Keystone logo
© The University of St Andrews
University of St Andrews

University of St Andrews

University of St Andrews

Introduktion

St Andrews är en unik och fängslande plats, och universitetet är en viktig del av dess charm. Sju århundraden av historia förbinder studenterna med staden, vilket leder till den antika och ändå moderna institution som är uppenbar idag.

För dem som är intresserade av att besöka eller flytta till St Andrews rekommenderar vi att ta en titt på stadsinformationen, som beskriver de faciliteter och möjligheter som är öppna för det lokala samhället. Du kan också hitta information om universitetets styrning, historia och strategi för framtiden i avsnitten nedan.

Campus funktioner

St Andrews har mer än 4 000 bäddar och ett fantastiskt utbud av boende för alla smaker och plånböcker. Blivande studenter kan vara säkra på att de kommer att hitta lämpligt boende under sina studier.

Residenshallar

Universitetet erbjuder ett brett utbud av boendealternativ för att passa olika studentlivsstilar, oavsett om du vill ha måltider eller ett kök att laga till dig själv, en rumskamrat eller ett individuellt sovrum.

  Antagningar

  Ingångskrav

  University of St Andrews erbjuder en mängd flexibla inträdesalternativ för att säkerställa att våra dörrar förblir öppna för alla studenter, oavsett bakgrund eller personliga omständigheter.

  Även om inträde till St Andrew's är konkurrenskraftigt, erkänner vi en rad olika kvalifikationer och överväger alla aspekter av din ansökan, inklusive sammanhang, ditt uttalande och referenser. Enbart betyg kommer inte att garantera dig tillträde, och faktiska erbjudanden kan vara högre eller lägre än de angivna minimibetygen som krävs av varje program.

  Information om våra behörighetskrav finns i förklarad akademisk behörighet och brittiska sökande kan använda vår indikator för att se vilken uppsättning behörighetskrav de behöver titta på. Alla icke-UK-baserade sökande bör titta på våra vanliga akademiska behörighetskrav.

  Universitetet erbjuder också alternativa inträdesvägar för sökande som kommer från områden där vi får begränsade ansökningar och som inte kan få de betyg som krävs, eller för de som återgår till utbildning efter en längre period.

  Engelska språkkrav

  University of St Andrews välkomnar studenter från hela världen. För att säkerställa att alla våra studenter kan dra full nytta av det valda programmet måste de sökande uppvisa bevis på sin förmåga att tala och skriva engelska effektivt.

  Kraven på engelska och vilken typ av bevis du måste tillhandahålla beror på om du ansöker om ett förexamen, grundutbildning eller forskarutbildning.

  Visumkrav

  Internationella studenter kräver visum för att bo och studera i Storbritannien. Huruvida du behöver ett visum eller inte, och vilken typ av visum du behöver beror på din nationalitet och längden på din kurs.

  Besökande akademiker, forskare och forskare bör kontakta University HR Immigration-teamet för visumrådgivning innan du gör din visumansökan.

  Stipendier och finansiering

  St Andrews har åtagit sig att attrahera de allra bästa studenterna, oavsett ekonomiska omständigheter. Stipendier belönar akademisk excellens och är utformade för att hjälpa studenter att försörja sig själva under sin tid på universitetet.

  Sökande med flyktingstatus, humanitärt skydd, diskretionär ledighet och status som asylsökande uppmuntras att ansöka om ekonomiskt stödstipendier. Din studieavgiftsstatus avgör vilka stipendier som är tillgängliga för dig.

  Stipendierna och finansieringskatalogen erbjuder en sökbar katalog över finansieringsalternativ som universitetet erbjuder för avgifter, levnadskostnader, resor och initiativ.

  University of St Andrews erbjuder många forskarstipendier varje år. Det finns också resurser tillgängliga för doktorander som söker finansiering, inklusive alternativ utanför universitetet. Var dock medveten om att erbjudandet om en universitetsplats inte medför någon garanti för ekonomiskt stöd.

  University of St Andrews erbjuder forskarstipendier och andra ekonomiska utmärkelser. Dessa kan hållas utöver extern finansiering eller utmärkelser från ett statligt organ. Dessa kan också täcka (helt eller delvis) studieavgifter, underhåll (levnadskostnader inklusive boende) eller båda.

  Stipendier är tillgängliga baserat på akademiska meriter och ekonomiskt behov. Det finns stipendier tillgängliga för både hem- och utlandsavgiftsstatus. Stipenditeamet rekommenderar att du läser villkoren för varje utmärkelse noggrant och ansöker till en rad olika finansieringskällor.

  Forskarstipendier

  Forskarutbildning är en investering i din intellektuella utveckling och karriärpotential. University of St Andrews ger stipendier för att hjälpa så många studenter som möjligt att fortsätta i högre utbildning.

  Tillgången till stipendier kan bero på ditt studieområde eller avgiftsstatus (till exempel om du är en "Home" eller "Utlands"-student).

  Platser

  • Saint Andrews

   St Katharine's West The Scores, KY16 9AJ, Saint Andrews

  Frågor