Keystone logo
University of Groningen Civilingenjör i medicinsk farmaceutisk vetenskap
University of Groningen

Civilingenjör i medicinsk farmaceutisk vetenskap

Groningen, Nederländerna

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline *

01 Sep 2024

EUR 2 314 / per year **

På Campus

* Nederländska, EU/EES- och icke-EU/EES-studenter

** EU / EES-studenter: 2168 € | studenter utanför EU / EES: 18500 €

Introduktion

Hur man utformar effektivare och nålfria koronavacciner? Hur kan vi använda nanovetenskap för att bättre förutsäga drogtoxicitet för människor? Hur kan vi anpassa läkemedelsbehandlingen och göra den mer hållbar?

Hur kan vi använda Big Data för att förbättra förebyggande läkemedelsprogram? Hur kan vi optimera kronisk droganvändning i åldrande befolkningar? Hur kan vi utveckla ett affärsfall för ett nytt läkemedel och bestämma kostnadseffektiviteten för läkemedelsprogram?

Om du har en farmaceutisk kandidatexamen eller en kandidatexamen i farmaci, kemi eller ett relaterat område som biomedicinsk vetenskap eller biologi med farmaceutiska element, kommer detta tvååriga magisterprogram att förbättra din karriär i den spännande världen av läkemedelsutvecklings livscykel! Vi täcker alla läkemedelsrelaterade element, från grundläggande upptäckt av mål till molekylär läkemedelsdesign, från analys av läkemedel och biomarkörer till farmakologisk design av applikationer, från toxikologi och bioapotek till klinisk farmakoepidemiologi, övervakning efter marknadsföring, policy och affärsverksamhet.

En unik tillgång för master i medicinsk farmaceutisk vetenskap är att föreläsningarna och forskningen äger rum i en tvärvetenskaplig miljö för biovetenskaper från kemi till statistik, från biologi till medicin, från epidemiologi till ekonomi, ledning och företag, med alla aktiviteter inom gångavstånd distans. Att lära sig forskning genom att faktiskt göra det är en andra unik tillgång, och studenterna kommer att ha möjlighet att utforma två stora forskningsprojekt efter deras behov och talang. Lärarprofessorer från Groningen Research Institute of Pharmacy samt från University Medical Center Groningen arbetar alla nära varandra, vilket anses vara unikt över hela världen.

Föreläsare övervakar dig medan du själv utför experiment och går igenom hela processen för att genomföra en vetenskaplig läkemedelsrelaterad studie. Programmet är därför en utmärkt förberedelse för en efterföljande doktorsexamen. program inom biologisk, medicinsk eller farmaceutisk vetenskap eller för en karriär inom industrin, som konsult eller beslutsfattare. Du kommer att vara ledande för att utforma ditt eget forskningsprogram eller välja ett tydligt spår som förbereder dig för specialistpositioner.

Programmet har också en aktiv studentförening som heter Pharmaciae Sacrum, där du snabbt kommer att känna dig som hemma och gå med i sociala aktiviteter också.

Varför studera detta program i Groningen?

  • Vår apotekutbildning har rankats som nummer 1 bland studenter i Nederländerna sedan 2015
  • Tilldelad 'Topprankad program'-etikett (Keuzegids Masters 2017)
  • Grönlands drogforskning och utbildning är bland de bästa i världen
  • Unikt tvärvetenskapligt samarbete mellan prekliniska, farmaceutiska, medicinska och ekonomiska forskningsområden, med lärarprofessorer inom gångavstånd
  • Forskning och utbildning täcker alla läkemedels- / vaccinrelaterade aspekter som är relevanta för livscykeln för läkemedelsutvecklingen

Forskning

Groningen Drug Research är bland de bästa i världen.

Forskningen fokuserar på magisterprogrammet i medicinsk farmaceutisk vetenskap:

Forskningen koncentrerar sig främst på läkemedelsdesign, syntes, produktion och analys, läkemedelsinriktning och leverans, farmakologi, teknik för läkemedelsapplikationer, toxikologi, farmakokinetik, bioapotek, farmakoekonomi och –epidemiologi samt klinisk farmaci.

Läroplan

Antagningar

Studieavgift för programmet

Karriärmöjligheter

Om skolan

Chat with students

Frågor