Läs den officiella beskrivningen

Tvärvetenskaplig. Internationell. Forskningsuniversitetet.

De

Förutom Åbo har vi campus i städerna Rauma och Pori och verksamhet över hela Finland - hela vägen från Lappland till skärgårdshavet.

University of Turku är bland de bästa 1% i världen
QS World University Rankings 2018

Effektiv forskning

Vi bedriver forskning och arbetar för en bättre framtid och välbefinnande.

Vi främjar fri, effektiv och öppen vetenskap.

Vår forskning profileras genom sex tematiska områden:

 • Biofuture
 • Barn, ungdomar och lärande
 • Kulturminne och samhällsförändring
 • Digitala futures
 • Läkemedelsutveckling och diagnostik
 • Havs- och sjöfartsstudier

teamwork.jpg

Uppdragsbeskrivning

University of Turku är ett internationellt konkurrenskraftigt vetenskapsuniversitet vars verksamhet bygger på högkvalitativ, tvärvetenskaplig forskning.

Vi främjar utbildning och fri vetenskap och tillhandahåller högre utbildning baserad på forskning. Universitetet är en del av det internationella akademiska samfundet. Vi samarbetar nära med det finska samhället och deltar aktivt i utvecklingen av vår region.

Strategiska mål

Effektiv forskning

Vi löser dagens och morgondagens komplicerade problem med hjälp av vår grundforskning. Vi tillämpar en tvärvetenskaplig strategi för vår forskning för att öka dess kvalitet och samhälleliga effektivitet. Vi stärker forskarnas karriärväg, öppen vetenskap och stöd för forskning.

Ansvarig utbildning

Vi är en tvärvetenskaplig och inspirerande institution för högre utbildning. Vår utbildning är baserad på den senaste vetenskapliga kunskapen och uppfyller samhällets förändrade behov. Vi ser till att studiebanorna är flexibla och enkla.

En katalysator för socialt välbefinnande och ekonomin

Vi känner igen innovationerna från vår forskning och våra utbildningstjänster globalt. Vi främjar en entreprenörsinställning och användning av forskning i samarbete med affärslivet.

Gemenskapens välbefinnande

Vi är en ansvarsfull arbetsgivare och vår verksamhet bygger på gemensamma värden. Vi bygger ett uppmuntrande och interaktivt universitet, där det är ett nöje att studera och arbeta.

Tack vare våra enastående tjänster, det kompakta campuset och det aktiva studentlivet känner internationella studenter sig hemma och säkra från början av sin vistelse.

10 Bästa anledningarna att välja UTU

 • UTU är Finlands mest internationella universitet.
 • Masterprogram och doktorandprogram baserade på våra styrkor inom forskning.
 • Framtida karriärmöjligheter.
 • Generösa stipendier tillgängliga för begåvade studenter.
 • Professorer och föreläsare som utmanar dig att lära dig.
 • Personligt stöd och tjänster under dina studier.
 • Utmärkta faciliteter och inlärningsmiljöer.
 • Ett brett urval av valfria och mindre studier.
 • Aktivt studentliv och mångsidiga aktiviteter.
 • Kompakt campus där allt är nära.

Läs mer:

research.jpg

Inspirerande forskarkarriärer

Hela universitetets välbefinnande är viktigt för oss. Vi vill stödja unga forskare i deras karriär och erbjuda en forskningsmiljö och gemenskap som inspirerar dem till unika resultat och resultat.

17 doktorandprogram
170 doktorsexamen årligen
Innovationer från forskning

Den förebyggande effekten av xylitol på tänderna blev först upptäckt vid Institutet för tandvård vid University of Turku . Varje år härstammar över hundra olika innovationer och dussintals avslöjande av uppfinningen från forskningen vid universitetet.

Kreativ, smidig och innovativ

Vi utvecklar företagande attityd och aktiviteter på hela universitetet. Vi erbjuder en tillväxtplattform för startups och spinoffs som härrör från toppforskning.

Bygg din framtida karriär hos oss

University of Turku är en populär destination för utbyte, magisterexamen och doktorandstudier. Vi samarbetar med över 400 universitet världen över och erbjuder våra studenter ett brett urval av kurser och program som undervisas på engelska.

