av ojämlikheter i hälsa med hjälp av gis (e-learning)

Online Heltid 3 veckor November 2018 Nederländerna Amsterdam

Kursens syfte är att ge deltagarna nödvändig kunskap och färdigheter som gör att de kan använda GIS som ett verktyg för förbättrad planering och prestanda av sjukdomsbekämpning. [+]

Kursens syfte är att ge deltagarna nödvändig kunskap och färdigheter som gör att de kan använda GIS som ett verktyg för förbättrad planering och prestanda av sjukdomsbekämpning. Särskild uppmärksamhet ägnas åt datahanteringskrav och hur rutinmässiga programdata införlivade i GIS-systemet kan utnyttjas effektivt för att stärka programhanteringen. Deltagarna kommer att introduceras till rymd-tid analys av epidemiologiska data, risk mapping och geo-rumslig tillgång analys.

Denna modul är en online-lärande kurs. Underlättande av inlärningserfarenheten utförs exklusivt via en Moodle-baserad virtuell inlärningsmiljö (virtualgrounds.kit.nl) som innehåller allt läromedel. Samverkan mellan elever och lärare sker via e-kommunikation (med hjälp av KIT Virtual Grounds och andra verktyg som Skype).... [-]


Kurs i kvalitativa metoder inom hälsosystemsforskning (hsr)

Campusstudier Heltid 3 veckor January 2019 Nederländerna Amsterdam

Kursen fokuserar på kvalitativ hälso- och sjukvårdssystemen forskning. Deltagarna få erfarenhet i varje steg av den kvalitativa forskningsprocessen och lära sig olika sätt att förbättra utnyttjandet av forskningsresultaten. [+]

Kursen fokuserar på kvalitativ hälso- och sjukvårdssystemen forskning. Deltagarna få erfarenhet i varje steg av den kvalitativa forskningsprocessen och lära sig olika sätt att förbättra utnyttjandet av forskningsresultaten.

Denna kurs är TropEd ackrediterade och kan följas som en fristående kurs eller som en del av Master i internationell hälsa eller Master i folkhälsoprogrammen.

Innehåll

Beslutsfattare, chefer och tjänsteleverantörer inom hälso- och sjukvårdssystemet behöver för att kunna välja lämpliga forskningsmetoder för att bättre förstå och ta itu med de problem de ställs inför. Denna kurs är särskilt inriktad på kvalitativ hälso- och sjukvårdssystemen forskning. Kursen behandlar också vilka metoder ska användas för att besvara olika hälso- och sjukvårdssystem forskningsfrågor.... [-]


Kurs i mänskliga resurser för hälsa (hrh)

Campusstudier Heltid 2 veckor February 2019 Nederländerna Amsterdam

Kursen ger kunskaper och färdigheter som hälso- och sjukvårdschefer, beslutsfattare och planerare behöver för personalplanering och förvaltning. Det diskuterar politik, strategier och metoder på nationell och arbetsplatsnivå för att ta itu med hälso- och sjukvårdspersonal frågor. [+]

Kursen ger kunskaper och färdigheter som hälso- och sjukvårdschefer, beslutsfattare och planerare behöver för personalplanering och förvaltning. Det diskuterar politik, strategier och metoder på nationell och arbetsplatsnivå för att ta itu med hälso- och sjukvårdspersonal frågor.

Denna kurs är tropEd ackrediterade och kan följas som en fristående kurs eller som en del av Master in International Health eller Master i folkhälsa program.

Innehåll

Hur kan beslutsfattare och chefer förbättra prestanda för vårdpersonalen? Hur gör man planera personalresurser? Hur kan organisationsutveckling bidra till utvecklingen av sjukvårdspersonal?

Kvaliteten på hälso- och sjukvården leverans beror till stor del på tillgänglighet och prestanda på kvalificerad personal, med hjälp av tillräckligt anläggningar, utrustning och droger. Beslutsfattare och chefer kan påverka prestandan hos vårdpersonal genom noggrant formulerade och genomförda personalresurser för hälsopolitik och strategier som utvecklats i samråd med berörda parter. I syfte att öka arbetskraftens prestanda, beslutsfattare och chefer måste också kunna analysera organisationskultur och beteende samt att identifiera lämpliga ledaregenskaper.... [-]


Kurs i sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter inklusive HIV och aids (srhr inkl. HIV-hjälpmedel)

Campusstudier Heltid 3 veckor March 2019 Nederländerna Amsterdam

En djupgående titt på viktiga frågor och aktuella debatter i sexuell reproduktiv hälsa politik, inklusive hiv och aids, mot mer inkluderande och rättighetsbaserade strategier för sexuell och reproduktiv hälsa. [+]

En djupgående titt på viktiga frågor och aktuella debatter i sexuell reproduktiv hälsa politik, inklusive hiv och aids, mot mer inkluderande och rättighetsbaserade strategier för sexuell och reproduktiv hälsa.

Denna kurs är tropEd ackrediterade och är avsedd för allmänna hälso- och sjukvårdspersonal som vill höja sin kapacitet i sexuell och reproduktiv hälsa. Det kan följas som en fristående kurs eller som en del av Master i internationell hälsa eller Master i folkhälsoprogrammen.

Innehåll

Sexuell och reproduktiv hälsa omfattar en rad frågor som påverkar hälsan hos kvinnor och män på alla stadier i livet. Driven av kvinno- och rörelser för mänskliga rättigheter, har det skett en förskjutning i den internationella arenan från främst med fokus på befolkningskontroll och tryggt moderskap mot mer inkluderande och rättighetsbaserade strategier för sexuell och reproduktiv hälsa.... [-]


Kurs i sexuell reproduktiv hälsa och rättigheter: organisera effektiva svar (srhresp)

Campusstudier Heltid 3 veckor May 2019 Nederländerna Amsterdam

I den här kursen, deltagarna undersöka hur man kan förbättra tillgången till rättvisa, kvalitet sexuell och reproduktiv hälsa / HIV och AIDS tjänster med fokus på rättigheter, och samtidigt förbättra integration av tjänster samt röst och delaktighet. [+]

I den här kursen, deltagarna undersöka hur man kan förbättra tillgången till rättvisa, kvalitet sexuell och reproduktiv hälsa / HIV och AIDS tjänster med fokus på rättigheter, och samtidigt förbättra integration av tjänster samt röst och delaktighet.

Denna kurs är TropEd-ackrediterad och kan följas som fristående kurs eller som en del av Master of International Health eller Master of Public Health-programmet. Det riktar sig till ledande hälso-chefer och yrkesverksamma inom sexuell och folkhälsa.

Förbättra tillgången till en rättvis och kvalitet sexuell och reproduktiv hälsa, inklusive hiv och aids relaterade tjänster, är en viktig prioritering i den globala folkhälsan. Detta gör effektiv organisation av dessa tjänster kritiska.... [-]


SRHR: politik, styrning och finansiering (SRHR pol)

Online och Campus-kombinerat Heltid 3 veckor April 2019 Nederländerna Amsterdam

Denna kurs tittar på de viktigaste frågorna i god förvaltning av sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) svar, inklusive HIV, den komplexa politiska och ekonomiska terrängen vid utveckling av policies och strategiska planer? Mödravård, familjeplanering, tonåring hälsa, abort och HIV och den politik och de strategier som tar dessa är bland de mest internationaliserade och till viss del politiserade av alla hälsofrågor. [+]

Vilka är de viktigaste frågorna i god förvaltning av sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) svar, inklusive HIV? Hur kan man förhandla om komplicerade politiska och ekonomiska terrängen vid utveckling av policies och strategiska planer? Mödravård, familjeplanering, tonåring hälsa, abort och HIV och den politik och de strategier som tar dessa är bland de mest internationaliserade och till viss del politiserade av alla hälsofrågor. I denna blandade kurs kombinerar klassrummet sessioner med e-learning, du identifiera SRHRrelated internationella avtal, utvecklingsåtaganden och finansiella mekanismer, och analysera hur dessa påverkar nationell politik och planer och vice versa. Du kommer att utföra en SRHR strategisk översyn från en flerpartsperspektiv, att ta itu med styrning och finansieringsstrukturer och deras konsekvenser för planering och hantering av svaren.... [-]


återuppbyggnad av störda hälsosystem (e-learning) (rdhs-e)

Campusstudier Heltid 2 - 5 veckor April 2019 Nederländerna Amsterdam

Denna e-learning-kurs förstärker dig för att hantera utmaningar i hälsosystemet i komplexa nödsituationer och bräckliga stater. [+]

Denna e-learning-kurs förstärker dig för att hantera utmaningar i hälsosystemet i komplexa nödsituationer och bräckliga stater. För att förbereda dig för att förbättra dessa utmanande situationer ska vi analysera roller och strategier för nyckelaktörer, humanitärt bistånd och politik, och mänskliga rättigheter. Du kommer således att kunna utveckla kontextspecifika strategier för att återuppbygga störda hälsosystem.

Mål

I slutet av den här kursen kommer deltagarna att kunna:

Analysera utmaningarna med att reglera vården av hälsovård i bräckliga och konfliktpåverkade miljöer Diskutera styrningsutmaningar och de viktigaste frågorna när man tar itu med dem i ömtåliga och konfliktkänsliga miljöer Analysera utmaningarna med att anslå begränsade resurser i bräckliga och konfliktpåverkade miljöer Identifiera luckor för policy och genomförande och diskutera alternativ för att ta itu med dessa i ömtåliga och konfliktpåverkade miljöer Utveckla kontextspecifika strategier för att ta itu med utmaningar när det gäller att återuppbygga hälsosystem i ömtåliga och konfliktkänsliga miljöer Online Learning ... [-]

Videoklipp

KIT Health Master students share experiences

50th Graduation Master in Public Health

Kontakt

KIT - Royal Tropical Institute

Adress, rad 1 Royal Tropical Institute Mauritskade 63
1092 AD Amsterdam, North Holland, Nederländerna
Hemsida http://www.kit.nl/
Telefonnummer +31 20 568 8711