Läs den officiella beskrivningen

Den University of Bergamo ligger i Lombardiet, en region i norra Italien med mer än 10 miljoner invånare och en av de regioner som har högst BNP per capita i Europa. Med en historia som är äldre än grundandet av Rom, Bergamo växte som en viktig stad i medeltida tider och är nu en bro mellan Väst- och Östeuropa: dess flygplats är Sydeuropa nav för Ryanair och andra lågprisflygbolag, vända över 9 miljoner passagerare 2012.

University of Bergamo är en State University med ca 16.000 studenter (studenter och akademiker), och mer än 300 doktorander. Antalet studenter ökar varje år, med en 7% tillväxt per år mellan 2001 och 2011. En anställd av 656 medlemmar (331 professorer och forskare, 95 bistå akademisk personal, 230 administrativ och teknisk personal) ger en dynamisk vetenskaplig och pedagogisk miljö öppen för innovationer.

De 7 Institutioner och forskningscentrum vid universitetet i Bergamo är strikt sammanflätade i stadslivet. De är uppdelade i tre campus ligger i tre olika områden:

Campus of Economics and Law

i staden Bergamo på gångavstånd från järnvägsstationen

Campus för humaniora i den medeltida Övre staden Campus of Engineering

i Dalmine, industri utkanten av Bergamo inne i science park "Kilo Rosso"

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Italienska

Skolan erbjuder också:

Kandidatexamen

University Of Bergamo

Syftet med kursen är att utbilda ingenjörer som kommer att arbeta med medicinsk personal att ge patienter med mer effektiva behandlingar som bygger på användning av innov ... [+]

MÅL

Syftet med kursen är att utbilda ingenjörer som kommer att arbeta med medicinsk personal att ge patienter med mer effektiva behandlingar som bygger på användning av innovativ teknik. Denna professionella är också kunna organisera och att effektivt utnyttja tekniska verktyg för vård och hjälp. Den utbildning i grundläggande vetenskap och teknik integreras med kurser i medicinsk teknik, patofysiologi och psykologi samt kurser i sociala frågor i samband med användning av ny teknik inom medicinen. I slutfasen av kursen en praktik utförs på sjukhus och vid forskningscentra i Bergamo området, som redan samarbetar med University of Bergamo och att delta i ledningen av utbildningsmålen för kursen.... [-]

Italien Bergamo
Oktober 2019
Italienska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

University of Bergamo, the town's cultural backbone

Università degli Studi di Bergamo
Address
Università degli studi di Bergamo via Salvecchio 19
24129 Bergamo, Lombardiet, Italien
Webbplats
Telefon
international.students@unibg.i