Keystone logo
University of Basel - Swiss Tropical Health Institute

University of Basel - Swiss Tropical Health Institute

University of Basel - Swiss Tropical Health Institute

Introduktion

Universitetet i Basel har ett internationellt rykte för enastående prestationer inom forskning och undervisning. Grundades 1460 och universitetet i Basel är det äldsta universitetet i Schweiz och har en framgångshistoria som går tillbaka över 550 år.

Som ett omfattande universitet som erbjuder ett brett utbud av högkvalitativa utbildningsmöjligheter lockar universitetet i Basel studenter från Schweiz och hela världen och erbjuder dem enastående studievillkor när de arbetar mot sin kandidatexamen, magisterexamen eller doktorsexamen. grader. Idag har universitetet i Basel cirka 13 000 studenter från över hundra nationer, inklusive 2800 doktorsexamen. studenter.

Universitetet i Basel har sju fakulteter som täcker ett brett spektrum av akademiska discipliner. Samtidigt har universitetet placerat sig mitt i den internationella tävlingen i form av fem strategiska fokusområden: Life Sciences, Visual Studies, Nanosciences, Sustainability, and Energy Research, and European and Global Studies. På internationell ranking har universitetet i Basel regelbundet placerat sig bland de 100 bästa universiteten i världen tack vare sina forskningsresultat.

Universitetet i Basel har djupa rötter i den ekonomiskt kraftfulla och kulturrika Basel-regionen. Universitetet arbetar också nära med inhemska och internationella partners för att ge relevanta bidrag till vetenskapens och samhällets utveckling. Detta innebär också att universitetet i Basel ägnar särskild uppmärksamhet åt aspekter av hållbarhet, lika möjligheter och kunskapsöverföring.

Platser

  • Socinstrasse,57, 4051, Basel

Frågor