Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Bordeaux grundades nyligen 2014 efter fusionen av tre universitet. Belönade bland de högsta universiteten i Frankrike för kvaliteten på sina akademiska kurser och forskning, blev den tilldelad "Initiative of Excellence" av den franska regeringen 2011.

Ett tvärvetenskapligt utbildningstilbud

Universitetet i Bordeaux erbjuder 245 master- och 125 bachelorprogram. De fyra stora vetenskapsområdena är: Vetenskap och teknik / Juridik, statsvetenskap, ekonomi, ledning / livs- och hälsovetenskap / samhällsvetenskap och humaniora.

Ungefär 12% av studenterna vid universitetet i Bordeaux är internationella. Universitetet har utvecklat ett brett spektrum av internationella studieprogram som undervisas på engelska (eller andra språk) och som erbjuder studenter möjlighet att studera utomlands och / eller genomföra gemensamma eller dubbla grader. Ett ledande universitet i Frankrike för deltagande i Erasmus Mundus-programmet erbjuder universitetet i Bordeaux 9 EU-märkta studieprogram.

Ett ledande internationellt forskningsuniversitet

Forskningen är organiserad kring tre avdelningar: Vetenskap och teknik / Life and Health Sciences / Social Sciences and Humanities.

Åtta doktorskurser säkerställer stöd och vägledning för doktorander. Forskningsavdelningarna samlar samman 70 forskningslaboratorier som är gemensamt övervakade med nationella forskningsorganisationer.

Clusters of excellence

En av huvudprioriteringarna vid universitetet i Bordeaux är att främja utvecklingen av tematiska utmaningar för forskning, utbildning och kunskapsöverföring inom följande områden: neurovetenskap, medicinsk bildbehandling, miljö / klimat, avancerade material, arkeologi, lasrar / optik, digital certifiering, hälsa och samhälle och kardiologi.

Programmen undervisas på:
Engelska
Franska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

University of Bordeaux

Detta internationella masterprogram ger studenterna teoretisk och praktisk kunskap inom området för analytisk kontroll av växtbaserade läkemedel och hälsoprodukter. ... [+]

Detta internationella masterprogram ger studenterna teoretisk och praktisk kunskap inom området för analytisk kontroll av växtbaserade läkemedel och hälsoprodukter.

Programschema

Detta andra år Master grad tillåter studenter att fördjupa sin teoretiska och praktiska kunskaper inom området analytisk kontroll av läkemedel och hälsoprodukter som bygger på växter. Det fokuserar på kvalitetskontrollen av sådana hälsoprodukter jämfört med internationella standarder.

Masterprogrammet syftar också till att öka säkerheten för terapeutiska produkter som är baserade på växter och som därför inte är berörda av läkemedelskretsen. Programmet utvecklar därmed en stark tvärvetenskaplig dimension genom involvering av läkemedelsvetenskap, teknisk vetenskap och juridisk domän.... [-]

Frankrike Bordeaux Pessac Talence
September 2019
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Tomorrow's success...starts today

Welcome to the University of Bordeaux