Keystone logo
Wallace State Community College

Wallace State Community College

Wallace State Community College

Introduktion

Wallace State Community College med huvudkampus i Hanceville och en satellitcampus i Oneonta är en del av ett system som tillgodoser behoven hos mer än 300 000 individer och har konservativt beräknats ge en ekonomisk effekt på 3 miljarder dollar på den här staten och i våra samhällen. Den verkliga effekten är emellertid att förbättra studenternas liv genom utbildning.

Sedan öppnandet av våra dörrar 1966 har Wallace State serverat hundratusentals studenter. Från början tog Wallace State ett engagemang för excellens som blivit inte bara en tradition utan vår inspirationskälla. Idag är Wallace State en av de största högskolorna i Alabama Community College System, som serverar mer än 7000 studenter varje termin. Denna högskola är ett virtuellt kraftverk i utbildningsprogrammet, med mer än 50 majors som leder till examen, certifikat och överföringsmöjligheter.

Vårt fokus på excellens framgår av vårt personliga engagemang för att betjäna studenter och i de tekniskt avancerade läromiljöerna som säkerställer att våra studenter får den mest effektiva utbildningen. På Wallace State hittar du klassrum infunderad med den senaste tekniken, inklusive interaktiva SmartBoards och Tegrity. Genom online-inlärning, videokonferenser, podcasting och off-campus-centra ger vi utbildning praktiskt till våra elevernas upptagna liv.

Wallace State tillhandahåller sömlösa utbildningsmöjligheter från tidig gymnasieskola till kandidatnivå. Genom dubbel registrering, FastTrack Academy, Tech-Prep och andra program, hittar högskolestudenter som söker college i akademiska överföringsprogram, karriärteknisk utbildning, allmän säkerhet, hälso- och sjukvård eller bilteknik att deras behov möts här. STARS artikulation systemet garanterar våra studenter överförbarhet av kredit till någon Alabama högskola eller universitet. För de som vill slutföra sina kandidatexamen och magisterexamina på campus kan Wallace State-studenter utnyttja våra partnersamfund i University Center och särskilda artikulationsavtal, inklusive de med Athens State University, University of Alabama, Embry-Riddle Aeronautical University, Auburn University , och Troy University.

Våra studenter får oöverträffade framgångsnivåer, oavsett om de övergår, tar licenstestundersökningar eller söker arbete, och deras tillfredsställelse har återspeglats i kollegialets behållningsgrad bland studenter som överstiger statligt och nationellt genomsnitt. Studenter som överför universitet till konsekvent överträffar dem som började där. Våra kandidater får konkurrenskraftiga jobb och högt beröm från arbetsgivare. Licenssatserna rankas vid eller över statliga och nationella medelvärden, och våra elever presterar över det nationella genomsnittet på Collegiate Assessment of Academic Performance (CAAP) .

Viktigast, vid Wallace State kommer du att betjänas av en prisbelönt och studentcentrerad fakultet och personal som är mästare i deras hantverk. De är här för att hjälpa dig i alla aspekter av högskolans erfarenhet, från webbaserad registrering, till personlig rådgivning i Rådgivningscenter och Student Support Services i Learning Success Center. Vi tror att eleverna är anledningen till att vi finns och placerar studentinlärning och framgång i framkant av våra aktiviteter och initiativ.

Uppdragsbeskrivning

Wallace State Community College är engagerad i lärande som förvandlar liv och samhällen. Till stöd för uppdraget är Wallace State Community College engagerad i studenters framgång genom en studentcentrerad, innovativ, engagerande och stödjande lärmiljö. undervisningsförmåga respekt för unika och mångfald strategiska partnerskap som främjar samhället, arbetskraften och den ekonomiska utvecklingen; kulturell anrikning av våra samhällen; och ansvarighet och integritet.

Icke-diskrimineringspolitik

Det är policyen för Alabama Community College System Board of Trustees och Wallace State Community College , en postsecondary institution under dess kontroll, att ingen ska, på grund av ras, färg, kön, religion, nationellt ursprung, funktionshinder, sexuell läggning , eller ålder, uteslutas från deltagande i, nekas fördel av eller utsätts för diskriminering enligt något program, verksamhet eller anställning.

Ackreditering

Wallace State Community College är ackrediterad av Southern Association of Colleges and Schools Commission på högskolor för att tilldela associerar grader. Kontakta kommissionen på högskolor vid 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 eller ring 404-679-4500 för frågor om ackreditering av Wallace State Community College .

Många program har ytterligare ackreditering från organisationer som är lämpliga för de aktuella disciplinerna. Rutinmässiga förfrågningar om Wallace State, till exempel behörighetskrav, ekonomiskt stöd, utbildningsprogram, etc., ska adresseras direkt till Wallace State.

Platser

geopoint
  • Wallace State Community College, 801 Main Street NW, 35077-2000 , Hanceville

  • McCay Avenue,701, 35121, Oneonta

Frågor