Keystone logo
RCSI Bahrain/Medical University Of Bahrain

RCSI Bahrain/Medical University Of Bahrain

RCSI Bahrain/Medical University Of Bahrain

Introduktion

Royal College of Surgeons i Irland - Medical University of Bahrain, eller Royal College of Surgeons i Irland Bahrain, är ett konstituerande universitet för Royal College of Surgeons i Irland, som grundades i Dublin, Irland 1784. Royal College of Surgeons i Irland Bahrain är också licensierat av Higher Education Council i Konungariket Bahrain som ett oberoende privat universitet, och är som sin motsvarighet i Dublin en ideell hälsovetenskaplig institution som fokuserar på utbildning och forskning för att driva på positiva förändringar inom alla områden av människors hälsa över hela världen.

Med en lång historia av utbildningen av Bahraini-studenter uppmanades Royal College of Surgeons i Irland att inrätta ett eget campus på ön och universitetet öppnade officiellt sina dörrar för en kohort med 28 medicinska studenter 2004. Idag var syftet med byggt campus - som har en mängd undervisningsutrymmen, laboratorier, kontor, ett bibliotek, en restaurang, ett dedikerat studentstödcenter och omfattande idrotts- och fritidsanläggningar - är hem för en studentkropp på mer än 1300 över Schools of Medicine; Omvårdnad och barnmorska och forskarutbildning.

Genom tillhandahållandet av högkvalitativ gränsöverskridande utbildning som är anpassad över tre kontinenter är Royal College of Surgeons i Irland Bahrain erkänt över hela världen för att producera praktikklara akademiker som kan tävla om internationella platser. Universitetet fokuserar också på att utveckla originalforskning och utveckling inom hälso- och biomedicinsk vetenskap i linje med regionens krav.

Platser

  • Al Sayh

    Al Sayh, Bahrain

    Frågor