Keystone logo
Warsaw Film School

Warsaw Film School

Warsaw Film School

Introduktion

Warsaw Film School – 15 år inom film och innovation

Warsaw Film School grundades 2004 av den polske filmregissören, producenten och manusförfattaren Maciej Slesicki och en av landets mest populära skådespelare, Boguslaw Linda – den tespiska huvudpersonen i Andrzej Wajdas sista film "Afterimage".

Akademin är en unik filminstitution, en av tre i landet som beviljar BA-examen och den enda konstskolan under beskydd av kulturministeriet som har BA International Studies i engelska.

Warsaw Film School , som är baserat i Polens huvudstad, är i centrum för en filmutbildningsnav, som även inkluderar en filmprofilerad gymnasieskola, gymnasieskola, yrkesskola, konstbiograf Kino Elektronik och ett produktionsbolag.

Föreläsare för Warsaw Film School som Helmer Krzysztof Zanussi och Oscarsnominerade Bartosz Konopka är bland de mest erkända polska och internationella filmskaparna, specialister inom film och nya medier. 2010 flyttade Warsaw Film School till ett helt nytt campus med en kapacitet på 2 600 kvm. m, som erbjuder utrymme för film- och fotografering, mörka rum, efterproduktionsanläggningar och en avancerad ljudstudio.

Vår utexaminerade Dorota Kobiela nominerades till Oscarsgalan 2018 för "Loving Vincent". Detta var den andra Oscarsnomineringen som våra skolutexaminerade kan vara stolta över. Den första gavs 2015 till Tomasz Śliwiński för hans korta dokumentärämne "Our Curse".

Warsaw Film School är i hjärtat av Polen, ett land som producerar cirka 60 långfilmer per år och är involverat i 20 till 30 internationella samproduktionsprojekt per år. Vi är baserade mitt i en dynamiskt utvecklande audiovisuell marknad, med en stark filmtradition och en uppriktig anknytning till film som ett personligt och politiskt uttryck.

Warsaw Film School organiserar en rad pedagogiska, konstnärliga och professionella evenemang, inklusive Script Fiesta – Europas enda helt öppna festival tillägnad konsten att skriva för filmduken. Varje år samlas hundratals yrkesverksamma för en vecka med mästerklasser, workshops, pitching-sessioner och sociala evenemang. Listan över speciella gäster inkluderar Joe Eszterhas, Pilar Alessandra, Linda Aronson, Jane Campion och Sundance 2016-vinnaren från Israel - Elite Zexer.

Platser

  • Warsaw Film School 7 gen. Zajączka st., 01-518, Warsaw

Frågor