Keystone logo
Universidade Iguaçu (UNIG)

Universidade Iguaçu (UNIG)

Universidade Iguaçu (UNIG)

Introduktion

institutionen

Den Iguaçu UNIVERSITY - UNIG skapades från löptiden för fakulteterna för Nova Iguaçu Unified av MEC förordning nr 1318, den 16 september 1993, som offentliggjordes i den officiella tidningen av 09.20.93, avsnitt I, s. 14017. Dess sponsor Education Association Högre Nova Iguaçu - SESNI, ideell, filantropiska karaktär, med huvudkontor i staden Nova Iguaçu - delstaten Rio de Janeiro.

Den UNIG integrerar närvarande fem campus, nämligen:

I campus Nova Iguaçu Campus II Teaching Clinic Campus III yrkesutbildning Centre Dr. Paulo Machado Froes Campus V Itaperuna

Den är baserad på Campus I genom vilken den interagerar, i det sociala, ekonomiska, kulturella och politiska med Lowlands och den norra delstaten Rio de Janeiro, ledande teknologi och grundläggande kunskaper för utvecklingen av dessa regioner till staten och för landet.

Starta sin verksamhet 1970, fakulteten för filosofi, vetenskap och märker av Nova Iguaçu erbjöd första högskoleutbildning enhet Baixada Fluminense. Denna banbrytande skedde med genomförandet av Arts kurser (Kvalifikationer: portugisiska-litteratur och portugisiska-engelska), matematik, fysik, Life Sciences, redovisas i 1974. År 1976 var Pedagogiska fakulteten erkände också starkt bidrar till den grundläggande utbildningen i regionen.

Fyra år senare, 1974, med nästan alla av de inledande kurserna redan erkänt, var genomförandet av Law School, legitima strävan iguaçuana gemenskap.

Medveten om sitt ansvar och uppmärksamma att förbättra kvaliteten på utbildningen, efter konsolidering av enheter i drift, SESNI igen åberopa nya kurser: Medicin 1976, och Dentistry och kursen Tekniska Data Processing 1988 och 1989, respektive.

Alla kurser som erbjuds av UNIG framkom att identifiera egenskaperna hos regionen, som observerade marknadskrav avseende identifierade yrkesprofiler.

Skapandet av fakulteten för medicinska vetenskaper i Nova Iguaçu var ett avgörande steg i att ta itu med allvarliga hälsoproblem hos lokalbefolkningen, med tanke på bristen på sjukvård och dåliga sanitära förhållanden som anges i denna region.

Den UNIG Undervisningen Clinic gör upp betydligt, historien om hälsan i regionen.

Under hela sin existens, och för att främja betydande förändringar i den omgivande regionen, har UNIG förvandlats i en kontinuerlig process av administrativa, pedagogiska och tekniska förbättringar.

Sträva efter utbildning av god kvalitet och andra tjänster som erbjuds, skapa spetskompetens, är det en princip som har under årtionden av dess existens, och inspirera sina beslut.

Orsak utveckling i staten, notera krav på sitt kompetensområde, nyskapande i linje med utvecklingen av detta uppstår, är det i fokus för åtgärder för denna riktlinje.

Beslutet att utvidga sin verksamhet till kommunerna São João de Meriti och Itaperuna, konsolideras i 1996 efterfrågan på frukten av kommunerna erbjuder sex sju grundutbildningen, respektive, kom till staten under drivkraft framsteg i samhället innan begränsat till staden Nova Iguaçu.

År 1997 ingick det nya forskarutbildningskurser till dem som redan erbjuds: Omvårdnad, apotek, idrott och sjukgymnastik.

Implementeringsprocessen av nya kurser, samt utvidgning av befintliga till andra kommuner, har kontinuerligt åtföljas av åtgärder för att säkerställa och höja kvaliteten på tjänster som erbjuds.

Som ett universitet, är UNIG uppdrag att generera vetenskapliga och tekniska framsteg i landet och tjäna samhället direkt, som bygger på de tillgängliga resurser och möjligheter.

Detta uppdrag kräver en smidig och flexibel förvaltningsmodell, som kan fånga och översätta samhällets förväntningar, särskilt dynamiken i marknaden, vilket innebär yrkesutbildning. Därför har UNIG en modern administrativ struktur, där dekanus assisteras av tre Pro-rektorer, nämligen:

Academic Dean - ProAc Administrativ Dean - PROAD

Vid fastställandet sin politik och prioriteringar, UNIG söka förnyelse och förbättring av grundutbildning, främja forskning som en kreativ agent och förnyelse av kunskap och uppmuntrande examen, bred och strikt mening, på ett integrerat sätt kurser program förlängning.

Hantera fortsatt utbyggnad av detta universitet är en stor utmaning.

Expandera, växer i kvalitet, anpassa sig till samhällets egenskaper där UNIG är insatta, och även sträva efter att generera ny teknik, sprida och förnya vetenskaplig kunskap innebär betydligt större utmaning.

Att övervinna denna utmaning har varit grundtonen i administrationen UNIG, i linje med sponsorn organisation, högre utbildning Association of Nova Iguaçu - SESNI.

Platser

  • Rio de Janeiro

    Campus I Av. Abílio Augusto Távora, 2134 Nova Iguaçu - RJ - Brasil CEP: 26275-580, , Rio de Janeiro

    Frågor