Keystone logo

Hitta din doktorsexamen

Vad vill du studera
Var vill du studera

Populär MD

En doktor i medicin (MD) är den högsta graden för läkare och kirurger. Beroende på land kan det vara antingen en professionell doktorsexamen (som i fallet med USA eller Kanada) eller en forskarexamen (som i Storbritannien eller Tyskland).

Doktor i medicin grader är utformade för att förbereda högutbildad medicinsk personal som skulle kunna möta medicinska utmaningar i en mängd olika miljöer. Studieprogrammet för en MD-examen kombinerar vanligtvis akademisk utbildning med avancerad klinisk erfarenhet genom praktisk praktik i en vårdmiljö, till exempel på sjukhus, kliniker, vårdcentraler eller vårdhem.

MD-program kan ha många specialiseringar, såsom allmänpraktik, kirurgisk medicin, sjukgymnastik, gynekologi, kardiologi, onkologi, psykiatri och andra. Det finns många doktorsexamen som erbjuds av ledande universitet och andra utbildningsinstitutioner runt om i världen.

Börja din sökning efter det studieprogram som bäst passar dina krav genom att ta en titt på några av de mest populära MD-programmen nedan!

Topp MD-program

MD-program kan ha olika inriktningar, såsom allmänmedicin, kirurgisk medicin, gynekologi, ortopedi, radiologi och många andra. MD-program kräver vanligtvis fyra till sex års studier och klinisk utbildning. Ta en titt på några av de mest populära MD-programmen runt om i världen listade nedan, spara tid och kontakta universiteten direkt

De bästa MD-länderna

Behovet av läkare är stort överallt i världen, och du kan välja bland universitet i ett antal länder för att få en MD-examen. Ta en titt på några av de bästa platserna för att bli läkare, jämför programstrukturen och specialiseringar som erbjuds och kontakta antagningskontoren direkt för mer information.

Bästa MD-städerna

Toppuniversitet i städerna nedan erbjuder framtida medicinska läkare medicinsk utbildning på hög nivå, forskningsmöjligheter vid världsledande institut och värdefull klinisk erfarenhet på sjukhus. Läs mer om dina alternativ för att få en MD-examen på en av dessa mest populära studieorter för vårdpersonal genom att klicka på länkarna nedan.