20 000 studenter från över 100 länder
Årligen 650 inkommande och
750 utgående utbytesstudenter

95% av internationella studenter valde oss på grund av högkvalitativ forskning

laskiainen.jpg

Välkommen till Åbo Studentstad

Åbo University of Turku ligger nära stadens centrum och floden Aura nära de övriga högskolor, Åbo vetenskapsparkföretag och Åbo universitetssjukhus. Campusområdet sträcker sig från Åbo katedral ända till Kupittaa järnvägsstation.

Alla viktiga tjänster för både studenter, personal och besökare finns nära campus. Att ta sig runt överallt är praktiskt antingen genom att gå, cykla eller med Föli stadsbussar.

Det gemensamma målet för högskolorna i Åbo och Åbo är att vara Finlands bästa studentstad! Aktivt studentliv, enkel och väl fungerande kollektivtrafik och prisvärda bostäder är Turku stora tillgångar. Så många som 99% av stadens studenter vid högskolor rekommenderar

Rimliga levnadskostnader med många

Enligt stadens strategiska mål kommer Turku att vara Nordöstersjöns mest intressanta stad år 2029 med en stark grund inom både konst och vetenskap. Åbo bygger upp unika tillgångar - kreativ tillverkningsindustri, bioteknik, logistikkompetens - genom klusterkomfort och synergier.

Välkommen till Åbo, Finland!

Programmen undervisas på:
 • English (UK)

Skolan erbjuder också:

MSc

University of Turku

Masterprogrammet i mänsklig neurovetenskap utbildar framtida experter att förstå och mäta mänsklig hjärnfunktion och prestanda. ... [+]

utu.fi/degrees

Har du hjärnan och hjärnan för mänsklig neurovetenskap?Masterprogrammet i mänsklig neurovetenskap utbildar framtida experter att förstå och mäta mänsklig hjärnfunktion och prestanda.

Studenter på

Programstruktur

Utbildningen omfattar 120 högskolepoäng som ska slutföras på två år. Studierna består av hjärnavbildningsmetoder (20 hp), klinisk neurovetenskap (25 hp), beteendemetoder för att mäta mänsklig kognition, perception, medvetande och prestanda (15 hp), andra studier (20 hp) och en masteruppsats (40 hp) . Alla programdelar innehåller föreläsningar, grupparbete, självständiga studier och praktiska övningar. Programmet kräver en grundläggande förståelse av viktiga neurovetenskapliga begrepp. Beroende på tidigare studiehistoria kan detta kräva avslutande av introduktionskurser i neurovetenskap under första termin.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i biomedicinska vetenskaper - specialiseringsspår för biomedicinsk bildbehandling utbildar yrkespersoner med grundlig teoretisk förståelse och praktiska ... [+]

utu.fi/degrees

Biomedicinsk bildbehandling - mer än du kan föreställa dig!Masterprogrammet i biomedicinska vetenskaper - specialiseringsspår för biomedicinsk bildbehandling utbildar yrkespersoner med grundlig teoretisk förståelse och praktiska färdigheter inom olika avbildningsmetoder och tekniker.

Studierna i

Dessutom omfattar kurserna ljusmikroskopi, avancerad fluorescens teknik, superupplösning avbildningstekniker, PET, elektronmikroskopi och atomkraft mikroskopi. En förståelse för användningen av multimedia i ett vetenskapligt sammanhang och utmärkta akademiska skrivfärdigheter betonas. Den tvärvetenskapliga läroplanen ger dig ett brett spektrum av senaste kunskap inom biomedicinsk avbildning relaterad till många olika områden inom cellbiologi och biomedicin.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i biomedicinska vetenskaper - specialiseringsspår för läkemedelsupptäckt och utveckling utbildar experter för hela läkemedelsutvecklingskedjan. ... [+]

utu.fi/degrees

Välkommen till att upptäcka nya läkemedel hos oss!Masterprogrammet i biomedicinska vetenskaper - specialiseringsspår för läkemedelsupptäckt och utveckling utbildar experter för hela läkemedelsutvecklingskedjan.

