Läs den officiella beskrivningen

University of Mons (UMONS) ligger i södra Belgien, nära den belgisk-franska gränsen på axeln Bryssel-Paris, i den antika staden Mons, som har valts europeisk kulturhuvudstad 2015.

Universitetet är bland de översta 12% av högskolorna utvärderas i U-Multirank med en prestanda "mycket bra", det vill säga med mer än 10 "A" betyg.

UMONS välkomnar på sin campus cirka 7000 studenter från över 40 nationaliteter, internationella studenter som representerar cirka 15% av studenterna.

UMONS främjar rörligheten för sina egna studenter och forskare genom flera program, till exempel Erasmus +. Dubbla examina tilldelas också, till exempel inom TIME nätet (Topp Industrial Managers för Europa).

UMONS omfattar 7 fakulteter och 2 skolor, den äldsta är LTH grundades 1837:

Fakulteten för arkitektur och stadsplanering Fakulteten för medicin och farmaci, Ingengörsfacilitet, Fakulteten för psykologi och utbildning, Matematisk-naturvetenskapliga fakulteten, Fakulteten för översättning och tolkning-Eli - School of International Tolkar Warocqué School of Business and Economics Language Institute Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap Law School

UMONS erbjuder de vanliga universitetsexamen, det vill säga, ungkarlar, befälhavare och doktorsexamina (PhD). De flesta grund kurser ges på franska, erbjuder universitetet mästare kurser som ges på engelska i en rad frågor, bland annat ämnen som är relevanta för Lunds Tekniska Högskola och den Warocqué School of Business and Economics. Dessutom, alla fakulteter har mästare och doktorsavhandlingar övervakas på engelska.

Med mer än 700 forskare, är forskningsmålen för UMONS avvecklas både på regional och internationell nivå.

Den expertis av universitetsforskare är internationellt erkänd, vilket framgår till exempel genom klassificering av Thomas-Reuters byrå av tre forskare inom kemi och materialvetenskap bland de 100 som har varit mest inflytelserika i sina discipliner under det senaste decenniet 2001 -2010.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Franska

Skolan erbjuder också:

Magisterexamen

University of Mons

The Masters i medicinsk vetenskap ger avancerad utbildning inom det medicinska området, grundad på sund vetenskap i samband med ett stort antal praktiska arbetet. ... [+]

The Masters i medicinsk vetenskap ger avancerad utbildning inom det medicinska området, grundad på sund vetenskap i samband med ett stort antal praktiska arbetet.

Utbildningen bygger på att förvärva fördjupade kunskaper inom biokemi, molekylärbiologi, toxikologi och farmakologi.

Vi erbjuder en specialisering utvecklats från fyra riktningar och stöds av det vetenskapliga arbetet i våra forskningslaboratorier. Dessa fyra inriktningar är en del biomedicinsk forskningsinstitut sektorer som är mest lovande hopp för patienter.

Struktur

Under det första året Master, studenter ta kurser i den högspecialiserade området biomedicinsk vetenskap, till exempel strukturella och funktionell proteomik, genterapi och klinisk immunologi.... [-]

Belgien Mons
September 2020
Franska
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Testez l'effet UMONS :-)