Keystone logo

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

A logo

Introduktion

Om du vill ha mer information om detta attraktiva studieprogram, det kända universitetet i Wrocław, den livliga staden Wrocław och det spännande studentlivet, besök vår hemsida här.

University of Wrocław har en rik historia i mer än tre århundraden. Grundat av Leopold I Habsburg utvecklades universitetet från en blygsam skola som drivs av jesuitter till en av de största akademiska institutionerna i Polen. I början av 1800-talet hade universitetet fem fakulteter: filosofi, katolsk teologi, evangelisk teologi, juridik och medicin. Senare utvidgades den med många sektioner, laboratorier och ett naturmuseum som existerar fram till idag. Idag är det första och främsta fokuset för universitetet i Wrocław vetenskaplig forskning. Våra forskare har många länkar till sina medforskare från andra högskolor i Polen och över hela världen. Våra forskares framgång har nyligen erkänts av polska myndigheter, som avsevärt ökade finansieringen för både utrustning och forskning vid vårt universitet med 80% jämfört med tidigare år. Den akademiska inkubatorn för entreprenörskap är en ny enhet vid universitetet i Wrocław som är utformad för att hjälpa studenter att starta egna företag genom att ge gratis entreprenörsråd, organisera konferenser, seminarier, subventionera utvalda investeringar och erbjuda kontorslokaler. Den akademiska inkubatorn för entreprenörskap samarbetar med Wrocław Technology Park, ett tekniskt centrum med laboratorier, kontor, konferenscenter och modern multimediautrustning. Målet med teknikparken är att skapa förutsättningar för användning av den vetenskapliga och industriella potentialen i Wrocław och regionen och att stimulera den avancerade teknikindustrin. University of Wrocław är stolt över att vara en av dess aktieägare. Idag är universitetet i Wrocław det största universitetet i regionen och lär över 40 000 studenter och cirka 1300 doktorander vid 10 fakulteter. 9000 studenter examen från universitetet varje år.

Juridiska fakulteten, Administration och Ekonomien

Juridiska fakulteten, administration och ekonomi är en av de största i Polen. Dess tradition går tillbaka till den preussiska lagerskolan som grundades 1811. Över 12 000 studenter undervisas vid denna fakultet av 200 forskare och 170 studenter är inskrivna i Ph.D. program. Fakulteten erbjuder internationella utbytesprogram och är stolt över att vara värd för internationella studenter från Europa, Ryssland, Kazakstan och afrikanska länder. Studenter kan bli medlemmar i klubbar och samhällen och delta i nationella och internationella konferenser och symposier. Studier:

 • Lag
 • Administrering
 • Ekonomi

Forskning: Expertområdena omfattar:

 • Polens historia och polsk lag
 • Administrativ, civil, straff-, finansiell och privaträtt
 • Internationell och europeisk rätt
 • Teori av ekonomi

Internationella länkar: Fakulteten har akademiska partnerskap med cirka 40 institutioner i mer än 18 länder över hela världen, inklusive:

 • Hidalgos Center för högre utbildning i Mexiko,
 • Centrum för Latinamerikas konstitutionella lag i Buenos Aires,
 • Tysklands lag,
 • Postgraduate Center, Strasbourg
 • CEDIMES Institute, France
 • Cambridge University English och European Law Course.

Faciliteter: En av de största lagbiblioteken i Polen med toppmodern utrustning, föreläsningssalar, klassrum, datalaboratorier och ett studierum med tillgång till Internet och databaser

Platser

 • Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

Frågor