ESO Paris - École Superieure d'Osteopathie (SUPOSTEO)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Högre School of Osteopathy föddes i april 1990 av dess nuvarande VD och direktör Roger Caporossi Studies, osteopat examen från Teaching Company, studier och tekniker för Osteopathic Research, expert utbildning och praxis i samband med denna disciplin.

Fastställande av privata högre utbildning registrerad hos rektor Academy of Créteil - kanslern av universiteten, som godkänts av hälsoministeriet genom ett dekret den 9 augusti 2007, är uppdraget för ESO att bilda exklusiva utövare, chefer och kompetent, i enlighet med rekommendationerna från International Society of osteopati och Världs förebyggande hälsa och hälsa bevarande organisationen.

ESO är den historiska skola osteopathic utbildning efter kandidatexamen i Frankrike. Faktum är att sedan starten, tar inrättandet en föregångare syn på utbildning i osteopati genom att vara först med att:

undanta i Frankrike, efter studentexamen eller motsvarande en hel kurs av universitets typ, 5 års grundutbildning heltid osteopati, be direktoratet för hälsa och sociala frågor till lagligheten av en initial osteopathic utbildning efter kandidatexamen (1990) ansöka om registrering av sin högre utbildning med undervisningsministeriet (1992) format undervisning till de normer som fastställts av Europeiska unionen i Bologna (2001) inleda en översyn av val vid slutet av det första året av kursen, integrerade förberedande (2003) om införande av examen, den franska Osteopati examen, National Directory of Professional certifieringar (diplom certifierad nivå II dekret av den 10 april 2009 - EGT April 21, 2009). År 2014 var ESO bekräftade införandet av en examen i nivå I (ministerdekret av den 20 januari 2014).

ESO är också och framför allt den första skolan i osteopati att vara certifierad enligt ISO 9001 maj 2003 för kvaliteten på sin undervisning, dess organisation och dess ledning av Lloyds Register Quality Assurance, nr 1 världsomspännande organisation för certifiering till internationella kvalitetsstandarder. Denna certifiering bekräftas av den franska ackrediterings kommissionen (COFRAC) den 13 maj 2003. Kvaliteten på läroplanen som föreslagits av ESO, organisation, innehåll och varaktighet är i dag för yrket en referens för grundutbildning i osteopati, en standard som institutioner är inspirationen mer krävande i Frankrike och Europa.

Högre School of Osteopathy ligger i hjärtat av universitetsområdet i Marne-la-Vallée, har ett privilegierat läge som låter sina franska och utländska studenter att genomföra högre studier i ett lugnt och grönt även i närheten Paris (Roissy Charles de Gaulle och Orly på 30 min., Paris Gare de Lyon 20 minuter. från RER A). ESO välkomnar 600 studenter per år, alla utbildningsnivåer. Närhet till andra högskolor på campus främjar utbyte mellan människor med olika bakgrund.

Kurser undervisas av en fakultet 120 lärare: osteopater franska och utländska yrkesverksamma inom medicinska experter, forskare, akademiker, forskare, kursassistenter, TD och TP.

varför ESO

Att välja rätt skola osteopati är viktigt.

Kriterierna ESO

Rymliga rum, moderna och anpassade till undervisning i osteopati.
Företrädet för den historiska första skolan i Frankrike för att bilda exklusiva osteopater i över 20 år i internationellt format efter bin.
En examen är registrerad i RNCP, nivå i avdelning I.
Närvaron av en äkta osteopathic klinik övervakas av personal som garanterar behandling av "riktiga" patienter för 4 års studier.
Akademiska partnerskap (Reims, Evry).
Verkliga resurser för forskning i osteopati (laboratorie lag).
En rik och intensiv studentlivet.
Professionell införande nära 100%.

ESO i siffror

6000 m2 lokaler i hjärtat av universitets centrum Cité Descartes.
160 intressenter: osteopater, vårdpersonal, forskare.
40 rum samråd inom IA integrerad klinik.
80 externa kurser (sjukhus, klinik, affär, idrottsförening ...).
10% av eleverna i dubbel examen kurs i Master.
1 Research Unit
En dokumentationscentrum (bibliotek, mediabibliotek).
2 studentbostäder av 150 rum och 190 rum.

Platser

paris

École Superieure d'Osteopathie

Address
Cité Descartes, 8 rue Alfred Nobel
Champs-Sur-Marne

77420 paris, Île-de-France, Frankrike
Telefon
+33 1 64 61 66 21