Keystone logo
The University Of Veterinary Medicine Hannover

The University Of Veterinary Medicine Hannover

The University Of Veterinary Medicine Hannover

Introduktion

The University Of Veterinary Medicine Hannover , Foundation (TiHo) är en nationellt och internationellt erkänd institution för högre utbildning känd för sin excellens inom veterinärvetenskap och dess tvärvetenskapliga fokus. Vi är ledande inom forskning, undervisning och tjänster inom veterinärmedicin och utbildar unga forskare inom alla områden inom veterinärvetenskap. Vårt övergripande mål är att kontinuerligt utveckla vetenskapen om veterinärmedicin.

TiHo står för en långvarig kompetens inom veterinärmedicin. Det är en framstående vetenskaplig institution som förbinder modern vetenskap med universitetstradition. Sedan starten 1778 som Roß-Arzney-Schule har den behållit sin oberoende status fram till idag och därmed antagit en exceptionell position i Tyskland. I början av 2003 omvandlades TiHo till en universitetsstiftelse - delstaten Niedersachsen som gav universitetet ett större personligt ansvar och därmed större flexibilitet för juridiska arrangemang.

TiHo har byggt upp sex specialcentra och integrerar sex kliniker, 19 institut och tre specialenheter. Dessutom driver Ruthe, söder om Hannover och i Bakum nära Vechta The University Of Veterinary Medicine Hannover två fältkontor som utbildar studenter och genomför forskningsprojekt.

Platser

  • Hanover

    Bünteweg,9, 30559, Hanover

    Frågor