Keystone logo
St. George's University

St. George's University

St. George's University

Introduktion

St. George's University (SGU) grundades 1976 med målet att dra till sig de bästa talangerna och metoderna från hela världen, och har blivit ett ledande centrum för akademisk excellens över hela världen. Med studenter och lärare från mer än 150 länder är SGU verkligen en internationell institution, med ett unikt globalt perspektiv, perfekt redo att hjälpa till att utbilda studenter i denna snabbt föränderliga värld. St. George's University School of Medicine har fyra-, fem-, sex- och sjuåriga Doctor of Medicine (MD)-program med ingångspunkter tillgängliga för studenter från alla utbildningssystem runt om i världen. SGU har ett stort nätverk av 75+ anslutna sjukhus och vårdcentraler i USA och Storbritannien och har även en unik möjlighet för studenter att börja sin medicinska karriär i Grenada, Storbritannien eller Indien.

SGU-kontoret för karriärvägledning och studentutveckling

Office of Career Guidance and Student Development (OCG) hjälper studenter i Doctor of Medicine-programmet att hitta vägen genom forskarutbildning och licensieringsförfaranden effektivt och framgångsrikt. OCG är bemannat av fakulteter och alumner som kan ge råd till studenter om att förbereda sig för licensexamen och erbjuda rådgivning i specialitet och residensval, såväl som residensansökningsprocessen i USA och Storbritannien. Studenter ges råd om vikten av att förbereda sig för de nödvändiga omfattande undersökningarna samt USMLE Steg 1, examenskrav, kliniska rotationsscheman och att erhålla forskarutbildning.

Understödd av Department of Educational Services (DES), erbjuder St. George's University flera grund- och stödprogram för att förbereda studenter för studier av medicin och veterinärmedicin. DES samarbetar nära med studenter för att tillhandahålla rådgivnings- och inlärningshjälptjänster när de går igenom följande program.

SGU Boende

Studenter som inte är medborgare i Grenada måste bo på campus under minst sina första två terminer. Att bo på campus ger fler möjligheter att arbeta och umgås med andra studenter och lärare än livet utanför campus, vilket ger dig mer tid att träffa människor, odla relationer med fakultetsmedlemmar och få nya vänner. Din utbildning kommer att förbättras av möjligheten att få tillgång till studiegrupper, campusaktiviteter, biblioteket och fritidsanläggningar.

Campus erbjuder ett brett utbud av boende för att bäst passa behoven hos vår mångkulturella studentgemenskap.

De flesta av bostäderna har konfigurerats som sviter med antingen enkel- eller dubbelrum, eget badrum och gemensamt kök/vardagsrum. Dessutom har alla lägenheter luftkonditionering, internetuppkoppling och gratis städ- och underhållstjänster.

Bostadssalar har tvättmöjligheter och alla sovrum är inredda med 2 enkelsängar, stolar, skrivbord, garderobsutrymme och bokhyllor. Köksfaciliteter inkluderar ett kylskåp, spishäll och mikrovågsugn.

Sovsalarna är bemannade med Resident Assistants (RAs), som främjar en gemenskap av ömsesidig respekt och samarbete, och ger assistans till studenter vid behov. RA finns tillgängliga för att säkerställa att eleverna får nycklar och bekvämt bosatta i sina rum; de är tillgängliga för att hantera nödsituationer 24/7.

SGU Höjdpunkter

  • Medical College Admission Test (MCAT) undantag för internationella sökande
  • Studenter kan börja i Grenada, Storbritannien eller Indien, beroende på inträdesår
  • Kliniska rotationer i USA eller Storbritannien
  • SGU är den främsta leverantören av läkare till förstaårsbostäder i USA under de senaste 12 åren tillsammans. Över 1 090 bostäder i USA under 2021 (1)
  • 91 % av kvalificerade akademiker i USA 2021 som ansökte om en forskarutbildning erhöll en vid tidpunkten för examen (2)
  • SGU-utexaminerade har praktiserat på alla US News and World Reports topp 20 amerikanska sjukhus (3)
  • SGU är den största källan för läkare licensierade i USA – mer än någon annan medicinsk skola i världen (4)
  • 95 % genomsnittlig USMLE Steg 1 godkänd för internationella förstagångstestare under de senaste tre åren (5)
  • 19 000+ MD-utexaminerade i USA och runt om i världen är en del av ett starkt alumninätverk

1 Data per juli 2021

2 akademiker som klarade USMLE steg 1 och 2. Data från juli 2021

3 Enligt US News and World Report, 2021-2022

4 Enligt FSMB-läkarlicensdata, 2019

5 Genomsnitt av poäng för 2018, 2019 och 2020. Internationella studenter är icke-amerikanska, icke-kanadensiska studenter

Platser

  • True Blue, Grenada

Frågor