Keystone logo
Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Université Savoie Mont Blanc

Introduktion

45510_Photo_2016_-USMB_red1

Välkommen till Savoie Mont Blanc University!

Med 14 000 studenter, ett rikt utbud av tvärvetenskaplig utbildning och 19 forskningslaboratorier med internationellt rykte, är Savoie Mont Blanc University en institution i mänsklig skala som kombinerar närhet till sina territorier, förening med COMUE Université Grenoble Alpes och en bred perspektiv på Europa och världen. Det erbjuder korta kurser (högskoleexamen i teknik, universitetsexamen) och långa kurser (generalist-, specialist- eller yrkeshögskoleexamen, masterexamen, ingenjörsutbildningar och doktorander), både på grundnivå och fortbildning. På sina tre universitets campusplatser i Annecy, Le Bourget-du-Lac och Jacob-Bellecombette, erbjuder den särskilt attraktiva levnads- och studieförhållanden, i hjärtat av en enastående miljö mellan sjöar och berg. Till stöd för forskning och utbildning bidrar den internationella aspekten till identiteten, attraktionen, dynamiken och den allmänna utvecklingen av vår etablering. Savoie Mont Blanc-universitetets fokus är dels att utveckla internationella projekt, gemensamma utmärkelseskvalifikationer och program som levereras på engelska och å andra sidan, där det är möjligt, främja rörlighet för studenter, lärare och forskare som såväl som för administrativ personal. Presenteras i 5 kontinenter, med 240 bilaterala avtal, har det kunnat dra full nytta av sin enastående plats på gränserna i Schweiz och Italien för att utveckla starka, speciella relationer med de högre utbildningsanstalterna i dessa två länder.

Våra studenter är säkra på att hitta i Savoie Mont Blanc University en stark dynamik, en personlig kvalitet i sin övervakning, stöd i valet och utvecklingen av sina personliga planer samt de nödvändiga förutsättningarna för integration i engagemang i arbetslivet. Välja Université Savoie Mont Blanc innebär en ackumulering av alla möjliga alternativ för personlig framgång och uppfyllelse.

Mänskliga medelstora campus

Beläget mellan Grenoble och Lyon, nära de schweiziska och italienska gränserna, är Savoie Mont Blanc University en statfinansierad tvärvetenskaplig etablering av högre utbildning, erkänd på regional, nationell och internationell nivå. 14000 studenter totalt på campuserna i Jacob-Bellecom-better, Annecy-le-Vieux och Le Bourget-du-Lac, som studerar 200 föreslagna kurser.

Forskning för erkänd kvalitet

Dess 19 laboratorier har nära förbindelser med nationella forskningsinstitut (CNRS, INRA, CERN, CEA, IRSTEA). De särskiljer sig i synnerhet av organisationen till tvärvetenskapliga tematiska axlar: bergstudier, solenergi, fysik och mekatronik. Kvaliteten på denna vetenskapliga miljö förstärks ytterligare av CERNs närhet i Genève, den största partikelacceleratorn i världen, och nano-teknologikoncernen i Grenoble.

En internationell dimension

Rymd bland de bästa franska universiteten för sina internationella förbindelser kommer Savoie Mont Blanc University först i de stora näten för utländska börser.

Platser

 • Annecy

  Université Savoie Mont Blanc/Polytech Annecy-Chambéry 5 Chemin de Bellevue Annecy-le-Vieux, 74940, Annecy

 • Argonay

  Université Savoie Mont Blanc Annecy Campus 5 chemin de Bellevue, 74940, Argonay

  • Le Bourget-du-Lac

   Domaine Universitaire "Chartreuse" Building Le Bourget-du-Lac, 73376, Le Bourget-du-Lac

   Program

    Institutionen erbjuder även:

    Frågor