Keystone logo
University of Pavia

University of Pavia

University of Pavia

Introduktion

University of Pavia . Främja kunskap sedan 1361

University of Pavia är en av världens äldsta akademiska institutioner . Den grundades 825 som en "Skola för juridik, retorik och liberal konst" av kung Lothair I, och 1361 etablerades den officiellt som en "Universitas Studiorum" av den helige romerske kejsaren Karl IV. Tack vare de reformer som genomfördes under 1700-talet av kejsarinnan Maria Theresia av Österrike och hennes son Joseph II, blev University of Pavia ett av de främsta i Europa, med ett imponerande antal berömda alumner, firade akademiker och Nobelpriser .

Numera är University of Pavia ett internationaliseringsdrivet universitet som deltar i avtal med världsomspännande uppskattade institutioner, ett avancerat forskningsuniversitet som främjar innovativa tvärvetenskapliga projekt och ett jobborienterat universitet som skapar kraftfulla nätverk och starka affärsmöjligheter.

Campus funktioner

Pavia: ett stadscampus

Staden Pavia ligger i regionen Lombardiet , bara 30 km söder om Milano, och erbjuder en livlig, genuin, samarbetsvillig och säker miljö med hög livskvalitet. Pavia är huvudstaden i den bördiga provinsen Pavia , som är känd för en mängd olika jordbruksprodukter - inklusive vin, ris, spannmål och mejeriprodukter - och ligger i hjärtat av Italiens tillverkningsdistrikt . Tts fascination förblir intakt med centrums labyrint av smala gator, gamla kyrkor och eleganta byggnader, alla kantade av floden Ticino . De otaliga evenemangen, festivalerna, utställningarna, konserterna, mötesplatserna och idrottstävlingarna kombineras för att erbjuda studenterna en unik universitetsupplevelse.

Boende: University of Pavia College System

Pavias kollegiala system, unikt i Italien, består av 22 bostäder med cirka 2 000 studenter.
Att bo på en universitetsbostad erbjuder möjligheten att tillhöra ett samhälle där akademiska prestationer, traditionella evenemang, fester och sportkonkurrenser alla spelar nyckelroller. Läs mer på sidan Boende .

  Antagningar

  Stipendier och finansiering

  Studieavgifter och ekonomiskt stöd

  Studieavgifterna på UNIPV varierar beroende på studentens familjeinkomst och ursprungsland och varierar från 156 till 4500 Euro. Studenter utanför EU som är bosatta utomlands och som har ett studievisum kan också välja att betala det schablonbelopp som bestäms enligt deras medborgarskap, som varierar från 400 euro till 4500 euro per år. Läs mer på studieavgiftssidan .

  University of Pavia erbjuder flera typer av stipendier/finansiering för en summa upp till 6 000 euro per år och student. Läs mer på finansieringssidan .

  Campusliv och faciliteter

  37 akademiska bibliotek; 1 sportcenter med 3 gym för flera ändamål, 1 rugbyplan, 1 fotbollsplan, 2 beachvolleyplaner och många andra; Karriärrådgivning som drivs av universitetets Orienteringscenter; Studenter Unipass: årsbusskort reserverat för studenter med ett superbekvämt pris (20 euro per år)

  Platser

  • Pavia

   Corso Strada Nuova, 65

   • Milan

    Milan, Italien

    Frågor