Keystone logo
The University of Edinburgh CMVM

The University of Edinburgh CMVM

The University of Edinburgh CMVM

Introduktion

Vi är globalt erkända för vår forskning, utveckling och innovation och vi har försett våra studenter med undervisning i världsklass i mer än 425 år.

188668_onlineheaderms3.png

En Edinburgh-examen fungerar för dig

University of Edinburgh är ett av världens främsta universitet, konsekvent rankat bland de 50 bästa och placerade 22 nd i 2024 QS World University Rankings.

Våra utexaminerade är rankade 26:e i världen av arbetsgivarna 1 .

Utmärkt forskning

University of Edinburgh har ett internationellt rykte för innovativ forskning inom ett brett spektrum av discipliner.

Enligt resultaten av 2021 Research Excellence Framework (REF2021) är universitetet rankat på fjärde plats i Storbritannien baserat på kvaliteten och bredden på sin forskning - känd som forskningskraft - och är Skottlands högst rankade institution.

REF2021-resultaten visar att nästan 90 procent av universitetets forskningsverksamhet är i de högsta kategorierna – 4-stjärniga och 3-stjärniga – som klassificeras som "världsledande" respektive "internationellt utmärkta", en tillväxt på 10 procentenheter sedan tidigare REF 2014.

Calton Hill in Edinburgh

Innovation i undervisningen

Den senaste rapporten från Quality Assurance Agency gav oss högsta möjliga betyg för kvaliteten på studentens lärandeupplevelse. Vi arbetar alltid med att utveckla innovativa metoder för undervisning för att upptäcka de metoder som fungerar bäst för elever, inklusive e-lärande tekniker och kamratstödd inlärning.

Experter på onlineinlärning

Vi erbjuder den största portföljen av forskarutbildning online i Storbritannien 2 , och välkomnar mer än 8 000 onlinestudenter sedan 2005. Våra flexibla och stödjande program är väletablerade och ett allt populärare val för studenter som vill balansera ytterligare studera med yrkes- eller familjeåtaganden.

Vacker huvudstad

Edinburgh är rankad i världens 10 bästa studentstäder 3 , och är en kompakt stad med utmärkta transportförbindelser, vilket gör det enkelt att ta sig runt och resa till andra delar av Skottland.

Tillräckligt stor för att erbjuda något för alla, men liten nog att känna sig som hemma, Edinburgh är en modern, sofistikerad och vacker europeisk stad med ett mångsidigt, mångkulturellt samhälle.

Faciliteter och stöd för att hjälpa dig att lyckas

Du kommer att ha tillgång till ett av de största och viktigaste akademiska biblioteken i världen, med över 1,8 miljoner tryckta volymer. Du kommer också att dra nytta av 30 datorlabb med öppen tillgång med 24-timmars tillgång på viktiga platser, samt gratis lån till bärbara datorer.

Vi erbjuder en gratis studentrådgivning och en universitetshälsovårdscentral, och vår studenthandikapptjänst ger en rad olika stöd till studenter med funktionsnedsättning. Vi erbjuder också utmärkta barnomsorgstjänster, vilket gör det lättare att jonglera med föräldraskap och studier.

Imponerande globalt samhälle

Vår ambitiösa internationaliseringsstrategi säkerställer att undervisningen och forskningen vi levererar erbjuder globala fördelar. Vi är rankade bland världens 20 mest internationella universitet 4 . Här studerar studenter från två tredjedelar av världens länder.

Vi samarbetar med en mängd världsledande institutioner inom så olika områden som e-vetenskap, teknik, livs- och medicinska vetenskaper samt konst och kultur. Vi är också medlem i det globala forskningsnätverket Universitas 21 och de europeiska nätverken Coimbra Group och LERU.

Ledande inom socialt ansvar och hållbarhet

Vi är fast beslutna att vara världsledande när det gäller att hantera globala utmaningar inklusive fattigdom, klimatförändringar och den växande efterfrågan på energi, mat och vatten.

Som Skottlands första Fairtrade-universitet har vi sedan 2004 främjat bättre villkor för bönder och samhällen i utvecklingsländer.

Vi har kämpat för miljömässig hållbarhet sedan början av 1990-talet och var en av grundarna undertecknare av universiteten och högskolornas klimatåtagande 2009 och till kampanjen 10:10.

Universitetet är värd för flera globala akademier som har åtagit sig att ta itu med frågor relaterade till hälsa, rättvisa, miljö och jordbruk och livsmedelssäkerhet. Akademierna överskrider gränser inom forskning och undervisning och antar ett tvärvetenskapligt svar på utmanande globala frågor.


1 QS World University Rankings 2024
2 Högskolestatistikbyrån 2017/18
3 QS Student Cities 2023
4 gånger högre utbildning, världens mest internationella universitet 2022

Visumkrav

Du kan behöva ansöka om studentvisum för att komma in i Storbritannien.

Ranking

Vi är konsekvent rankade som ett av de bästa 50 universiteten i världen. Vi är 22:a i den senaste QS World University Rankings.

Våra kandidater är rankade 26:a i världen av arbetsgivare (QS World University Rankings 2024)

Edinburgh är rankad som 2:a bästa studentstad i Storbritannien, 5:a i Europa och 10:a i världen. (QS bästa studentstäder 2023)

Studentberättelser

Platser

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

  • Edinburgh

    Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

    Program

    Frågor