Keystone logo
Kontakta skolor direkt - Jämför 21 Masterexamina i naturvetenskap  (Masterexamen (MSc)) Program i Mental hälsa 2024

21 Masterexamen (MSc) Program i Mental hälsa 2024

Översikt

Magisterexamen är en avancerad nivå av akademisk prestation som endast är tillgänglig efter avslutad grundutbildning. Att tjäna en magisterexamen öppnar ofta mer karriärmöjligheter än en kandidatexamen och kräver ett eller två år att slutföra.

Vad är en MSc i mental hälsa? Det finns många olika delfält inom sjukvårdsdisciplinen, och psykisk hälsa är fältet som behandlar känslomässigt, psykiskt och socialt välbefinnande. Du kan studera orsakerna och effekterna av psykiska funktionshinder och sjukdomar, inklusive trauma, hjärnkemi, biologi, familjhistoria och livserfarenheter. Detta fält har också ett betydande fokus på utvecklingen av den mänskliga hjärnan, från tonåren till vuxen ålder. Du kan specialisera din utbildning för att fokusera mer på psykisk forskning eller behandling.

Ett av de mest väsentliga sätten du kan dra nytta av som student i mental hälsa är att utveckla en uppsättning användbara färdigheter. Dessa inkluderar analys och utvärdering, forskningsförmåga och ett vetenskapligt sinne. När du går in i din karriär kan dessa färdigheter hjälpa dig att avancera och tjäna en högre lön.

Kostnaden för inskrivning i en magisterexamen varierar. Det finns många faktorer du bör undersöka innan du registrerar dig, inklusive skolan och ditt program, längden på studien och det land du studerar i.

Det finns två primära karriärvägar för dem som studerar mental hälsa. Du kan välja att antingen fokusera på de teoretiska eller praktiska aspekterna av detta område. För de teoretiska yrkena kan du bli forskare eller experimentell psykolog, studera hjärnan och sjukdomar eller sjukdomar som påverkar det. På den praktiska sidan av detta område kan du bli en klinisk psykolog eller rådgivare, diagnostisera och behandla dessa problem.

Institutioner över hela världen erbjuder MSc grader. Vissa kan ha online-alternativ om du behöver större flexibilitet i din utbildning. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.

Läs mer

Filter

  • Masterexamen (MSc)
  • Sjukvård
  • Mentalvård
  • Mental hälsa
Studiefält
  • Sjukvård (21)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat