Keystone logo
Texas A&M University Irma Lerma Rangel College of Pharmacy Doktorandprogram i farmaceutiska vetenskaper (PHSC)
Texas A&M University Irma Lerma Rangel College of Pharmacy

Doktorandprogram i farmaceutiska vetenskaper (PHSC)

Kingsville, Amerikas förenta stater

3 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

På Campus

Stipendier

Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier

Introduktion

Blivande studenter som vill delta i forskarutbildningen inom farmaceutisk vetenskap väljer bland ett av fem specifika utbildningsbanor med tonvikt på följande discipliner: farmaceutisk och läkemedelsleverans, farmakologi och toxicologi, farmaceutisk / medicinsk kemi, klinisk farmakokinetik och biomedicinsk vetenskap. Vi skräddarsyr våra läroplaner, resurser och mentorstilar efter individuella behov hos en mångsidig nästa generation läkemedelsforskare som positivt kommer att forma världen genom vetenskaplig forskning inom läkemedelsvetenskapen. Studenter med eller utan magisterexamen kommer att övervägas för antagning till doktorandprogrammet.

Uppdraget för doktorandprogrammet i farmaceutiska vetenskaper (PHSC) är att tillhandahålla en omfattande kunskapsbas som leder till läkemedelsupptäckt, design och utveckling av farmaceutiska doseringsformer genom grundläggande och tillämpad forskning inom läkemedelsvetenskap. Denna omfattande kunskap kommer att ge akademiker förmågan att upptäcka och korrigera problem med produkttillverkning av negativa läkemedelshändelser efter marknadsföring och att utföra translationell forskning som leder till upptäckt och utveckling av läkemedelsdosformer. I överensstämmelse med Food and Drug Administration (FDA) budskap om farmaceutisk aktuell god tillverkningssed (cGMP) från 2000-talet, Process Analytical Technologies (PAT), Quality by Design (QbD) och Critical Path Initiative, syftar PHSC till att tillhandahålla stark grund-, utbildnings- och forskarutbildning inom läkemedelsutveckling och läkemedelsutveckling; leverans av droger till deras verkningsställen; modernisering av läkemedelstillverkning; regulatoriska angelägenheter; och att stödja befintliga prekliniska och translationella forskningsprogram inom Texas A&M för att få praktiska doseringsformer som gynnar patienter och medborgare i Texas.

PHSC-programmet kommer att förbereda studenterna för ledande befattningar inom akademin, forskning, utbildning, regering, industri och relaterade områden. Dessa nya ledare inom läkemedelsvetenskap kommer att identifiera, undersöka och lösa problem relaterade till läkemedelsvetenskap. Det föreslagna doktorandprogrammet kommer att ge utbildning och forskarutbildning för en omfattande kunskapsbas som krävs för translationell forskning från bänk till säng och för att identifiera produktkvalitetsfrågor som orsakar negativa läkemedelshändelser efter marknadsföring och påminner om att läkare förändrar dos och medicinering. Det kommer att förbereda studenterna för att fylla tomrummen för läkemedelsforskare och chefer inom akademi, forskning, utbildning, regering, industri och relaterade områden.

Om skolan

Frågor

Liknande kurser

  • Master of Pharmaceutical Sciences
    • Surabaya, Indonesien
  • Civilingenjör i läkemedelsvetenskap med managementstudier
    • Kingston upon Thames, Storbritannien
  • Farmaceutingenjör
    • Albi, Frankrike