Keystone logo
Vet Tech Institute

Vet Tech Institute

Vet Tech Institute

Introduktion

Vet Tech Institute erbjuder ett 18-månadersprogram för studenter som söker grundläggande färdigheter för att förbereda sig för inträde i veterinärvården. Läroplanen, faciliteterna, kenneln på plats, kohortinstruktion och erfaren fakultet är alla utformade för studenters framgång.

Läroplanen bygger kunskap och färdigheter för att starta en veterinärteknikerkarriär genom specifik instruktion och kompetensövningssekvens. Kursinnehållet täcker ett brett spektrum av ämnen och uppfyller AVMA: s kommitté för veterinärteknikers utbildning och aktiviteter (CVTEA).

Att arbeta med djur på plats under hela programmet är viktigt för läroplanen. Lärande faciliteter inkluderar välutrustade laboratorier, kirurgiska sviter, djurvänliga klassrum, radiografisviter och kenneler på plats.

Vår fakultet delar en passion för djur och undervisning, och de tar sin branscherfarenhet till klassrummet. Programspecifik fakultet och en grupp kollegor som fokuserar på samma mål ger en fokuserad miljö för din utbildning.

Veterinärtekniker, eller veterinärtekniker, är en viktig del av djurhälsovårdsteamet. De kan stödja en veterinär på samma sätt som hela det medicinska teamet stöder en mänsklig läkare. Således kan en veterinärteknik vara vid olika tidpunkter som en sjuksköterska, laboratorietekniker, kirurgisk assistent, röntgentekniker, tandhygienist, apotekstekniker, patientutbildare och till och med en nutritionist!

Läroplanen fokuserar på veterinärvård för katter och hundar, men den täcker också exotiska ämnen, laboratoriedjur och husdjur. Kurser ger massor av praktisk instruktion. Du kommer att spendera 8 veckor på ett praktikplats för att träna det du har lärt dig och knutit till branschkontakter!

De flesta kurser i 18-månadersprogrammet förbereder dig direkt med verktygen för en framgångsrik veterinärteknikerkarriär.

Platser

 • Houston

  Southwest Freeway,4669, 77027, Houston

  • Pittsburgh

   7th Street,125, 15222, Pittsburgh

   • Indianapolis

    Shadeland Station,7205, 46256, Indianapolis

    Program

    Frågor