Keystone logo

Hitta din magisterexamen i hälsovård

Vad ska man studera
Var man ska studera

Populär hälsomästare

Master i hälsoexamina riktar sig till studenter som vill avancera sin karriär inom hälso- och sjukvården, vare sig det är på sjukhus, kliniker, ideella organisationer eller andra vårdorganisationer.

Genom fördjupning inom en viss hälsorelaterad disciplin förbereder Master i hälsoprogram också studenter för en forskarkarriär, antingen inom industrin eller på universitetsnivå. Det är vanligt att praktisk erfarenhet på en vårdinrättning eller ett laboratorium är obligatoriskt för masterprogram i hälso- och sjukvård. Studieprogrammen administreras i format på heltid, deltid, online eller distans.

Master i hälsoprogram erbjuder många specialiseringar, såsom medicin, nutrition, hälsovård, psykiatri, omvårdnad, veterinärmedicin eller sjukgymnastik. Andra populära specialiseringar inkluderar biomedicinsk teknik, medicinska laboratoriestudier, radiologi och alternativ medicin.

Mångfalden av Master i hälsoprogram kan vara överväldigande – men låt det inte stoppa dig! För att hitta det studieprogram som bäst passar dina krav, börja med att ta en titt på listan över några av de mest populära masterprogrammen i hälsa som erbjuds av ledande universitet runt om i världen.

Top Master Health Programs

Master i hälsostudier kan delas in i tre huvudgrenar: direkt sjukvård, forskning och ledning. De mest populära masterprogrammen inom direktsjukvård är medicin, omvårdnad och tandvård. Masterprogram i farmaci, med fokus på utveckling av nya läkemedel och behandlingar, är också mycket efterfrågade. Slutligen kombinerar populära program inom hälsovårdsledning medicinsk kunskap med affärer.

Toppmästarhälsoländer

Ett brett utbud av Master in Health-program finns tillgängliga vid toppuniversitet, högskolor, handelshögskolor och andra utbildningsinstitutioner runt om i världen. Börja söka efter det program som passar dina krav bäst genom att ta en titt på några av de mest populära studiedestinationerna för att ta en magisterexamen inom ett hälsorelaterat område.

Top Master Health Cities

För din studiedestination kan du välja mellan ett stort antal städer där Master in Health-program erbjuds av några av de bästa universiteten och högskolorna. Begränsa din sökning efter en magisterexamen i ett hälsorelaterat område genom att bläddra igenom studiealternativen i städerna nedan, som anses vara särskilt populära bland vårdstudenter.