Studierna i

Efter examen kommer du att behärska läkemedelsupptäckt och utvecklingsprocesser samt procedurer som tillämpas inom läkemedelsregleringsvetenskap. Du kommer också att känna till hur läkemedelsmyndigheternas roll spelar under ett läkemedels livslängd. University of Turku erbjuder också läkemedelsforskningsprogram för forskarutbildning.

Du kommer att få omfattande färdigheter att arbeta inom biomedicin och läkemedelsupptäckt i företag, universitet, forskningsinstitut eller läkemedelsmyndigheter. Programmet ger också en bra grund för de som är intresserade av entreprenörskap.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i biomedicinska vetenskaper - läkemedels- och radiofarmakemisk specialisering spår utrustar dig med teoretiska och praktiska färdigheter i läkemedelsscre ... [+]

utu.fi/degrees

Hur hittar jag, identifierar, designar och inriktar nya läkemedel?Masterprogrammet i biomedicinska vetenskaper - läkemedels- och radiofarmakemisk specialisering spår utrustar dig med teoretiska och praktiska färdigheter i läkemedelsscreening, identifiering, design och inriktning.

Programmet i

Programstruktur

Specialiseringsspåret Medicinal and Radiopharmaceutical Chemistry är ett tvåårigt program på 120 hp. Läroplanen består av:

Kärnkurser (20 ECTS) och laboratorieprojekt (20 ECTS) i medicinal- och radiofarmaceutisk kemiTematisk specialisering inom antingen bioorganisk kemi, naturlig sammansatt kemi eller radiokemi (20 hp)Examensarbete och relaterade kurser (40 hp)Andra studier inklusive obligatoriska språkstudier och valbara studier inom olika tematiska områden och specialtema (20 hp)... [-]
Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Turku

Masterprogrammet i biomedicinska vetenskaper - Molekylär bioteknologi och diagnostik spår spårar dig för en karriär inom det spännande området bioteknik och översättnings ... [+]

utu.fi/degrees

Behärskar det spännande området bioteknik!Masterprogrammet i biomedicinska vetenskaper - Molekylär bioteknologi och diagnostik spår spårar dig för en karriär inom det spännande området bioteknik och översättningsforskning.

Genom programmet i

Du kommer också att lära dig att tillämpa den förvärvade kunskapen i praktiken för utveckling av nya verktyg och metoder för detektering av molekylära substanser. Utbildningen är inriktad på de viktigaste teknologierna för diagnostik och molekylärbiologi med möjligheter att tillämpa denna kunskap både på medicinska och andra diagnostiska områden.

Efter examen kommer du att vara utrustad med färdigheter som gör det möjligt för dig att ansluta dig till branschen, att bedriva en karriär som forskare eller gå in på den offentliga sektorn. Dessutom ger läroplanen en bra grund för de som är intresserade av entreprenörskap.... [-]

Finland Åbo Namibia Windhoek
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Magisterexamen

University of Turku

Masterprogrammet i framtida hälsa och teknologi erbjuder dig en unik möjlighet att få tvärvetenskaplig och internationell expertis inom hälsoteknik - ett av de snabbast v ... [+]

utu.fi/degrees

Öka din framtid genom att kombinera hälsa och teknik i din utbildning.Masterprogrammet i framtida hälsa och teknologi erbjuder dig en unik möjlighet att få tvärvetenskaplig och internationell expertis inom hälsoteknik - ett av de snabbast växande områdena i världen.

De

Programmet syftar till att öka förståelsen för kunskap, utmaningar, kulturell mångfald och trender för informationsteknologi som är relevant inom hälso- och sjukvård i ett globalt sammanhang. Dessutom får programmet att stärka internationellt, innovativt och tvärvetenskapligt samarbete mellan informationsteknologi och vårdvetenskap. Det är också utformat för att förbättra informationssystemen för hälso- och sjukvård och kvaliteten på vården genom att gemensamt genomföra innovativa informationsteknologiprojekt inom hälsovården.... [-]

Finland Åbo
Augusti 2020
Engelska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Opiskelijakaupunki Turku - The City of Students

Location address
Student and Admissions Services
University of Turku
20014 Turun yliopisto

Turku, FI
Social Media
Location address
Department of Teacher Education
Seminaarinkatu 1

Rauma, 26100 FI