Keystone logo
University of Miskolc

University of Miskolc

University of Miskolc

Introduktion

Campus för traditioner, kunskap och gemenskapsanda

Beläget i en avslappnad miljö

Ett unikt campus i en vacker naturmiljö, moderna laboratorier, föreläsningssalar, workshops, sovsalar och faciliteter för sport, kultur och underhållning – detta är University of Miskolc .

University of Miskolc grundades 1735, som ett institut för utbildningsspecialister för gruv- och metallurgi som tjänar som förebild för många polytekniska institut i världen, och har alltid haft en betydande position inom odling av vetenskaper, inom professionell utbildning och träning. Under de sista decennierna av 1900-talet utvecklades institutionen till ett fullfjädrat färgstarkt universitet med de traditionella tre tekniska fakulteterna (geovetenskap, materialvetenskap, maskinteknik och informatik) och de nya fakulteterna för ekonomi, juridik, konst och konst. Humaniora, hälsovård och musik, även fortbildningskurser eller yrkesutbildning på högre nivå. Universitetet har cirka 10 000 studenter och närmare 600 akademisk personal assisterad av ungefär lika många tekniska och administrativa anställda.

De flesta av universitetets byggnader finns i Egyetemváros ('Universitetsstaden'), ett unikt och rymligt campus, som byggdes på samma sätt som den amerikanska campusmodellen och omges av en stor park. Universitetsstaden – med sitt 850 000 kvadratmeter stora territorium – är en del av staden Miskolc. Bartók Béla Music Institute, som integrerades i universitetet 1997, finns i Palace of Music i centrum.

Universitetet har samarbetsavtal med över 150 utländska universitet, tillsammans med 160 bilaterala avtal inom ERASMUS mobilitetsprogram. University of Miskolc är den första ungerska institutionen som vann "Higher Education Quality Award" 2008.

De långa historiska traditionerna kombineras med nya riktningar inom forskning och utbildning. Den höga kvaliteten på utbildningen vid University of Miskolc visas inte bara av antalet professionella utmärkelser som erhållits utan också av det ökande intresset från utländska och ungerska studenter att välja University of Miskolc för att fortsätta studier på högsta akademiska nivå. Våra kandidater efterfrågas av ett brett spektrum av potentiella arbetsgivare.

Miskolc är en stad belägen i nordöstra Ungern och har varit mest känd för sin industri. Det är också säte för länet Borsod-Abaúj-Zemplén och det vetenskapliga och kulturella centret i den norra ungerska regionen.

Från Miskolc ligger den berömda vinregionen Tokaj inom räckhåll och trevliga utflykter kan göras till de närliggande bergen och sjöarna, eller till historiska städer som Eger, Sárospatak och vackra Szilvásvárad.

University of Miskolc välkomnar målmedvetna och motiverade studenter som strävar efter att bli kvalificerade i en traditionell men modern och fräsch akademisk miljö.

Antagningar

Campus funktioner

 • Campusstorlek:

  30

 • Utmärkande arkitektur:

  4

 • Antal byggnader:

  13

 • Boende:

  7 dormitories

Platser

 • Miskolc

  H-3515 Miskolc-Egyetemváros, , Miskolc

Frågor