
Masterexamen (MSc) in
MSc autismforskning University of Stirling

Introduktion
Autism är ett livslångt neuroutvecklingstillstånd, där autister upplever och uppfattar världen annorlunda än icke-autister. Autistiska individer upplever en konstellation av olika styrkor och utmaningar, och autism kännetecknas typiskt av skillnader inom social kommunikation och social interaktion, sensorisk känslighet, fokuserade intressen och repetitiva beteenden. Autismforskning har potential att hjälpa oss att bättre förstå och stödja autister och deras familjer.
De bästa anledningarna att studera hos oss
#1 Vi kombinerar träning och undervisning i psykologiska forskningsmetoder med praktisk erfarenhet under en praktikplats
#2 Vi är rankade 2:a i Skottland och topp 10 i Storbritannien för psykologi (National Student Survey 2022)
#3 I kursen ingår att göra ditt eget autismforskningsprojekt, så att du kan utveckla relevanta färdigheter
Läroplan
Vårt innovativa tillvägagångssätt kombinerar träning och undervisning i psykologiska forskningsmetoder med praktisk erfarenhet under en praktisk placering i ett autismrelevant sammanhang, och möjligheten att engagera sig i ett autismbaserat forskningsprojekt.
Masterstudenter har ett eget dedikerat MSc-kontor och är integrerade i den blomstrande forskningskulturen på psykologiska institutionen.
Arbetspraktik
Du kommer att genomföra en praktisk placering i ett autismrelevant sammanhang och identifiera områden där du skulle vilja förbättra dina erfarenheter och färdigheter. Tidigare placeringar har inkluderat att arbeta med autismforskare över hela Storbritannien, hjälpa autismorganisationer med policy, göra stödarbete med autister eller skaffa erfarenhet av sociala företag relaterade till autism.
Flexibelt lärande
Denna kurs kommer att innehålla en blandning av undervisning som du kan komma åt på din egen tid via vår virtuella lärmiljö, samt föreläsningar eller seminarier.
Om du är intresserad av att studera en modul från den här kursen, Postgraduate Certificate eller Postgraduate Diploma, vänligen maila Graduate Admissions för att diskutera din studiekurs.
Fakultetens lokaler
Psykologiska institutionen har enastående laboratorieutrymmen utrustade med högkvalitativ utrustning. Den har utmärkt datorinfrastruktur, och både forskning och undervisning stöds av intern teknisk personal med expertis inom databehandling, programmering, elektronisk och audio-video.
Vi har investerat mycket i forskningsinfrastruktur, inklusive vår egen dagis på campus som ger en enastående anläggning för utvecklingsforskning och undervisning. Specialbyggda laboratorieutrymmen har också skapats för att stödja mänsklig elektrofysiologisk forskning (EEG/ERP), hälsoforskning (inklusive GSR och pulsmätning), ansiktsforskning (inklusive eyetracking) och synforskning (inklusive stereoskopiska skärmar).
Forskningsöversikt
I REF 2021 klassas 100 % av vår forskningspåverkan och miljö, och 87 % av vår övergripande forskning inom psykologi som världsledande eller internationellt utmärkt – vilket placerar oss på andra plats i Skottland för forskningspåverkan inom psykologi.
Undervisning
Undervisningen sker via seminarier, föreläsningar, en forskarplacering i ett relevant sammanhang och ett forskningsprojekt under ledning av en relevant expert. Sättet vi lär ut forskningsfärdigheter sträcker sig från explicita praktiska demonstrationer av verktyg till diskussion om olika metoder för forskning. Under 2022/23 kommer vi att använda en blandning av online (blandad) undervisning och liten personlig undervisning på campus.
Galleri
Karriärmöjligheter
Autism Research MSc är designad för dem som fortsätter att forska om autism, eller som grunden för en karriär som arbetar med autister. Kursens struktur innehåller både en praktikplats och ett forskningsprojekt, vilket gör att du kan utveckla relevanta färdigheter för både forskning och tillämpad karriär.
Studenter som slutför denna MSc kan också vara berättigade att ansöka om ett ESRC 1+3 PhD-studentskap.
94,3 % av våra akademiker var i anställning eller studerade vidare 15 månader efter examen (Graduate Outcomes Survey 2019/20, HESA)