Magisterexamen i kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi
Alcorcón, Spanien
VARAKTIGHET
1 Years
SPRÅK
Spanska
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
EUR 84 / per credit *
STUDIEFORMAT
På Campus
* pris för utomlandsstudenter
Introduktion
Vilken kunskap kommer jag att få med denna magisterexamen?
- Syftet med magisterexamen i kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi är att utbilda yrkesverksamma med kunskaper och färdigheter relaterade till de teoretiskt-praktiska och metodologiska grunderna för disciplinerna kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi, ur en dubbel aspekt, klinisk och forskning.
- Praktiska färdigheter kopplade till neuropsykologisk bedömning och rehabilitering
- Forskningsfärdigheter för studiet av de neurala nätverk som är involverade i funktionen av olika kognitiva och affektiva processer i den allmänna befolkningen och hos patienter
mål
Allmänt mål: utbildning av kompetenta yrkesverksamma inom områdena neuropsykologi och kognitiv neurovetenskap. Känna till funktionen hos neurala nätverk involverade i kognitiva och affektiva processer genom användning av tekniker för registrering av hjärnaktivitet, med syftet att tillämpa dessa kunskaper och färdigheter på forskningsområdet neurovetenskap och beteende och till det kliniska området neuropsykologi.
Antagningar
Läroplan
Genomförandet av ett klassiskt program innebär vanligtvis att man tjänar 60 hp.
Masterexamen Längd: Ett läsår.
- 633801 Neurobiologi av funktionella system
- 633802 Grunderna i neuropsykologi. Bedömningstekniker och hjärnskador
- 633803 Forskningsmetodik inom kognitiv neurovetenskap
- 633804 Analys av elektromagnetiska signaler
- 633805 Analys av hemodynamiska signaler: anatomiska och funktionella nätverk
- 633806 Neuropsykologi av fokal hjärnskada
- 633807 Kognitiv neurovetenskap: uppmärksamhet och verkställande funktioner
- 633808 Neuropsykologi vid utvecklingsstörningar: barndom och ungdom
- 633809 Kognitiv neurovetenskap: Språk, minne
- 633810 affektiv neurovetenskap
- 633811 Neuropsykologi av psykiatriska störningar
- 633812 Neuropsykologi vid neurodegenerativa störningar: äldre människor
- 633813 Forskningsmetodik inom neuropsykologisk rehabilitering
- 633814 Extern praxis
- 633815 Avslutande masterprojekt
Programresultat
Grundläggande färdigheter
- CB6 - Inneha och förstå kunskap som ger underlag eller möjlighet att vara originell i utveckling och/eller tillämpning av idéer, ofta i forskningssammanhang.
- CB7 - Att studenterna vet hur man tillämpar de förvärvade kunskaperna och sin förmåga att lösa problem i nya eller föga kända miljöer inom bredare (eller multidisciplinära) sammanhang relaterade till sitt studieområde.
- CB8 - Att eleverna kan integrera kunskap och möta komplexiteten i att formulera bedömningar baserade på information som, är ofullständig eller begränsad, inkluderar reflektioner över det sociala och etiska ansvaret kopplat till tillämpningen av deras kunskap och bedömningar.
- CB9 - Att eleverna vet hur de ska kommunicera sina slutsatser och den ultimata kunskapen och skälen som stödjer dem till specialiserade och icke-specialiserade publiker på ett tydligt och entydigt sätt.
- CB10 - Att eleverna har de inlärningsförmåga som gör att de kan fortsätta studera på ett sätt som till stor del måste vara självstyrande eller autonomt.
Allmänna färdigheter
- CG01 - Utveckla tillämpningen av kritisk känsla och intellektuell nyfikenhet på användningen av vetenskaplig, teoretisk och instrumentell kunskap för att studera det neurala substratet som ligger till grund för mänskligt beteende och psykologiska processer (förändrade eller inte), inom arbetsområdet för multidisciplinära team.
- CG02 - Kunna känna igen och acceptera tvetydigheten och komplexiteten i vetenskapliga problem, såväl som den trevande karaktären hos deras förklaringar och det sociala sammanhang där de uppstår.
- CG03 - Att kunna uppnå en adekvat nivå av förståelse för mottagarens efterfrågan i varje situation eller sammanhang av ansökan.
- CG04 - Känna till och anpassa sig till de deontologiska skyldigheterna inom kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi.
- CG05 - Erkänna och respektera mänsklig mångfald och förstå att förklaringarna till de vetenskapliga problemen (kliniska eller forskningsmässiga) kan variera mellan populationer och sammanhang.
- CG06 - Visa intresse för kontinuerligt lärande, kvalitet, uppdatering av kunskap, förmåga till självkritik och kontinuerlig yrkesutbildning.
- CG07 - Visa ett etiskt och professionellt engagemang när det gäller medborgerligt, socialt och globalt ansvar.
Specifika kompetenser
- CE01 - Granska kritiskt och djupgående naturen och den senaste teoretiska utvecklingen av mänskligt beteende, grundläggande psykologiska processer och deras neurala substrat utifrån ramen för kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi.
- CE02 - Välj de mest lämpliga metoderna och teknikerna för att studera mänskligt beteende och dess neurala baser i varje sammanhangssituation.
- CE03 - Kunna tillämpa huvudteorierna kring neuropsykologiska störningars etiologi i konceptualiseringen av ett specifikt kliniskt fall.
- CE04 - Att korrekt kunna tillämpa diagnostiska kriterier för olika neuropsykologiska störningar.
- CE05 - Kunna beskriva och mäta: kognitiva, emotionella, psykobiologiska och beteendemässiga variabler och processer i den genomförda utvärderingsprocessen.
- CE06 - Kunna organisera och schemalägga en utvärderingssession samt analysera och tolka dess resultat inom området neuropsykologi.
- CE07 - Veta hur man väljer, tillämpar, designar och anpassar metoder, tekniker och instrument efter varje persons behov och sammanhang för neuropsykologisk utvärdering.
- CE08 - Vet, välj och vet hur man tillämpar de viktigaste effektiva, empiriskt beprövade och mest lämpliga neuropsykologiska rehabiliteringsteknikerna för att uppnå målen i varje enskilt fall.
- CE09 - Kunna definiera målen och målen samt förbereda den neurokognitiva interventionsplanen utifrån dess syfte (förebyggande, rehabilitering, insättning, rådgivning, ledsagning, etc.).
- CE10 - Veta hur man formulerar, designar, planerar och tillämpar vetenskaplig forskning, med särskild uppmärksamhet på området kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi.
- CE11 - Vet och vet hur man använder datainsamlings- och inspelningstekniker inom kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi.
- CE12 - Veta och veta hur man använder analysteknikerna inom kognitiv neurovetenskap och neuropsykologi för att tolka och presentera forskningsdata.
- CE13 - Visa färdigheter för att skriva forskningsrapporter, enligt skriv- och publiceringskriterierna för det vetenskapliga samfundet inom området kognitiv neurovetenskap.