Keystone logo

11 Masterexamen (MSc) Program i Sjukvård Farmaci Läkemedelsvetenskap Drogutveckling 2024

Filter

Filter

  • Masterexamen (MSc)
  • Sjukvård
  • Farmaci
  • Läkemedelsvetenskap
Studiefält
  • Sjukvård (11)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Masterexamen (MSc) Program i Sjukvård Farmaci Läkemedelsvetenskap Drogutveckling

Många elever som studerar ett ämne inom vetenskapsområdet väljer att tjäna en magisterexamen. Denna typ av magisterexamen är utformad för att förbereda studenterna för mer specialiserade karriärstillinger. En avancerad examen kan ta två till fyra år att slutföra.

Vad är en MSc i läkemedelsutveckling? Drogutvecklingsstudier syftar till att utbilda studenter om de formella processer som krävs för läkemedelsforskning, reglering och säkerhet. Denna typ av examen utforskar läkemedelsforskningsprocesser och design genom komplex molekylär modellering. Kurser inom detta område kan omfatta fysiologi, cellbiologi, beteendemakologi, strukturbiologi, proteomik och biokemi. De flesta program omfattar omfattande arbete inom forskningslabs och med datorbaserad modelleringsteknik.

Många akademiker av läkemedelsutvecklingsprogram befinner sig utrustade med många färdigheter som kan hjälpa till i framtida personliga och professionella ansträngningar. De kan stärka forsknings- och skriftlig kommunikationsförmåga samtidigt som de lär sig en bra anpassningsförmåga.

Kostnaden för att tjäna en MSc kan ofta kompenseras genom att söka stipendier eller ekonomiskt stöd. Innan du anmäler dig till ett examensprogram, uppmanas studenterna att kontakta skolans antagningskontor för information om undervisning och applikationer.

Karriärmöjligheter inom läkemedelsutveckling tenderar att vara mer varierade för studenter med examen än för dem med en kandidatexamen. Många arbetsgivare i både privata organisationer och offentliga forskningslaboratorier söker ofta mer högutbildade och erfarna arbetare. Kandidater kan bedriva karriär inom olika läkemedelsrelaterade branscher som reglering, kliniska prövningar, forskning, tillverkning och produktutveckling. Eventuella jobbtitlar inkluderar datavetenskapare, immunokemist, forskningsdirektör, upptäcktsbiolog och biofysikforskare.

Många utbildningsinstitut runt om i världen erbjuder en MSc i läkemedelsutveckling. Med så många alternativ kan du välja att studera internationellt eller online samtidigt som du tjänar examen. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.