Lithuanian University of Health Sciences

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

University Today

Det Lithuanian University of Health Sciences (LSMU, Lietuvos sveikatos mokslų universitetas) är den största institutionen för högskoleutbildning för biomedicinska vetenskaper i Litauen och integrerar framgångsrikt studier, forskning och klinisk praxis. LSMU består av två huvudakademier: Medical Academy och Veterinary Academy .

Studenter på medicin, odontologi och omvårdnad får sina praktiska färdigheter på LSMU- sjukhuset Kauno Klinikos , som är den största medicinska institutionen i Baltikum. Mer än 1 200 högt kvalificerade läkare och 2400 vårdpersonal tar hand om över 78 000 patienter på LSMU-sjukhuset varje år. Hela medicinsk personal värderar innovativa och progressiva metoder för behandling och diagnostik, som uppfyller globala standarder.

Apotekstudenter får praktiska färdigheter på University Pharmacy, som är utformat inte bara för att tjäna allmänheten utan också vara den huvudsakliga utbildningsanläggningen för fakulteten för farmaci, och erbjuder studenterna ett brett spektrum av praktiska kunskaper och färdigheter och förse dem med förstahandsarbete. . Studenter som försöker bli veterinärläkare får sina praktiska färdigheter i stora och små djurkliniker och operationssalen på Veterinärakademin.

LSMU är en aktiv deltagare i ERASMUS-utbytesprogrammet. Studenter får studera vid utländska universitet eller åka utomlands för praktik i upp till ett år. Avtalen om akademiskt utbyte har tecknats med universitet i 26 europeiska länder. Majoriteten av ERASMUS-partnerna är i Tyskland, Spanien, Frankrike, Finland och de övriga EU-medlemsstaterna.

128626_dr-2157993_1920.jpg

Vår vision

Ett ledande europeiskt universitet för hälsovetenskaper för samhällets välstånd. Vi kommer att sträva efter att genom hela vårt samhälle bli ett av 701 bästa universitet i QS World University Rankings.

Vårt uppdrag

Visionen kommer att eftersträvas genom vår MISSION - att skapa, ackumulera, systematisera och sprida vetenskaplig kunskap och de senaste resultaten inom studier och vetenskap, undervisa och utveckla en kreativ, ärlig, initiativvisande, utbildad, oberoende och initiativrik personlighet, främja demokrati och välfärd, utveckla ett hälsosamt och utbildat samhälle. LSMU: s väsentliga roll i denna utbildningsprocess är strävan efter ett hälsosamt samhälle som garanterar sociala och ekonomiska framsteg i landet, dess civilisationsidentitet samt skapande, stöd och utveckling av nationella och globala kulturella traditioner. Djurvärldens hälsa och välfärd är en integrerad del av detta mål.

Innovativ miljö

Universitetets bibliotek och informationscenter är ett av de modernaste biblioteken i EU, som är medlem i Association of European Research Libraries, LIBER, det huvudsakliga nätverket för forskningsbibliotek i Europa. Biblioteket har både virtuell och RFID-teknik och är mycket populärt bland forskare och studenter, inte bara i Litauen utan också i främmande länder för sin unika arkitektur och informationssystem.

LSMU deltar i utvecklingen av projekt som resulterar i ny teknik, ökad vetenskaplig forskning och utveckling samt förnyad och moderniserad universitetets infrastruktur. Snart öppnas Center of Modern Pharmaceutical and Health Technologies såväl som den nya farmaceutiska fakulteten med moderna laboratorier och klasser. Dessutom är fakulteten för folkhälsa för närvarande under uppbyggnad på campus för veterinärakademin.

Ett val för utländska studenter

Sedan 1990 har LSMU varit Alma Mater för många internationella studenter och cirka 1000 heltidsstudier från 70 länder (främst från Sverige, Israel, Tyskland, Spanien, Storbritannien, Libanon, Indien, Sydkorea) är för närvarande registrerade här. Det utgjorde nästan 17% av den totala studentpopulationen vid LSMU.

Antalet internationella studier ökar varje år. Tyskland, Italien, Frankrike, Turkiet, Tjeckien, Finland och Norge är de mest populära Erasmus-partnerländerna bland LSMU-studenter. Utländska studenter som väljer att studera vid LSMU kommer oftast från Spanien, Italien, Lettland, Belgien och Polen.

128627_medicine-91754_1920.jpg

Internationell erfarenhet och erkännande

LSMU samarbetar med mer än 140 europeiska, amerikanska och asiatiska universitet för studier och forskningsändamål.

Universitetet är medlem i många internationella organisationer, till exempel European University Association (EUA), Association of Schools of Public Health in the European Region (ASPHER), Association of Medical Schools in Europe (AMSE), Association for Medical Education in Europe (AMEE), Baltic Sea Region University Network (BSRUN), Organisation för Ph.D. Utbildning i biomedicin och hälsovetenskap i det europeiska systemet (ORPHEUS), European Association of Etablissements for Veterinary Education (EAEVE), World Veterinary Association, etc.

LSMU är också medlem i Världshälsoorganisationen (WHO), där den fyller rollen som ett samarbetscenter för forskning och utbildning i epidemiologi samt för att förebygga hjärt-kärlsjukdomar och andra kroniska icke-smittsamma sjukdomar.

Utbildningsprogrammen vid LSMU uppfyller universitetsutbildningsstandarder som tillämpas i EU-länder och examinerade är berättigade till USA: s medicinska licenslicensundersökning (USMLE) och PLAB-undersökningen av General Medical Council i Storbritannien.

Studera på LSMU

LSMU välkomnar internationella studenter vid följande studieprogram:

Program Varaktighet
Språk Examen och examen
Tilldelats
Integrerade studier
Medicin 6 år engelsk MSc i hälsovetenskap, doktor
Odontologi (tandvård) 5 år engelsk MSc i hälsovetenskap, doktor Odontolog
Apotek 5 år EN MSc i hälsovetenskap, farmaceut
Veterinärmedicin 6 år EN MSc i veterinärvetenskap, veterinärläkare
Kandidatstudier
Amning 4 år engelsk BSc i hälsovetenskap, allmän sjuksköterska
Arbetsterapi 4 år engelsk BSc i hälsovetenskap, arbetsterapeut
Hälspsykologi 4 år engelsk BSc i samhällsvetenskap
Masterstudier
Folkhälsan 2 år engelsk MSc i hälsovetenskap
Hantering av folkhälsa 2 år engelsk MSc i hälsovetenskap
Livsstilsmedicin
(distansutbildning)
1,5 år engelsk MSc i hälsovetenskap
Avancerad omvårdnadspraxis 2 år engelsk MSc i hälsovetenskap, avancerad sjuksköterska
Mat vetenskap 2 år engelsk MSc i jordbruksvetenskap
Djur vetenskap 2 år engelsk MSc i jordbruksvetenskap
Djur och mänsklig interaktion 2 år engelsk MSc i jordbruksvetenskap

Platser

Kaunas

Address
A. Mickevičiaus g. 9, LT 44307 Kaunas
Kaunas, Kaunas län, Litauen

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium