Keystone logo
Utrecht University

Utrecht University

Utrecht University

Introduktion

Utrecht University

Utrecht University grundades 1636 och är ett uppskattat internationellt forskningsuniversitet, konsekvent placerat som etta i Nederländerna, 14: e i kontinentala Europa och världens topp 100 av internationella rankningar, och medlem i den berömda European League of Research Universities.

Innovativt och internationellt orienterat akademiskt samhälle

Att gå med i Utrecht University som student kommer att göra dig till en innovativ och internationellt orienterad akademisk gemenskap-som tog fram inte mindre än 12 nobelprisvinnare-engagerade i spetskunnig och tvärvetenskaplig undervisning och forskning. Utrecht -forskare som har gjort ett enastående bidrag till samhället inkluderar Nobelprisvinnaren Christiaan Eijkman, en av upptäckarna av vitamin; neurofarmakolog David de Wied, som vann nationellt och internationellt erkännande för sin upptäckt att neuropeptider (små proteiner) styr hjärnans aktivitet och beteende; och den senaste Nobelpristagaren Gerard 't Hooft, en framstående forskare inom teoretisk fysik. De inkluderar också Johanna Westerdijk, den första kvinnliga professorn i Nederländerna.

Personlig och interaktiv undervisning

På Utrecht University kommer du att uppleva en modell för kvalitetsutbildning som står för personlig och interaktiv undervisning baserad på kritisk reflektion och debatt, flexibilitet och valnivå för studenter, samt permanent yrkesmässig utveckling för föreläsare.

Studenter och program

Utrecht University räknar över 30 000 studenter från 118 länder. Du kan välja mellan 10 engelsklärda kandidatprogram och nästan 100 engelsklärda magisterprogram-det bredaste utbudet av engelsklärda forskarutbildningar i Nederländerna. Kandidatprogram är 3-åriga program som leder till en kandidatexamen (BA) eller kandidatexamen (BSc). Magisterprogrammet på Utrecht University är ett 1- eller 2-årigt program som leder till en civilingenjörsexamen, en magisterexamen eller en juridisk examen (LLM). Utöver ett magisterprogram kan du delta i programmet Young Innovators: en selektiv 15 ECTS -hederskurs på forskarnivå.

Professionellt fält

Anslutningen till yrkesområdet är konsekvent inbäddad i läroplanerna för UU -masterprogram. Ett Career Services -center kommer att stödja din övergång till den nederländska eller internationella arbetsmarknaden.

Campus funktioner

Topp 5 lyckligaste platser att bo på

Engelska talas mycket i Nederländerna. Utrecht är en vacker medeltida stad, centralt belägen i Nederländerna. Amsterdam och Schiphols flygplats ligger mindre än en halvtimme bort, och det finns enkla tågförbindelser över hela Europa. Det är med goda skäl som BBC Travel placerade Utrecht bland de "top 5 lyckligaste platserna att leva".

  Antagningar

  Hur man ansöker?

  Vår ansökningsprocess sker online. Besök vår webbplats för mer information om ansökningsprocessen.

  Platser

  • Utrecht

   Domplein,29, 3512 JE, Utrecht

   Frågor