Läs den officiella beskrivningen

University of Trieste grundades 1924 och är ett medelstort universitet med en studentbefolkning på cirka 16 000. Det erbjuder ett brett utbud av examensprogram på kandidatexamen, magister- och doktorandnivå samt korta yrkesmästare, avancerade master- och specialiseringsprogram, varav de flesta är inom det medicinska området. Vissa utbildningar utbildas på engelska .

Universitetet har för närvarande 10 avdelningar: Ekonomisk , Näringsliv, Matematisk och Statistisk Vetenskap ; Teknik och arkitektur ; Humaniora; Juridisk, språk, tolkning och översättningsstudier ; Matematik och geovetenskaper ; Medicin, kirurgi och hälsovetenskap ; Biovetenskap ; Farmaceutiska och kemiska vetenskaper ; Fysik; Politiska och sociala vetenskaper .

Universitetet deltar i många forskningsprojekt på nationell och internationell nivå. Det är också inblandat i olika utbytesprogram för studenter och personal med universitet i EU och samarbetar med flera universitet från Östeuropa och andra länder utanför EU.

Den internationella rörligheten vid University of Trieste

Universitet är korsning av kunskap.

Efter Lissabonstrategin, som betonar skapandet av ett mer konkurrenskraftigt och dynamiskt kunskapsbaserat samhälle, kan internationell mobilitet och internationalisering av universiteten utgöra ett strategiskt verktyg för en social, kulturell och ekonomisk utveckling i ett land. De kan betraktas som en utmaning och en möjlighet för de berörda högre institutionerna att förstora och berika deras utbud av kurser som erbjuds.

Internationaliseringen av dess system, som sedan länge har startats av University of Trieste , ligger helt i linje med dessa punkter och ligger också i Triestes strategiska läge och historiska internationella kallelse.

University of Trieste är aktivt involverat i olika program på europeisk nivå (LLP Erasmus, Leonardo da Vinci, Alpe Adria, Sommarskolan i Bovec) och inom bredare europeiska (Tempus) och internationella ramar (ISEP-programmet, Marco Polo-programmet Marco Polo Projekt).

Programmen undervisas på:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:


University of Trieste

Ph.D. Programmet inom molekylärbiomedicin syftar till att ge högre utbildning till unga universitetsexaminerade inom biomedicinska och vetenskapliga allmänna discipliner, ... [+]

Ph.D. Programmet inom molekylärbiomedicin syftar till att ge högre utbildning till unga universitetsexaminerade inom biomedicinska och vetenskapliga allmänna discipliner, för att förbereda dem för karriär inom grundläggande, klinisk eller translationell forskning inom molekylärmedicin, med särskild hänvisning till områdena molekylär onkologi, patofysiologi, molekylär genetik, biokemi, cellbiologi, regenerativ medicin och farmakologi. Nyckeln till programmet är forskningsaktivitet i laboratoriet där studenter utvecklar ett kritiskt synsätt på vetenskaplig observation och utför ett specifikt projekt. Programmet organiserar också intensiva kurser på kärnbiomolekylära discipliner och seminarier som ges av nationella och internationella experter.... [-]

Italien Trieste
October 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Trieste

Syftet med doktorn i reproduktions- och utvecklingsvetenskaper är att tillhandahålla ett tvärvetenskapligt och, om möjligt, internationellt akademiskt yrkesutbildningspro ... [+]

Syftet med doktorn i reproduktions- och utvecklingsvetenskaper är att tillhandahålla ett tvärvetenskapligt och, om möjligt, internationellt akademiskt yrkesutbildningsprogram, som syftar till att förbereda högkvalificerade forskare inom biomedicinska vetenskaper och särskilt inom moderns och nyfödda barns hälsområde . Skoluppdraget är att bilda utövare som i framtiden kan representera universitetspersonal, IRCCS (Scientific Research Institutes) och andra biomedicinska forskningsinstitut och industrier. Doktorgradet ger också möjlighet att utbildas i internationella kooperativa forskningsprogram i utvecklingen av tillväxtländer. Utbildningen består av två forskningsområden: klinisk epidemiologi och molekylär genetik. Syftet med klinisk epidemiologi skolan är att göra det möjligt för forskare att genomföra kliniska prövningar inom det biologiska och medicinska området, att validera nya riktlinjer för att föreslå innovativa terapeutiska och diagnostiska metoder. Syftet med skolan är också att utbilda forskare för att lätta människors nödvändighet och utföra epidemiologiska undersökningar för att bedöma hälsopåverkan av förebyggande åtgärder.... [-]

Italien Trieste
October 2019
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Video UNITS 2016 - English version