Keystone logo

3 Master Program i Medicinsk konst 2024

Filter

Filter

 • Master
 • Sjukvård
 • Medicinska humaniora
 • Medicinsk konst
Studiefält
 • Sjukvård (3)
 • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

  Popular study format

  Popular education type

  Popular locations

  Master Program i Medicinsk konst

  En magisterexamen är en post-graduate certifiering som erkänner högre nivå förståelse i ett visst ämne. Det är vanligtvis förutsättning att du fullgör en fyraårig kandidatexamen innan du ansöker om ett masterprogram. En masternivåkurs kan ta mellan ett och tre år att slutföra, beroende på ämnet.

  Även om du kanske är bekant med medicinska vetenskaper kanske du inte vet vad som är en mästare i medicinsk konst. Medicinsk konst är ett relativt sällsynt studieområde och kan referera till några olika typer av program. Vissa medicinsk-program fokuserar på konstrelaterad medicin, till exempel medicinska och rättsmedicinska illustrationer, som bygger på en grundläggande kunskap om anatomi och fysiologi. Andra är oroade över den humanistiska sidan av medicinsk praxis och betonar studier av psykologi, kommunikation och omsorg. Fortfarande andra fokuserar på den medicinska kapaciteten i konsten, inklusive sådana områden som musik och konstterapi.

  Denna mångfald innebär att de färdigheter du kan få i ett Master of Medical Arts-program kan variera mycket. Medicinska illustratörer kan få möjlighet att skapa anatomiskt korrekta konstverk, medan medicinska humanister kan jonglera etiska problem som rör patientvård. Konstterapeuter kan lära sig att tillämpa specialiserade interventionsstrategier.

  Vissa medicinska kurser mästers kurser kan slutföras på ett år, medan andra kan ta två år. Undervisningskostnader för olika program varierar ofta betydligt beroende på vilken skola du registrerar dig.

  Beroende på vilken typ av medicinsk konstmästarens program du väljer kan du hitta dig själv förberedd för ett antal olika karriärer. Några jobbtitlar inkluderar medicinsk illustratör, specialeffekterartist, rättsmedicinsk illustratör eller konstnär och professor eller forskare. En Mater i medicinsk konst kan också gynna mer traditionella medicinska vård som en sjuksköterska, läkarassistent, fysioterapeut eller radiolog. Annan karriär relaterad till medicinsk konst kan vara socialarbetare, antropolog, utövande konstnär eller religiös ledare.

  Magisterprogram i medicinsk konst kan hittas i många länder runt om i världen. Vissa kurser kan även erbjudas online. Sök efter ditt program nedan och kontakta direkt tillträdeskontoret för den skola du vill ha genom att fylla i ledningsformuläret.