Keystone logo
University of Wollongong Kandidatexamen i medicinsk och strålningsfysik
University of Wollongong

Kandidatexamen i medicinsk och strålningsfysik

Wollongong, Australien

3 Years

Engelsk

Heltid, Deltid

Request application deadline

Request earliest startdate

AUD 110 304 / per year *

På Campus

* För inhemska studenter: Studenter som stöds av Commonwealth måste betala ett studentbidrag till kostnaden för sin kurs. För internationella studenter: Sessionsavgiften är $18,384 per år och kursavgiften är $110,304 per år.

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Medicinska och strålningsfysiker arbetar inom många olika områden relaterade till människors hälsa för att förbättra livskvaliteten. De är bekanta med aspekter av joniserande och icke-joniserande strålning som används för strålmedicin. De är bekanta med olika former av terapeutisk strålningsonkologi samt olika metoder för diagnostisk strålningsavbildning och mekanismerna för hur sådan strålning interagerar med människokroppen. De är också bekanta med spännande nya strålmedicinska tekniker som utvecklas för fortsatt förbättring av behandlingen av mänskliga sjukdomar.

Kandidatexamen i medicinsk och strålningsfysik är mycket praktisk med stora praktiska komponenter i alla ämnen som studeras för att komplettera de underliggande teoretiska fysikaliska principerna. För att säkerställa den högsta nivån av branschengagemang kommer professionella medicinska fysiker från stora sjukhus och huvudtalare från industrin att hålla viktiga föreläsningar och praktiskt arbete, såväl som samövervaka forskningsprojekt.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Master in Medical Physics
    • Kaunas, Litauen
  • Master i medicinsk fysik
    • Kuopio, Finland
  • Medicinsk fysik MSc
    • Guildford, Storbritannien