Keystone logo
Universitas Gadjah Mada Master i klinisk farmaci
Universitas Gadjah Mada

Master i klinisk farmaci

4 Semesters

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Aug 2024

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Masterprogrammet i klinisk farmaci ger farmaceuter expertis inom kliniker och förmågan att arbeta med andra vårdgivare för att ge optimal vård. Programmet är utformat med tonvikt på att behärska teorierna och den kliniska praktiken; därför kommer resultaten av detta program att vara grundpelaren i farmaceutyrket som förväntat. Det har ackrediterats både nationellt och internationellt (av Akkreditierungsagentur für Studiengänge der Ingenieurwissenschaften, der Informatik, der Naturwissenschaften und der Mathematik e. V (ASIIN) sedan 2020). Programmet är utformat för att slutföras på 4 terminer med totalt 43 poäng terminsenheter (CSUs) bestående av föreläsningar (18 CSUs), klinisk praktik (15 CSUs) och avhandling (10 CSUs).

Den första terminen innehåller föreläsningar, och den andra terminen innehåller föreläsningar, förberedelser för avhandlingsförslag och klinisk praktik. Tredje terminen och fjärde terminerna omfattar klinisk praktik, examensarbete och författande av publicering. Masterstudenterna måste delta i ett samhällsbemyndigandeprogram innan de slutför studien. De har också möjlighet att göra internationella mobilitetsaktiviteter, som kan inkludera praktik på malaysiska och thailändska sjukhus, forskning genom att gå med i handledning med institutionspartners och deltagande i internationella seminarier. Utexaminerade från masterprogrammet i klinisk farmaci vid UGM kommer att få titeln M.Clin.Pharm.

Syn

Visionen för Master of Clinical Pharmacy är att vara en pionjär inom masterutbildning i klinisk farmaci som är internationellt erkänd, utmärkt, ledande och professionell inom kliniska apotekstjänster baserade på nationens etik och moraliska kultur.

Mission of Study Program

Uppdragen för Master of Clinical Pharmacy är att:

 1. Att tillhandahålla utmärkt, innovativ och effektiv masterutbildning i klinisk farmaci nationellt och internationellt
 2. Att bedriva och främja utbildning, forskning och samhällstjänst i linje med framsteg inom vetenskap och teknik inom klinisk farmaci, samtidigt som man upprätthåller etik och moral, rotade i Pancasila, och tjänar nationens och mänsklighetens intressen

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

 • Ph.D.
  • Belfast, Storbritannien
 • Examen i farmaci
  • Seville, Spanien
 • Pharmacy Master (engelska)
  • Bratislava, Slovakien