Universitet i

Detaljerad information om olika studieorter

Klicka på länkarna nedan för att läsa om studier i olika länder. Vi kommer att ge dig allmänna fakta om länder och berätta om de lokala systemen för högre utbildning, kursavgifter, uppbyggnaden av ett läsår, studiemöjligheter för internationella studenter och mycket mer. Du hittar också några användbara tips och praktisk information om sjukförsäkring, studentvisum och levnadsomkostnader.

Hälso studier runt om i världen

Universitet, medicinska högskolor, skolor folkhälsa, vårdutbildningar, veterinär skolor och andra utbildningsinstitutioner runt om utbildningsprogram världen erbjuder och kurser i hälsa på grundutbildning, forskarutbildning och forskarnivå. I ett globalt sammanhang är området medicinsk pedagogik utvecklas ständigt, med stöd bland annat av centrala institutioner som Världshälsoorganisationen (WHO) och FN: s utvecklingsprogram (UNDP). De olika examina som erbjuds av institutioner i medicinsk utbildning faller i allmänhet inom två kategorier: akademiska eller yrkesmässiga. Akademisk examen i hälsa vänder sig till studenter med intresse för den vetenskapliga grunden för hälso- och sjukvård, som vill ha en karriär inom undervisning, forskning, politisk analys, eller bioteknik och läkemedel utveckling.Professionella hälso- grader, å andra sidan, är mycket mer inriktade mot praxis i olika vårdmiljöer, till exempel sjukhus, privata kliniker, medicinska kontor, vårdhem, vårdcentraler, öppenvård centers, och så vidare. Hur som helst, hälsokunskap är bland de mest populära programmen världen över, som erbjuder värdefulla möjligheter att göra en verklig skillnad i människors liv. Listan över inriktningar inom hälsorelaterade fält är praktiskt taget oändliga, med några av de vanligaste inklusive medicin, omvårdnad, odontologi, farmaci, näring, sjukvårdshuvudmannen, folkhälsa och veterinärmedicin. Ett växande antal studenter som vill tjäna en examen i en hälsorelaterad fält väljer att åka utomlands för sina studier. Antalet internationella studenter fortsätter att växa på alla nivåer inom den högre utbildningen.Enligt FN: s organisation för utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO) statistikinstitut (UIS), idag mer än 4 miljoner studenter fullfölja sina studier utomlands, vilket är mer än dubbelt av de 2 miljoner internationella studenter under 2000. Några av de mest populära destinationsländerna har traditionellt varit USA, Storbritannien, Frankrike, Australien, och Tyskland, och de förblir starka magneter för studenter som söker utbildning av hög kvalitet i utlandet också i dag. Samtidigt, nya destinationsländer runt om i världen, framför allt i östra Asien och Stillahavsområdet, och i Central- och Östeuropa, upplever också en ökning i popularitet. När det gäller till ursprungslandet för internationellt rörliga studenter, flöden största internationella student kommer från Kina, Indien, Sydkorea, Tyskland, Saudiarabien och Frankrike.Förutom internationella studenter som studerar utomlands på campus, är ett växande antal studenter runt om i världen inskrivna i online eller avstånds utbildningsprogram vid ett utländskt universitet. Det finns många anledningar till varför elever väljer att studera hälsovetenskap utomlands, bland annat:
  • Möjligheten att skriva in sig i ett av världens främsta hälsoprogram, eller i ett program med inriktning som bara erbjuds i ett visst land eller region.
  • Chansen att uppleva ett annat system för utbildning och för att upptäcka en ny sida av deras valda inriktningen. Vårdpersonal med kulturell medvetenhet, tvärnationell förståelse och färdigheter från olika inställningar värderas högt, eftersom de arbetar i en värld som blir allt mindre och sammanlänkade.
  • Möjligheten att helt fördjupa sig i ett nytt språk, om mottagarlandet talar ett språk som skiljer sig från modersmål studenten.
  • Ökade arbetstillfällen. Internationell erfarenhet bland kandidater värderas högt av arbetsgivare, och i många fall, studenter är berättigade att ansöka om positioner både i värdlandet och hemlandet.
Några av de viktigaste faktorerna att tänka på när man beslutar om att studera i hemlandet eller utomlands, är kostnaden för programmet, levnadskostnader, kvaliteten på utbildningen, nödvändiga språkkunskaper, och om utbildningen erbjuds fullt -tid, deltid eller på distans. Kom ihåg att studera utomlands inte behöver lämna dig utan pengar, eftersom det finns många stipendier för internationella studenter som erbjuds av både regeringsorgan och privata organisationer. Starta din sökning efter den perfekta utbildningen genom att ta en titt på de olika alternativen för hälsostudier vid universitet och medicinska högskolor från hela världen. Om du redan vet var du vill studera, kan du klicka direkt på landet och välj från lärosäten där. Om inte, ta dig tid att utforska de spännande möjligheter för att studera hälsa i hela världen!
Läs mer Läs mindre