Keystone logo
Stockholm University Magisterexamen i medicinsk strålningsfysik
Stockholm University

Magisterexamen i medicinsk strålningsfysik

Stockholm, Sverige

2 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

01 Sep 2025

SEK 70 000 / per semester *

På Campus

* EU/EES och schweiziska medborgare är inte skyldiga att betala avgifter

Introduktion

Masterprogrammet i medicinsk fysik kombinerar ditt intresse för fysik med tillämpningar inom medicin. Du kommer att studera hur strålning används inom hälso- och sjukvården för att diagnostisera och behandla sjukdomar, och du kommer att genomgå praktisk utbildning på sjukhuset.

En medicinsk fysiker är expert på diagnostiska metoder och strålterapi. Modern hälso- och sjukvård upplever snabba tekniska framsteg, och det finns ett behov av både detaljerad kunskap om grundläggande biologiska effekter och avancerade fysiska modeller. Som medicinsk fysiker kan du också arbeta inom strålskydd eller inom forskning och utveckling. Med en magisterexamen i medicinsk strålningsfysik är du också väl förberedd för vidare forskningsstudier i Sverige eller utomlands.

Bridge-programmet

Om du har en stark bakgrund i fysik, till exempel en kandidatexamen, men saknar kurser för att vara behörig till masterprogrammet i medicinsk strålningsfysik, erbjuder vi ett kurspaket (eller bryggprogram) som innehåller alla kurser för att förbereda dig för masterprogrammet.

Läroplan

Karriärmöjligheter

Antagningar

Om skolan

Frågor